25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Előzetes

The Settlers IV

Írta: Dino 1 hozzászólás

A Settlers sorozat negyedik részének háttértörténetének középpontjában az egyik gonosz isten, Morbus áll, akinek sikerül elérnie, hogy azzal büntessék a többi istenek, hogy az univerzum legszörnyűbb helyére, a Földre száműzzék. Morbus viszont gyűlöl mindent, ami zöld, így a Földre érkezve Sötét Törzsével megkezdi a növényzet pusztítását.

A játékmenet alapjaiban nem változik, azonban rengeteg újítást tartalmaz az új epizód. Az egyik legjelentősebb, hogy minden eddiginél részletesebben kidolgozott grafikával találkozhatunk majd. Továbbfejlesztették a zoom funkciót is, így szinte tetszőlegesen kinagyíthatjuk a pályát. Másik fontos újítás a Dark Tribe, Morbus törzsének megjelenése. Ez egy negyedik nép a játékban, melynek irányítását azonban nem választhatjuk. A Dark Tribe minden játékos ellen ténykedik, és sok esetben teljesen meg kell semmisíteni, hogy teljesítsük a küldetést. Morbus emberei ráadásul egy, a növényzetet elpusztító, gyorsan terjeszkedő növény magjának elültetésével teljesen tönkreteszik környezetüket, így nem elég elfoglalni területüket, utána azt regenerálhatjuk kertészünkkel, visszaállítva a normális növényzetet. Csak ezután foglalhatjuk el a Dark Tribe templomát.

A negyedik epizódban választható három nép a rómaiak, a vikingek és a maják. Szokás szerint mind megjelenésben, mind épületeikben különböznek a különböző népek. Mindegyik másfajta állatot tenyészthet, másfajta alkoholos italt állíthat elő, másféle varázslatokkal rendelkeznek papjaik és másfajta fegyverekkel harcosaik.

A stratégiai lehetőségeket bővíti a szakaszvezetők bevezetése. Hadseregünk csapatai erősebbek és hatékonyabbak lesznek egy-egy vezető kinevezésével. Vadászaink a környező erdőkben nyulakra, szarvasra és vaddisznóra vadászhatnak. Embereinket és eszközeinket szamár vontatta kocsival gyorsabban szállíthatjuk. A sűrűn használt útvonalakat embereink már az előző részben is ösvénnyé taposták, ezúttal azonban a gyakran használt utakat kikövezik, hogy még gyorsabb haladás legyen lehetséges rajtuk. A szabotőr egységek segítségével lerombolhatjuk az ellenség épületeit. Mások szabotőrjei ellen csapdákkal védekezhetünk.

Hálózati játékban maximum nyolcan játszhatunk majd egyszerre helyi hálón, vagy interneten a Blue Byte Game Channelen keresztül. Bevezetik a Voice Chatet is, azaz ellenfeleinkkel élőszóban társaloghatunk játék közben. Két új játékmód is kerül a programba, az egyik a Competitive Settling (Versengő letelepedés), mely során mindenkinek ugyanazt a célt kell teljesítenie ugyanazon a térképen, és a leggyorsabb nyer. A Cooperative Settling során egy közös célt a népek együttműködésével lehet csak teljesíteni.

Októberben kezdődik meg a játék bétatesztje, melyben mi is részt veszünk, és beszámolunk majd a játék további újdonságairól. A teljes játék a tervek szerint még karácsony előtt a boltokba kerül.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • The Settlers IV
  • The Settlers IV
  • The Settlers IV
  • The Settlers IV
  • The Settlers IV
  • The Settlers IV
  • The Settlers IV
  • The Settlers IV

The Settlers IV

Platform:

Fejlesztő: Blue Byte

Kiadó: Ubisoft

Forgalmazó: H&H '92 Kft.

Megjelenés: 2001. április

Minimális rendszerigény: P200, 64 MB, 4 MB videókártya

» Tovább a játék adatlapjára

Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Benjamin
Benjamin [2]
Bovebb info a jatekkal kapcsolatban:
http://settlers.benjamin.hu
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (1 db)