Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

Startopia

2000.09.27. 00:00 | szerző: Dino | Előzetes

Az Urban Chaossal ismertté vált Mucky Foot csapat ez év vége felé jön ki újabb fejlesztésével, mely ezúttal egy stratégiai játék lesz.

Startopia

A Startopia sci-fi környezetben, pontosabban fogalmazva a világűrben játszódik, feladatunk pedig az itt lévő űrállomások közötti hálózat újjáépítése, melyből aztán szép kis haszonra is szert tehetünk, például a kereskedelem megszervezésével. Persze nem vagyunk egyedül ezzel a tervvel, akadnak más vállalkozó egyének, akik sokszor megnehezítik dolgunkat, emellett az űrben egyéb veszélyek is leselkednek ránk.

Az űrállomások tórusz formájúak, azaz leginkább egy fánkhoz hasonlíthatóak, ezáltal a játékban igen egyedülálló nézőpontból szemlélhetjük az eseményeket, más 3D stratégiai programban még nem találkozhattunk ilyen világgal. Az űrállomásokat kilencféle űrlényfaj népesíti be. A fajok mindegyike különböző kinézetű és sok minden másban is különböznek egymástól, ráadásul az űrállomások minden egyes lakója külön egyéniség, személyes tulajdonságokkal, vágyakkal és mókás animációkkal.

Startopia

Az űrállomások felépítése is elég összetett, három szinten 16 lakható zónával. Az egyik szint az úgynevezett bio-szint, melyen a földihez hasonló a táj, saját ökoszisztémával, és általunk módosítható felszínnel. Az űrállomásokon 40 különböző létesítményt építhetünk, melyek közül több olyan, hogy a kinézetét is mi választhatjuk ki.

Ellenfeleinkkel (multiplayer módban maximum három játékostársunkkal) persze tarthatjuk békés úton is a kapcsolatot, például üzletelhetünk a különböző termékekkel és szolgáltatásokkal. Ha nem ezt a módját választjuk a biztos terjeszkedésnek, birodalmunk növelésének, akkor hasznos lehet kémeket, szabotőröket vagy bérgyilkosokat küldeni ellenfeleink területére.

Startopia

A játékhoz egy új engine-t készítettek, melyben nagyszerű effekteket ígérnek, köztük dinamikus tükröződéseket, látványos fényeffekteket és árnyékokat, a grafika pedig elég humoros lesz, amint az a mellékelt képeken is látszik. ■

StartopiaStartopiaStartopiaStartopiaStartopiaStartopiaStartopia
Startopia
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Startopia

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló