Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

Neverwinter Nights

2001.02.18. 00:00 | szerző: Dino | Előzetes

Az Interplay RPG fejlesztő részlege, a Baldur's Gate-et is készítő Black Isle Studios 2000-re egy teljesen új szerepjátékot ígér, melynek legfőbb újítása, hogy a Dungeons & Dragons (D&D) szabályrendszer legújabb, jelenleg fejlesztés alatt álló, 3-as számú kiadására alapoz. A cég egyébként augusztusban nem sokkal azután hozta nyilvánosságra játéktervét, hogy a Wizards of the Coast bejelentette, hogy elkészíti a Dungeons & Dragons 3rd Editiont. Ez utóbbi pedig azért jelentős, mert több mint tíz éve semmi változtatást nem eszközöltek ezen a szabályrendszeren (az Advanced Dungeons & Dragons - AD&D - szabályrendszer ettől teljesen függetlenül fejlődött).

Neverwinter Nights

A 2000-re várható program a BioWare fejlesztőcsapat Omen nevű 3D engine-jét fogja használni. A történet a Forgotten Realms világban játszódik, és nagy szerepet kap a multiplayer játéklehetőség is. Az eredményül kapott program a készítők szerint sokkal inkább hasonló lesz a valós életben papíron és dobókockákkal játszott D&D-hez.

A játékosoknak lehetőségük lesz saját játékkörnyezet kialakítására, kastélyok, szörnyek, csapdák és kincsek elhelyezésével, ráadásul mindehhez pár gombnyomásra lesz csak szükség. Ezután bárki elindíthatja az interneten a saját történetét. Ezen kívül lehetőség lesz a valódi játékhoz hasonlóan a mesélő, a Dungeon Master szerepébe helyezkedni, és irányítani az NPC-ket, vagyis a történet során előkerülő egyéb szereplőket.

Neverwinter Nights

Hogy a multiplayer játék minél szélesebb körű lehessen, a BioWare a PC-s verzió mellett elkezdte egy Macintosh változat készítését is, bár ehhez még nem kapott kiadói szerződést. ■

Neverwinter NightsNeverwinter NightsNeverwinter NightsNeverwinter NightsNeverwinter NightsNeverwinter NightsNeverwinter Nights
Neverwinter Nights
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Neverwinter Nights

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló