25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Előzetes

Shadow Man

Írta: Dino

Az Iguana csapat a Turok 2 és a South Park után egy újabb akciójátékon dolgozik. A Shadow Man egy third-person akciójáték lesz, melynek főhőse Mike LeRoi, egy New Orleansban élő fiatalember, aki különös képességre tesz szert: képes lesz átmenni a holtak birodalmába, ahol Árnyemberként (Shadow Man), halhatatlanul harcolhat mások ellen. Erre a képességre azonban nem saját jókedvéből tett szert, hanem egy voodoo varázslónő erőszakkal ültette be testébe az ősi Árnyékmaszkot, melynek segítségével lehetségessé vált LeRoi számára a világok közti átjárás. Nettie Mama - így hívják a varázslónőt - mindezt azért tette, mert egy álmában a világvége jelent meg előtte, és úgy látta, egyedül úgy tud harcolni a sötétség erői ellen, ha egy Árnyékembert küld el a Holtak Világába.

A program tehát egy külső nézetes akciójáték lesz, mely az Iguana VISTA (Virtually Integrated Scenic TerrAin) elnevezésű 3D engine-jére épül. Az előzetes képek alapján igen szép játékra számíthatunk, és az ígéretek ezt tovább erősítik. Például el lehet majd látni a horizontig, nem fogja köd borítani a környezetet, mint azt némelyik játéknál tapasztalni lehet. A szereplők mozgásához az Acclaim motion-capture technológiáját használták, így várhatóan az is közel tökéletes lesz.

A kétféle világban két különböző szereplőt irányíthatunk majd, mely egyben kétféle fegyverarzenált is jelent. A játékban mintegy húsz pálya lesz majd, melyeken azonban nem csak az akcióé lesz a főszerep, ugyanis időnként gondolkodni is kell majd, például különböző ősi nyelveken írt tekercsek üzenetének megfejtésén.

A játékra már nem kell sokat várni, hiszen most nyáron jelenik meg, azonban a gyengébb konfigurációknak rendelkezőknek rossz hír, hogy szükség lesz hozzá 3D gyorsítóra, amit amúgy már szinte mindegyik játékhoz érdemes beszerezni.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Shadow Man
  • Shadow Man
  • Shadow Man

Shadow Man

Platform:

Fejlesztő: Acclaim Studios Teesside

Kiadó: Acclaim Entertainment

Minimális rendszerigény: Pentium 200, 32 MB RAM, 8xCD-ROM, 3D gyorsító

» Tovább a játék adatlapjára

Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!