Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

The Settlers IV

2000.09.30. 00:00 | szerző: Dino | Előzetes

A Settlers sorozat negyedik részének háttértörténetének középpontjában az egyik gonosz isten, Morbus áll, akinek sikerül elérnie, hogy azzal büntessék a többi istenek, hogy az univerzum legszörnyűbb helyére, a Földre száműzzék. Morbus viszont gyűlöl mindent, ami zöld, így a Földre érkezve Sötét Törzsével megkezdi a növényzet pusztítását.

The Settlers IV

A játékmenet alapjaiban nem változik, azonban rengeteg újítást tartalmaz az új epizód. Az egyik legjelentősebb, hogy minden eddiginél részletesebben kidolgozott grafikával találkozhatunk majd. Továbbfejlesztették a zoom funkciót is, így szinte tetszőlegesen kinagyíthatjuk a pályát. Másik fontos újítás a Dark Tribe, Morbus törzsének megjelenése. Ez egy negyedik nép a játékban, melynek irányítását azonban nem választhatjuk. A Dark Tribe minden játékos ellen ténykedik, és sok esetben teljesen meg kell semmisíteni, hogy teljesítsük a küldetést. Morbus emberei ráadásul egy, a növényzetet elpusztító, gyorsan terjeszkedő növény magjának elültetésével teljesen tönkreteszik környezetüket, így nem elég elfoglalni területüket, utána azt regenerálhatjuk kertészünkkel, visszaállítva a normális növényzetet. Csak ezután foglalhatjuk el a Dark Tribe templomát.

A negyedik epizódban választható három nép a rómaiak, a vikingek és a maják. Szokás szerint mind megjelenésben, mind épületeikben különböznek a különböző népek. Mindegyik másfajta állatot tenyészthet, másfajta alkoholos italt állíthat elő, másféle varázslatokkal rendelkeznek papjaik és másfajta fegyverekkel harcosaik.

The Settlers IV

A stratégiai lehetőségeket bővíti a szakaszvezetők bevezetése. Hadseregünk csapatai erősebbek és hatékonyabbak lesznek egy-egy vezető kinevezésével. Vadászaink a környező erdőkben nyulakra, szarvasra és vaddisznóra vadászhatnak. Embereinket és eszközeinket szamár vontatta kocsival gyorsabban szállíthatjuk. A sűrűn használt útvonalakat embereink már az előző részben is ösvénnyé taposták, ezúttal azonban a gyakran használt utakat kikövezik, hogy még gyorsabb haladás legyen lehetséges rajtuk. A szabotőr egységek segítségével lerombolhatjuk az ellenség épületeit. Mások szabotőrjei ellen csapdákkal védekezhetünk.

Hálózati játékban maximum nyolcan játszhatunk majd egyszerre helyi hálón, vagy interneten a Blue Byte Game Channelen keresztül. Bevezetik a Voice Chatet is, azaz ellenfeleinkkel élőszóban társaloghatunk játék közben. Két új játékmód is kerül a programba, az egyik a Competitive Settling (Versengő letelepedés), mely során mindenkinek ugyanazt a célt kell teljesítenie ugyanazon a térképen, és a leggyorsabb nyer. A Cooperative Settling során egy közös célt a népek együttműködésével lehet csak teljesíteni.

The Settlers IV

Októberben kezdődik meg a játék bétatesztje, melyben mi is részt veszünk, és beszámolunk majd a játék további újdonságairól. A teljes játék a tervek szerint még karácsony előtt a boltokba kerül. ■

The Settlers IVThe Settlers IVThe Settlers IVThe Settlers IVThe Settlers IV
The Settlers IV
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
The Settlers IV

hozzászólások (1)

Benjamin
Benjamin 2001.04.19. 16:15
Bovebb info a jatekkal kapcsolatban:
http://settlers.benjamin.hu
ajánlott olvasnivaló