Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

Escape from Alcatraz

A Philos Labs új játéka kicsit a Commandoshoz fog hasonlítani, rendesen megfűszerezve akció és kaland elemekkel.

2001.04.03. 00:00 | szerző: Dino | Előzetes

A Theocracy tavalyi megjelenése után ez év végére várhatjuk a Philos Labs új játékát, mely ezúttal nem egy újabb stratégia lesz. A tervezők inkább a Commandoshoz hasonló játékot ígérnek, annak stratégiai-taktikai részét ötvözték akció- és kalandelemekkel, és mindezt új 3D engine-jükre építve egy érdekes, vernei világba helyezték. A játéktípusok ilyen mértékű keverése érdekes eredményeket szokott hozni, gondoljunk például a Sacrifice sikerére, így kíváncsian várjuk, hogy a hazai fejlesztőcsapatnak milyen eredményeket sikerül elérnie.

Escape from Alcatraz

A történet során eltérő tulajdonságokkal rendelkező specialistákat kell megszöktetni különböző börtönökből, a szöktetések között pedig végrehajtanunk egy-egy szabotázsakciót. Az így összeálló háromfős csapatnak a végső feladata aztán a lázadók vezérének kiszabadítása a világ legjobban őrzött börtönéből, Alcatrazból. A csapat minden embere más-más terület specialistája, így a siker érdekében szét kell osztani köztük a feladatokat.

A fejlesztők egyszerű irányítást ígérnek, ami a szabad konfigurálhatóság miatt rugalmas is lesz. A kamerát tetszésünk szerint mozgathatjuk majd, így az eseményeket figyelhetjük madártávlatból vagy közvetlenül a szereplők közeléből is. A játékban szereplő hét börtön különböző egzotikus helyszíneken található, az alaposan kidolgozott történettel és az érdekes grafikával együtt várhatóan jól megadják majd a játék hangulatát. Ezt fogja fokozni a 3D-s hang és a helyszínnek vagy a helyzetnek megfelelően dinamikusan változó zene. A szereplők animációját a nemrég beszerzett motion capture berendezés segítségével készítik el, így még valóságosabbá válik a mozgás.

Escape from Alcatraz

A játék során nem csak egyfajta megoldás lehetséges a különböző szituációkban, például a különböző feladatok megoldása vagy a börtönből kivezető út megtalálása során. A gép által irányított szereplőknek komoly mesterséges intelligenciát ígérnek, és az újdonságok közé sorolható például a kutyás őrjáratok megjelenése is, mely további nehézséget okoz majd a játékosnak az esetleges kijutásban. A virtuális jószágok ugyanis szaglás útán fülelik le a szökevényeket, megkönnyítve az őrök munkáját.

Az ígéretek alapján tehát egy igen érdekes játékra számíthatunk, bízunk benne, hogy hamarosan kezünk közé is vehetjük azt, vagy legalábbis egy béta verzióját. ■

Escape from Alcatraz
Rebels: Prison Escape
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Rebels: Prison Escape

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló