Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

Tonic Trouble

1999.03.15. 00:00 | szerző: Dino | Előzetes

A játékgyártók elég sokat foglalkoznak a fiatalabb korosztállyal is. Ezt bizonyítja az is, hogy egyre több hagyományos játék kerül számítógépesítésre különböző formában - pl. LEGO, Playmobil, Barbie, puzzle-k, stb. -, egyre több rajzfilmfigurából készül játék, illetve újabbnál újabb aranyos figurákat találnak ki a játékprogramok főhőseinek. Ez utóbbi kategóriában rengeteg program a platformjátékok kategóriájába tartozik, mivel ezek egyszerű irányításuk miatt könnyen válhatnak a gyerekek kedvenceivé. A 3D gyorsítók megjelenésével pedig a konzolgépek után a PC-kre is lehetővé tette a 3D-s platformjátékok fejlesztését. Az elmúlt időszakban ilyen volt például a Croc, egy kis krokodil főszereplésével, de ebbe tartozik a UbiSoft új játéka, a Tonic Trouble is.

Tonic Trouble

A játék főhőse egy űrlény, név szerint Ed, aki véletlenül egy üveg furcsa szert ejt le űrhajójából a Földre. Ennek viszont súlyos következményei lesznek: a földi élőlények elkezdenek mutálódni. Ed feladata így nem más lesz, mint a Föld lakóinak megmentése. Grafikailag Ed egy valóban érdekes lény, testrészei ugyanis nincsenek összekötve, mintegy lebegnek törzse körül.

A Tonic Trouble-ban szép, színes környezetben vicces lények között mászkálva, ugrálva, repkedve, vagy a havon egy kerek tálon csúszva kell eljutnunk az egyes pályák végére. A mutálódott élőlényeket, zöldségeket meg kell ölnünk utunk során, és persze a számos felvehető bónusz se hiányzik a programból.

Tonic Trouble

Ed végtelenül aranyos lény, rengeteg vicces arckifejezéssel és mozdulattal. Arckifejezéseit folyamatosan láthatjuk játék közben a képernyő bal felső sarkában. A rohangálás és ugrálás mellett nyakkendője segítségével repülni is képes, köpőcsöve pedig számos funkcióval rendelkezik: a hagyományos lövöldözés mellett ütni-vágni lehet vele, vagy - az ősi Pogo Joe program főhőséhez hasonlóan - ugrálhatunk rajta.

A játék egyetlen nagy hibája a nézőpont-relatív irányítás. Ez annyit jelent, hogy mindig a kamera szemszögéhez viszonyítódik karakterünk irányítása, ami rettentő zavaró olyankor, ha a kamera nézőpontot vált. Ilyenkor ugyanis egyik pillanatról a másikra megváltozik a különböző irányok jelentése.

Tonic Trouble

Ennek a hibának ellenére a Tonic Trouble képes hosszú kikapcsolódást nyújtani a fiatalabbak részére, rengeteg pályája sokáig lekötheti őket. ■

Tonic TroubleTonic Trouble
Tonic Trouble
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Tonic Trouble

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló