25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Előzetes

Theme Park World

Írta: Dino

Pár évvel ezelőtt nagy sikere volt a Bullfrog Theme Park programjának, melyben a játékos feladata egy vidámpark felépítése és irányítása volt. A készítők mostanra látták elérkezettnek az időt, hogy folytassák ezt a programot, és elkészítsék a Theme Park Worldöt. A Bullfrog kihangsúlyozza, hogy ez nem csak egy második rész, hanem annál sokkal több: egy vadonatúj játék, tele rengeteg újítással a hasonló programokhoz (az eredeti Theme Parkhoz és a MicroProse nemrég megjelent RollerCoaster Tycoonjához) képest.

A program egy saját 3D engine-re épül, melyben egy egyszerű kezelőfelület gondoskodik az irányításról. Feladatunk igen sokfelé ágazó. Mindenekelőtt meg kell terveznünk vidámparkunkat, a különféle rendelkezésre álló alkatrészből. Építhetünk hullámvasutat, dodzsem vagy go-kart pályát, valamint egyéb szórakozási lehetőségeket. Ezek után személyzetet kell felbérelnünk, akik tisztítják a parkot, vagy szórakoztatják a látogatókat. A mi feladatunk a munkások bérének megállapítása is, és a belépődíjak meghatározása is. A cél természetesen mi más is lehetne, mint hogy minél több látogatónk legyen, és minél jobban érezzék magukat, ezáltal minél nagyobb bevételre tegyünk szert.

Négy téma lesz, melyek köré parkunkat építhetjük. Ez határozza meg a felhasználható építményeket. A Halloween például ijesztő mintázatú épületeket ad, míg a Lost World építményei különféle őslényekkel kapcsolatosak.

A játék érdekessége, hogy nem csak kívülállóként szemlélhetjük az eseményeket, hanem first person módba váltva egy kiválasztott látogató szemszögéből nézhetjük végig parkunkat, próbálhatjuk ki a hullámvasutat, stb.

Az internet se maradhat ki a játékból, megtervezett parkjainkat feltölthetjük a hálózatra, ahonnan bárki más elérheti azt, és körbesétálhatja parkunkat. A játék homepage-éről a megjelenés után újabb építményeket is le lehet majd tölteni.

A Theme Park Worldre még legalább őszig várni kell, de az biztos, hogy egy színvonalas játék lesz, mely hosszú időre leköti a játékost. Erre mindenképpen biztosíték a fejlesztő csapat, a Bullfrog ugyanis mindig is minőségi játékairól volt híres, és korábbi két "Theme" programjuk, a Theme Park és a Theme Hospital is nagyon jó volt.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

Theme Park World

Platform:

Fejlesztő: Bullfrog

Kiadó: Electronic Arts

Forgalmazó: Ecobit Rt.

Minimális rendszerigény: Pentium 200, 32 MB RAM, 4xCD-ROM

» Tovább a játék adatlapjára

Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!