Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

Thief II: The Metal Age

2000.03.10. 00:00 | szerző: BlackVoid | Előzetes

A Thief: The Dark Project játék egy rendhagyó akciójáték volt, a lövöldözés helyett a lopakodásra és a gondolkodásra helyezte a hangsúlyt. Az újítás sikeres volt, kritikusok és játékosok egyaránt szerették a játékot, nekem is egyik kedvencem volt. A fejlesztő Looking Glass Studios nem szokott csalódást okozni, a Thief mellett a System Shock 1, 2 és a klasszikus Ultima IV is az ő nevükhöz fűződik.

Thief II: The Metal Age

18 hónap telt el az eredeti Thief megjelenése óta, és már láthatáron a folytatás. A játék világában körülbelül egy év telt el, a Hammerites szekta kettészakadt, az új csoport a Mechanists nevet kapta. Az új szekta hatalmas lépést tett előre a technika terén, a városban már van elektromosság, és az új sheriff robotőrökkel, kamerákkal és automata fegyverekkel szerelte fel a rendőrséget. A Thief után én ezt elég drasztikus változásnak érzem, de bízom a Looking Glassban, hogy jól csinálják meg az újításokat. A sheriff vaskézzel irányítja a várost, a gyanús elemeket bebörtönzi, az üzletektől védelmi pénzt szed, főhősünket pedig szívesen látná a föld alatt.

Kétféle mechanikus "őr" lesz a játékban, az egyik ugyan fegyverzet nélküli, de ez a fajta is képes a riasztót beindítani. A másik fajta már komolyabb ellenfél, beépített fegyverzettel és fejlett intelligenciával. Az emberi őrök intelligenciája is javult, már egy levert tárgy is gyanút kelt bennük, a kioltott fáklyákat újra meggyújtják, és ha hátrányban érzik magukat, akkor segítségért mennek. Ha beindul a riasztó, az őrök aktív keresésbe kezdenek és bizonyos ajtók is bezárulnak. Szerencsére a főhős Garett számára is elérhetők lesznek új technológiák, például egy kamera, amelyet letéve biztonságos helyről figyelhetjük környezetünket.

Thief II: The Metal Age

Én is csak most tudtam meg, hogy az eredeti Thief mindössze 256 színű grafikát használt. Döbbenet. A játék 256 színben is szép volt, de az új grafikus motor már 64000 színt támogat, megnőtt a poligonszám is és a textúrák is nagyobbak lettek. Szintén újítás a színes megvilágítás, és az időjárás-effektusok, mint az eső, hó és köd.

A játékra már nem kell sokat várnunk, március végén fog megjelenni. Minden esély megvan arra, hogy a 2. rész ugyanúgy klasszikus lesz, mint ahogyan az első volt. ■

Thief II: The Metal AgeThief II: The Metal AgeThief II: The Metal Age
Thief II: The Metal Age
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Thief II: The Metal Age

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló