Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

Heavy Gear II

1998.12.21. 00:00 | szerző: Dino | Előzetes

Nem kell sokáig várniuk az óriásrobotos akciójátékok kedvelőinek, az Activision hamarosan kiadja a Heavy Gear második részét. A pár hónappal ezelőtt megjelent előző részt ugyan nem kísérte olyan óriási siker (a 3D grafikát a meglehetősen régi MechWarrior 2 engine-jéből javították fel valamelyest), a második rész jobb eredményekre számíthat, mely elsősorban a teljesen új 3D engine-nek lesz köszönhető. A játék csak 3D gyorsítókártyával fog futni, de ez az elvárás talán már nem olyan nagy szó manapság. Aki szereti a 3D játékokat, az már úgyis vett valamilyen Voodoo vagy hasonló kártyát, vagy legalábbis a közeljövőre tervezi egynek a beszerzését. A játékhoz készített engine-t fogja használni egyébként az Interstate '82 is.

Heavy Gear II

A játék az előző részben megismert Havy Gear univerzumban játszódik, melyet a Dream Pod 9 nevű társaság talált ki. A gyors folytatásra az a magyarázat, hogy a két programon különálló csapatok dolgoztak. Míg az első rész inkább csak a Heavy Gear világ bevezetésére volt jó - egy elavult engine-nel - úgy a második rész fejlesztői már valóban a játékra koncentráltak, a mai követelményeknek megfelelő grafikus motor készítésével.

A történet a következő: a korábban egymással harcban álló felek egyesítik csapataikat, hogy együtt védhessék meg területeiket, nehogy a földiek visszafoglalhassák kolóniáikat. A mi feladatunk egy kommandós egység vezetése, melyet a Caprice bolygóra küldenek, hogy ott küzdjenek meg a Föld csapataival.

Heavy Gear II

Negyven küldetés vár ránk a programban. A készítők sok időt töltöttek a játék mesterséges intelligenciájának fejlesztésével is, így igazán nehéz feladatunk lesz a támadásoknál. A terep elég változatos: lesznek mocsaras részek, ahol lassabban tudunk csak közlekedni, a láva magával sodor, esős időben pedig előbb-utóbb minden saras lesz, ugyancsak akadályozva a járást.

A készítők gondoltak a hálózati játékok kedvelőire is, olyannyira, hogy előbb a multiplayer pályákat tervezték meg. Ezeken tesztelték először a programot, és a tapasztalatuk azt mutatta, hogy sokkal hamarabb előjöttek így a hibák, melyeket gyorsan ki is javítottak. Az Activision szerverén keresztül történő hálózati játékban lesz lehetőség egymás elleni deathmatchre, valamint különböző csapatjátékokra, például capture the flag játékra is.

Heavy Gear II

Az Activision szeretné, ha egy pályaszerkesztőt is mellékelnének a készítők a játékhoz, ez viszont valószínűleg nem kerül bele rögtön a dobozba. Egy későbbre várható ingyenesen letölthető kiegészítésként juthatnak majd hozzá a pályaszerkesztőhöz az érdeklődők. ■

Heavy Gear IIHeavy Gear IIHeavy Gear IIHeavy Gear IIHeavy Gear IIHeavy Gear IIHeavy Gear IIHeavy Gear IIHeavy Gear II
Heavy Gear II
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Heavy Gear II

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló