25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Előzetes

Star Wars: Episode I Obi-Wan

Írta: Viper

A szinte mindenki által ismert 3D-s, Csillagok Háborúja környezetben játszódó lövöldözős játékok sorát a tervek szerint 2000 őszétől egy újabb rész gazdagítja: az Obi-Wan. A mára szinte klasszikusoknak nevezhető Dark Forces, és Jedi Knight után a mai grafikai színvonalnak megfelelő, Episode I-es környezetben játszódó első személyű 3D-s lövöldözős akciójátékot ígérnek a készítők.

A címből nem nehéz kikombinálni, hogy a játék főhőse a fiatal Obi-Wan, akit a Padawanból Jedi lovaggá válás göröngyös útján kísérhetünk végig. A sztorit nagy mértékben meghatározzák a filmben is lezajló események, az egyes pályák tehát alapvetően ezt a vonulatot követik, természetesen teletűzdelve a filmben nem szereplő karakterekkel , helyszínekkel , és eseményekkel. Az ellenfelek közt találkozhatunk buckalakókkal, droidikákkal, harci droidokkal, és Sith zsoldosokkal. Főhősünk célja ismételten nem kisebb, mint Jedi erejét fokozatosan fejlesztve megmenteni a galaxis ártatlan népeit a gonosz erők fenyegetésétől. A játék csúcspontjaként pedig magával Darth Maul nagyúrral kell megvívni a csatánkat.

Obi-Wan küzdelmeiben csupán két igen hatásos dologra számíthat: lézerkardjára, és Jedi képességeire. Már az első pályáktól kezdve igen hatásos Jedi képességek állnak rendelkezésére, és ezek sora a játék előrehaladtával csak nő. Ezek közül a legfontosabbak a kardforgatásban való jártasság, és a gyorsaság. Az előzetesek szerint a kardforgatás igen nagy fejlődésen ment keresztül az előző rész óta, lévén ez Jedink egyetlen fizikai fegyvere. A harcok alatt egy újfajta, gazdag mozgáskombinációkon alapuló küzdési stílust ismerhetünk meg. Amint főhősünk halad előre a pályákon, egyre gyakrabban lesz szüksége különböző ugrásokra, szaltókra, és egyéb Jedi mozgásokra.

A játékban szereplő pályákról annyit tudni, hogy mind a tizen-egynéhány egyszemélyes pályák, mint a többszemélyes szintek teljesen interaktívak lesznek. A többszemélyes küzdelemben választhatunk szokásos Death Match játékot, vagy a Capture the Flag Episode I-es megfelelőjét, amit itt Protect-the-Queen (Amidala) néven találhatunk. A választható multiplayer karakterek közt szerepel többek közt Qui-Gon Jinn, egy fejvadász, egy Naboo katona, illetve egy Sith lovag.

Az azóta megjelent képeket elnézegetve valóban egy nagyon ígéretes játék megjelenését várhatjuk. Mindent egybevéve tehát elég jók az esélyek, hogy a Dark Forces sorozat felfelé ívelő sikere a legújabb taggal sem fog megtörni.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!