Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

Creative Labs LiveWare!-program

2000.02.13. 00:00 | szerző: Dino | Kütyü+hardver

A Creative Labs szeptemberben indította el Live!Ware névre keresztelt projektjét, melynek célja a cég nemrég megjelent Sound Blaster Live! hangkártyájának szoftveres úton történő továbbfejlesztése. A Live!Ware programban mintegy 400 fejlesztőmérnök vesz részt, akiknek feladata a kártyán lévő EMU10K1 processzor minél magasabb szintű kihasználtságának elérése. Az elkészült bővítésekhez nincs szükség új hardware vásárlására, azokat egy szoftver letöltésével installálhatjuk meglévő kártyánkhoz. Az új fejlesztések megtalálhatók a http://www.sblive.com oldalon. A következő bővítéseket tervezik a Creative munkatársai a közeljövőre:

32 gyorsított 3D hang: a jelenlegi nyolc helyett négyszer annyi 16 bites, 48 kHz-es DirectSound 3D streamek lejátszása a hangkártyával.

512 hangú szintetizátor: Az eddigi 256 hangú MIDI szintetizátor helyett annak kétszeresét lehet majd megszólaltatni. (Hardware szinten 64 hangot támogat a kártya)

Surround kódolás: A hangkártya bővítésével megoldják a surround hangrendszerre történő kódolást, így egy surroundos erősítővel is 3D hangokat hallhatunk, ha egy játék támogatja az Environmental Audio szabványt, valamint a DVD filmeket is térhangzásban élvezhetjük majd.

További 2500 kiváló minőségű hangminta: szebb, tisztább hangot kapunk ezeket használva.

Vienna SoundFont Studio: A nagysikerű hangminta-szerkesztő program használható lesz az SB Live! kártyához is. A hangkártyához maximum 32 MB hangmintát használhatunk, melyek a számítógép memóriájában kerülnek tárolásra, nem pedig a hangkártya RAM-jában. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló