Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

Creative Labs LiveWare!-program

2000.02.13. 00:00 | szerző: Dino | Kütyü+hardver

A Creative Labs szeptemberben indította el Live!Ware névre keresztelt projektjét, melynek célja a cég nemrég megjelent Sound Blaster Live! hangkártyájának szoftveres úton történő továbbfejlesztése. A Live!Ware programban mintegy 400 fejlesztőmérnök vesz részt, akiknek feladata a kártyán lévő EMU10K1 processzor minél magasabb szintű kihasználtságának elérése. Az elkészült bővítésekhez nincs szükség új hardware vásárlására, azokat egy szoftver letöltésével installálhatjuk meglévő kártyánkhoz. Az új fejlesztések megtalálhatók a http://www.sblive.com oldalon. A következő bővítéseket tervezik a Creative munkatársai a közeljövőre:

32 gyorsított 3D hang: a jelenlegi nyolc helyett négyszer annyi 16 bites, 48 kHz-es DirectSound 3D streamek lejátszása a hangkártyával.

512 hangú szintetizátor: Az eddigi 256 hangú MIDI szintetizátor helyett annak kétszeresét lehet majd megszólaltatni. (Hardware szinten 64 hangot támogat a kártya)

Surround kódolás: A hangkártya bővítésével megoldják a surround hangrendszerre történő kódolást, így egy surroundos erősítővel is 3D hangokat hallhatunk, ha egy játék támogatja az Environmental Audio szabványt, valamint a DVD filmeket is térhangzásban élvezhetjük majd.

További 2500 kiváló minőségű hangminta: szebb, tisztább hangot kapunk ezeket használva.

Vienna SoundFont Studio: A nagysikerű hangminta-szerkesztő program használható lesz az SB Live! kártyához is. A hangkártyához maximum 32 MB hangmintát használhatunk, melyek a számítógép memóriájában kerülnek tárolásra, nem pedig a hangkártya RAM-jában. ■

Creative Labs LiveWare!-program

hozzászólások (0)

cikkajánló

Speedlink Regger gamer szék

Miért jó nekem, hogy nem az étkezőből hozott széken ülve osztom a headshotokat?

Logitech G933 Artemis Spectrum Snow headset videobemutató

Egy vezeték nélküli gamer headset járt nálunk teszten.

Samsung C24FG70FQU ívelt gaming monitor

Az ideális gamer monitor?

Logitech G900 Chaos Spectrum

Nagyszerű gamer egér brutális áron.

Oculus Rift játékok a gamescomon

Három Oculus Touch-vezérlésű VR-játékot mutatunk be.