Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

MoHo

2001.02.28. 00:00 | szerző: Topolino [PCD] | Ismertető/teszt

Meglehetősen furcsa program érkezett nemrégiben a szerkesztőségünkbe. Furcsa, hiszen nem nagyon lehet mihez hasonlítani. Ez persze nem is csoda, hiszen egy első játékos fejlesztői csapat készítette: a Lost Toys. (Bár az is igaz róluk, hogy az alapítók már korábban részt vettek fejlesztésben a Bullfrognál, viszont az látszik, hogy ezúttal valami igazán újat akartak alkotni.) Bár az egész játék kimondottan vegyes érzelmeket gerjesztett bennünk, valaki azóta is mindennap játszik vele és ez nem lehet véletlen. Hogy mi az oka? Döntsétek el magatok!

MoHo

A történet: A jövőben vagyunk. Az emberiség által lakott területek elfogott bűnözőit űrállomásokra szállítják, ahol erre speciálisan gyártott robotok a lábukat levágják, helyére "tekegolyókat" illesztenek egy spirális lézer segítségével. Az így elkészült "katonák" aztán egy hatalmas arénában mérik össze erejüket, persze a mi segítségünkkel. A következő játékosokból választhatunk:
Angel: Gyors, de gyenge. Igazán a sebességi pályákon veszzük legjobb hasznát. Különleges a fegyverhasználata.
Apostle: Annak ajánlott, aki az erő és a sebesség közötti középutat szeretné megtalálni. Kedvence a kard, ha nála van egy jobb fajta, szinte semmi nem tudja megállítani.
Benny: A játék fúrógépe. Jobb kezén egy fúrót találhatunk, mellyel komoly sebeket tud ejteni másokon.
Lockdown: A kemény fiú. Iszonyatos erejével senki sem versenyezhet. Egyetlen hátránya, hogy lassú.
So-ph-1e: A tengerészetnél szerezte szakértelmét. Katonai célokra van beprogramozva. Ütésekkel is operálhat, de ajánlatos beszerezni egy pisztolyt számára.

Hogy még egy fokkal nehezebb dolgunk legyen, nemcsak az arénába küldött versenyzőkkel, de gyakran a hadsereg őreivel is meg kell küzdenünk. Az őrökből is több van:
Kék őrök: Az alap őr. Bárki könnyen elbánhat velük.
Piros őrök: Növelt erő és tűzállóság.
Ezüst őrök: Szinte felérnek egy-egy Terminátorral. Az tudhat valamit, aki jelentősebb sérülés nélkül áthalad rajtuk.

MoHo

Az arénában számos játéktípus közül választhatunk. S ez a döntés alapvetően meghatározza majd a követendő taktikánkat is. Az egyes játékmódok:
Run the Gauntlet: érj célba, mielőtt lejár az időd.
Pursuit: Hasonlít a Gauntlethoz, csak itt már meglehetősen nagy akadályokkal találkozol.
Last Man Rolling: "Csak egy maradhat" mottó alatt játszódik a történet. Ajánlatos különböző taktikákat alkalmazni.
King of the Hill: Minél előbb juss fel a hegyre! Mindenki mindenki ellen.
Race: Nyerd meg a versenyt!
Powerball: Gyűtsd össze a labdákat, és juttasd el a helyükre.
Tag: Gyűjtsd össze a jelvényeket!
Minden pálya időre megy!

Bár a fejlesztők szemlátomást sokat dolgoztak a grafikán (egy-egy nagyobb pofonnál még a talaj is hullámzik), azért valljuk be, a karakterek meglehetősen elnagyoltak, az egyes pályákban pedig annyi a fantázia, mint egy piaci kofa kosarában. A hang jónak, elfogadhatónak mondható. Minden ütésnek hangja van, az arénából is beszivárognak hangok., bár senkinek nem fog az álla leesni.

MoHo

A hibák és negatívumok terén eléggé megoszlanak a vélemények. Van, aki abszolúte ostobaságnak tartja az egészet, egy felszínes, átgondolatlan munkának. Mások meg előtte ültek naphosszat. Szóval legalább a demót érdemes kipróbálni annak, aki szereti az űrben játszódó gladiátorjátékokat, és az alapján eldönteni, szüksége van-e a teljes verzióra. ■

értékelés

MoHo

Pozitívumok
  • Van, aki talál benne
Negatívumok
  • Nem túl meggyőző grafika
7,7
MoHoMoHo

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló