25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Előzetes

Startopia

Írta: Dino

Az Urban Chaossal ismertté vált Mucky Foot csapat ez év vége felé jön ki újabb fejlesztésével, mely ezúttal egy stratégiai játék lesz.

A Startopia sci-fi környezetben, pontosabban fogalmazva a világűrben játszódik, feladatunk pedig az itt lévő űrállomások közötti hálózat újjáépítése, melyből aztán szép kis haszonra is szert tehetünk, például a kereskedelem megszervezésével. Persze nem vagyunk egyedül ezzel a tervvel, akadnak más vállalkozó egyének, akik sokszor megnehezítik dolgunkat, emellett az űrben egyéb veszélyek is leselkednek ránk.

Az űrállomások tórusz formájúak, azaz leginkább egy fánkhoz hasonlíthatóak, ezáltal a játékban igen egyedülálló nézőpontból szemlélhetjük az eseményeket, más 3D stratégiai programban még nem találkozhattunk ilyen világgal. Az űrállomásokat kilencféle űrlényfaj népesíti be. A fajok mindegyike különböző kinézetű és sok minden másban is különböznek egymástól, ráadásul az űrállomások minden egyes lakója külön egyéniség, személyes tulajdonságokkal, vágyakkal és mókás animációkkal.

Az űrállomások felépítése is elég összetett, három szinten 16 lakható zónával. Az egyik szint az úgynevezett bio-szint, melyen a földihez hasonló a táj, saját ökoszisztémával, és általunk módosítható felszínnel. Az űrállomásokon 40 különböző létesítményt építhetünk, melyek közül több olyan, hogy a kinézetét is mi választhatjuk ki.

Ellenfeleinkkel (multiplayer módban maximum három játékostársunkkal) persze tarthatjuk békés úton is a kapcsolatot, például üzletelhetünk a különböző termékekkel és szolgáltatásokkal. Ha nem ezt a módját választjuk a biztos terjeszkedésnek, birodalmunk növelésének, akkor hasznos lehet kémeket, szabotőröket vagy bérgyilkosokat küldeni ellenfeleink területére.

A játékhoz egy új engine-t készítettek, melyben nagyszerű effekteket ígérnek, köztük dinamikus tükröződéseket, látványos fényeffekteket és árnyékokat, a grafika pedig elég humoros lesz, amint az a mellékelt képeken is látszik.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Startopia

Platform:

Fejlesztő: Mucky Foot

Kiadó: Eidos Interactive

Megjelenés: 2001. június 15.

Minimális rendszerigény: Pentium II 350, 64 MB RAM, 8 MB 3D gyorsító

Ajánlott konfiguráció: Pentium III 600, 128 MB RAM, 32 MB 3D gyorsító

» Tovább a játék adatlapjára

Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!