25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Előzetes

Thief II: The Metal Age

Írta: BlackVoid

A Thief: The Dark Project játék egy rendhagyó akciójáték volt, a lövöldözés helyett a lopakodásra és a gondolkodásra helyezte a hangsúlyt. Az újítás sikeres volt, kritikusok és játékosok egyaránt szerették a játékot, nekem is egyik kedvencem volt. A fejlesztő Looking Glass Studios nem szokott csalódást okozni, a Thief mellett a System Shock 1, 2 és a klasszikus Ultima IV is az ő nevükhöz fűződik.

18 hónap telt el az eredeti Thief megjelenése óta, és már láthatáron a folytatás. A játék világában körülbelül egy év telt el, a Hammerites szekta kettészakadt, az új csoport a Mechanists nevet kapta. Az új szekta hatalmas lépést tett előre a technika terén, a városban már van elektromosság, és az új sheriff robotőrökkel, kamerákkal és automata fegyverekkel szerelte fel a rendőrséget. A Thief után én ezt elég drasztikus változásnak érzem, de bízom a Looking Glassban, hogy jól csinálják meg az újításokat. A sheriff vaskézzel irányítja a várost, a gyanús elemeket bebörtönzi, az üzletektől védelmi pénzt szed, főhősünket pedig szívesen látná a föld alatt.

Kétféle mechanikus "őr" lesz a játékban, az egyik ugyan fegyverzet nélküli, de ez a fajta is képes a riasztót beindítani. A másik fajta már komolyabb ellenfél, beépített fegyverzettel és fejlett intelligenciával. Az emberi őrök intelligenciája is javult, már egy levert tárgy is gyanút kelt bennük, a kioltott fáklyákat újra meggyújtják, és ha hátrányban érzik magukat, akkor segítségért mennek. Ha beindul a riasztó, az őrök aktív keresésbe kezdenek és bizonyos ajtók is bezárulnak. Szerencsére a főhős Garett számára is elérhetők lesznek új technológiák, például egy kamera, amelyet letéve biztonságos helyről figyelhetjük környezetünket.

Én is csak most tudtam meg, hogy az eredeti Thief mindössze 256 színű grafikát használt. Döbbenet. A játék 256 színben is szép volt, de az új grafikus motor már 64000 színt támogat, megnőtt a poligonszám is és a textúrák is nagyobbak lettek. Szintén újítás a színes megvilágítás, és az időjárás-effektusok, mint az eső, hó és köd.

A játékra már nem kell sokat várnunk, március végén fog megjelenni. Minden esély megvan arra, hogy a 2. rész ugyanúgy klasszikus lesz, mint ahogyan az első volt.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Thief II: The Metal Age

Platform:

Fejlesztő: Looking Glass Studios

Kiadó: Eidos Interactive

Forgalmazó: Automex

Minimális rendszerigény: Pentium II 400, 64 MB RAM, 8X CD-ROM, 3D gyorsító, 500MB HD

» Tovább a játék adatlapjára

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!