25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Előzetes

101: The 101st Airborne in Normandy

Írta: Viper

A második világháború legkeményebb feladatai várnak arra a 18 ejtőernyős kommandósra, akiknek a normandiai frontvonalak mögött kell ténykedniük. Természetesen a mi dolgunk lesz ennek a szakasznak a vezetése!

Kezdetben összesen 82 különböző tulajdonságokkal rendelkező katona közül választhatjuk ki szakaszunk tagjait (48 ejtőernyős, 24 tiszt, 10 másodleges karakter). Ezek mindegyike jártas a 13 különböző harcmodor valamelyikében, valamint sok más egyéni képességgel, sőt még saját hanggal is rendelkeznek. A játék során 9 küldetéssorozatot kell végrehajtanunk, ezek mindegyikében több mint 20 missziót kell sikeresen teljesítenünk. Ezek alatt rendelkezésünkre áll 42 részletesen kidolgozott térkép, valamint közel 30-féle támadási taktika is. A pályák úgy lettek elkészítve, hogy a helyszínek véletlenszerűen épülnek fel, vagyis akárhányszor lejátszhatjuk a küldetéseket, minden egyes alkalommal új körülmények közt találhatjuk magunkat.

A küldetések során a partraszállás előestéjén a frontvonalak mögötti ellenséges területeken kell olyan feladatokat elvégeznünk, mint kulcsfontosságú hidak felrobbantása, tankok, tüzérségi állások szabotálása, valamint német főhadiszállások felkutatása és megsemmisítése. Mindezek mellet természetesen szakaszunk tagjait is el kell látnunk, vagyis szembe kell néznünk az élelmezési problémákkal, gondoskodnunk kell a sérültjeinkről, olykor meg kell találni csaptunk helyzetét a térképen. Nem egyszer fordulhat elő a játék során, hogy a legkritikusabb helyzetekben fogyunk ki lőszerből, ekkor gyors döntésekre lesz szükségünk, hiszen minden utánpótlás híján az életben maradásunk foroghat kockán. A készítők közel 140-féle jellegzetes német alakulatot tettek bele a programba, akik persze mind a mi életünkre akarnak törni.

A játékban különös figyelmet fordítottak a helyszínek felépítésére, így alkalmunk lesz jellegzetes francia falvakon átmasírozni, vagy mocsaras területeken átevickélni. Hasonló figyelmet kaptak a sérüléseink is: összesen 47 helyen sérülhet le katonánk a testén, és ezek a sérülések természetesen kihatással vannak a teljesítőképességére is.

A játékmenet alatt több mint 1700 gyönyörűen megrajzolt animáció, és 40 3D-s animáció viszi tovább a történetet. A programhoz azonban nem létszükséglet a 3D gyorsító! Természetesen küldetéseinket hálózaton, vagy Interneten keresztül is lejátszhatjuk.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!