25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Előzetes

Monkey Hero

Írta: Dino

A Blam! fejlesztőcsapat elsősorban a kisebbekre gondolt, amikor belekezdett Monkey Hero akció-kalandjátékának fejlesztésébe. A főhős ugyanis egy manga stílusban megrajzolt kismajom, amivel több mint 2500 képernyőnyi pályát kell bejárnunk a programban.

A kerettörténet röviden a következő: réges-régen három világ is létezett: az Álomvilág, az Ébredés Világa és a Rémálomvilág. Ezek egyensúlyban voltak sokáig, míg a Rémálomvilág erői úgy határoztak, hogy elfogják az Ébredés Világában lévő gyerekek szellemét. Ezeknek a gyerekeknek az álmain keresztül pedig elkezdik elfoglalni az Álomvilágot.

A játék 16 pályáján tehát egy majmot irányítunk, feladatunk a három világ harmóniájának visszaállítása. Ehhez egy varázskönyv hiányzó nyolc fejezetét kell megtalálnunk. A furcsa világban 45 különböző ellenfél és 14 főellenség vár ránk.

A program 3D-s grafikát használ, a rajzok mintegy keverékei a japán anime-manga stílusnak és a Disney rajzfilmeknek.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!