25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Előzetes

Diablo II

Írta: LeMon

Az idei ECTS-en a Blizzard bemutatta a Diablo várva várt folytatását, a játékot mely tűzben tartja a halandó birodalmat. Miután egy névtelen hős legyőzte Diablót, a gonosz szelleme az ő lelkébe szállt. Diablo folytatja gyalázatos tervét, miszerint az emberiséget istentelen rabszolgaságba fogja. De ezúttal Baal és Mephisto gonosz lelkét is kiszabadította. Új hősre van szükség, aki akár a pokolba is követi őket.

A történet ott folytatódik, ahol az előző rész véget ért. Hiába egy 30-as szintű harcos, Diablo szellemével ő sem bírt. Az új történet 4 helyszínen folytatódik, azaz négy faluban. Mindegyik falu alatt akkora labirintus, mint az előző játék maga. És ami fontos, hogy némely küldetés a falu környéki erdőkbe szól. Vagyis fent is, lent is vár ránk némi csihi-puhi. A készítők sokkal nagyobb hangsúlyt fektettek a játék stratégiai és szerepjáték részére is, az öt új karakter teljesen különbözni fog egymástól. Más-más varázslatokra lesznek képesek, és más képességekkel lesznek megáldva. Íme hát az öt kaszt:

Amazon: Ez az erős hölgyike egy, a Déli-tenger közelében élő nomád csoport tagja. Mivel a csoport folyton vándorol, gyakran kerül konfliktusba más népekkel, így nem csoda, hogy jártasak a fegyverforgatásban. Ez az életmód tette függetlenné és képessé arra, hogy ellenálljon minden viszontagságnak. Az amazonok jól bánnak a nyíllal, lándzsával és más hajító fegyverrel és jók a közelharcban is.

Necromancer: Ez a misztikus csuklyás pofa a déli mocsaras vidékről jött. A Necromancer hobbija a holtak újraélesztése, valamint más teremtmények megidézése és irányítása. A hosszú órákon át való tanulás a sötét zugokban a bőrét teljesen kifakította és alakja is ijesztően lesoványodott. A legtöbb ember kerüli őt különös külseje miatt, de senki sem tagadja le erejét.

Paladin: Westmarch Lovagjai, akik leigázták a hatalmas Leoric seregeit. Lelkük tiszta és Zakarum tanait hirdetik a Fény nevében. Egy vérbeli harcos, aki csak pajzsában bízik, azért harcol, amiben hisz és amit helyesnek tart. µllhatatossága erőt ad neki ahhoz, hogy áldást adjon barátaira és kíméletlen átkot ellenségeinek. Vannak, akik a Paladint csak fanatikusnak tartják, de mások a Fény erejét és jóságát látja benne.

Sorceress: Egy azon lázadó hölgyek közül, aki elragadták a varázslat használatának titkát a Keleti Mágus Klántól. Habár kissé gyengélkedik a közelharc művészetében, ezt ellensúlyozni tudja mágikus képességeivel. Magányos, néha szeszélyes és rosszindulatú. Teljességgel tisztában van a Rend és Káosz közti küzdelemmel, továbbá szerepével is, mint harcos.

Barbarian: Klánja állandó hadviselésben áll. Hisz benne, hogy meg tudja idézni állatok szellemét, és különleges erővel és tulajdonságokkal ruházza fel magát. Sámáni vallásával kapcsolatban misztikus történetek keringenek róla.

A játékban számtalan más szereplővel fogunk találkozni. Šk azok, akiktől segítséget kapunk kalandjaink során. Akárcsak az első részben, a faluban most is lesznek különböző árusok. A kereskedés azonban másképp fog zajlani. Látni fogjuk az eladó árukat, s akárcsak a nálunk lévő tárgyak között, úgy tudunk itt is válogatni. A települések sokkal mozgalmasabbak lesznek, lesznek járókelők és állatok. Maguk az árusok sem egyhelyben fognak állni és várni, hogy odamenjünk. Az első nagy helyszín a Sihtless Eye nővérek kolostorának környéke lesz. A kolostor lakóit Diablo már a saját oldalára állította.

Természetesen rengeteg új szörny, fegyver, ékszer és varázslat lesz majd a játékban. Javítottak az életszerűségen is, hisz nem csak egyazon magasságú falak lesznek, és néhány szörny is igencsak terebélyesre nőtt. Megszűnik az a lehetőség, hogy átlássunk a szomszédos zárt terembe. Lesz futás, ami majd megkönnyíti a már teljesen végig vandálkodott pályák átszelését. Javítottak a játék Multiplayer részén is. Most már akár 8 játékos is nyomulhat a hálón, sőt új Battle.net várja az internetes harcosokat. Az új opciók között lesz adás-vétel és ranglista is.

Látszik, hogy a készítők észrevették az első Diablo hibáit, és most javítottak rajtuk. De hát ezeknek a hibáknak köszönhetően rejt még több újdonságot a Diablo 2.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Diablo II

Platform:

Fejlesztő: Blizzard Entertainment

Kiadó: Sierra

Forgalmazó: N-Tec

Minimális rendszerigény: Pentium 233, 32 MB RAM (64 MB multiplayer játékhoz), 4xCD-ROM

Ajánlott konfiguráció: Pentium II 300, 128 MB RAM, 20xCD-ROM

» Tovább a játék adatlapjára

LeMon

LeMon
A PC Dome/PlayDome egyik alapítója, a magazin örökös designere.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!