25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Előzetes

Neverwinter Nights

Írta: Dino

Az Interplay RPG fejlesztő részlege, a Baldur's Gate-et is készítő Black Isle Studios 2000-re egy teljesen új szerepjátékot ígér, melynek legfőbb újítása, hogy a Dungeons & Dragons (D&D) szabályrendszer legújabb, jelenleg fejlesztés alatt álló, 3-as számú kiadására alapoz. A cég egyébként augusztusban nem sokkal azután hozta nyilvánosságra játéktervét, hogy a Wizards of the Coast bejelentette, hogy elkészíti a Dungeons & Dragons 3rd Editiont. Ez utóbbi pedig azért jelentős, mert több mint tíz éve semmi változtatást nem eszközöltek ezen a szabályrendszeren (az Advanced Dungeons & Dragons - AD&D - szabályrendszer ettől teljesen függetlenül fejlődött).

A 2000-re várható program a BioWare fejlesztőcsapat Omen nevű 3D engine-jét fogja használni. A történet a Forgotten Realms világban játszódik, és nagy szerepet kap a multiplayer játéklehetőség is. Az eredményül kapott program a készítők szerint sokkal inkább hasonló lesz a valós életben papíron és dobókockákkal játszott D&D-hez.

A játékosoknak lehetőségük lesz saját játékkörnyezet kialakítására, kastélyok, szörnyek, csapdák és kincsek elhelyezésével, ráadásul mindehhez pár gombnyomásra lesz csak szükség. Ezután bárki elindíthatja az interneten a saját történetét. Ezen kívül lehetőség lesz a valódi játékhoz hasonlóan a mesélő, a Dungeon Master szerepébe helyezkedni, és irányítani az NPC-ket, vagyis a történet során előkerülő egyéb szereplőket.

Hogy a multiplayer játék minél szélesebb körű lehessen, a BioWare a PC-s verzió mellett elkezdte egy Macintosh változat készítését is, bár ehhez még nem kapott kiadói szerződést.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

Neverwinter Nights

Platform:

Fejlesztő: BioWare

Kiadó: Interplay

Megjelenés: 2002. nyár

Minimális rendszerigény: Pentium II/AMD K6 450 MHz, 96 MB RAM, 16 MB-os 3D kártya (min. TNT2), 1,2 GB HDD

Ajánlott konfiguráció: Pentium III/Athlon 800 MHz, 128/256 MB RAM, GeForce2/ATI Radeon, 2 GB HDD

» Tovább a játék adatlapjára

Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!