For Honor
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

Logitech újdonságok

2000.02.13. 00:00 | szerző: Dino | Kütyü+hardver

A Logitech mindig is jeleskedett PC-s egerek és joystickek területén. Az utóbbi időben ráadásul kormányokkal is elkezdtek foglalkozni, bővítve ezzel amúgy sem csekély választékukat. Legújabb modelljeikben pedig már megtalálható a force feedback technológia is, tehát nem csak mi hathatunk erővel a joystickre vagy kormányra, hanem visszafelé is, tehát érezhetjük, ha nekimegyünk egy falnak autóversenyzéskor, vagy lövünk egy szimulátorban vagy akciójátékban.

A Logitech kormánya a WingMan Formula nevet kapta. Ez egy kényelmes tervezésű, négy gombbal rendelkező kormány, melyhez pedálok is tartoznak. A két pedál eltérő keménységű, mint az a valóságban is van. A pedálok mellett egy elkülönített lejtős rész található a fékpedál mellett, a láb pihentetésére. Ha az autós játék manuális váltóra van beállítva, a kormányon lévő két karral válthatunk sebességet, míg egyéb esetekben ezeket is tetszőlegesen programozhatjuk, akárcsak a kormány középső részén lévő négy gombot. A kormányt 270 fokos szögben forgathatjuk.
A WingMan Formula kormánynak van egy force feedbackes változata is, a WingMan Formula Force, mely az Immersion Corporation I-FORCE 2.0-ás force feedback technológia alkalmazásával készült. A technológia lényege az, hogy a hagyományos fogakerekes megoldás helyett drótokat használ az erőhatás kifejtésére. Ezt a kormányt USB portra is csatlakoztathatjuk, mely jóval gyorsabb adatáramlást biztosít, mint a hagyományos soros illetve párhuzamos port.
A két kormány november végétől lesz kapható a boltokban, dobozukban a UbiSoft F1 Racing Simulation programjával és a Gremlin Motorheadjével. Az egyszerűbb változat 60 font (kb. 23000 Ft) körüli, a force feedbackes pedig 107 font (kb. 40000 Ft) körüli áron lesz kapható.

A Logitech WingMan joystick-sorozatának legújabb tagja a WingMan Interceptor. Ezen kilenc gomb található, valamint három nyolcirányú hat-switch. Mind a 33 funkciót külön programozhatjuk a joystick szoftverének segítségével. A talpazaton egy tolóerő-szabályzó (throttle) kar is helyet kapott. A WingMan Interceptor a szabadalmaztatott NET-2 mágneses kódoló eljárást használja működéséhez, mely igen pontos irányítást tesz lehetővé. A joystick mellé két szimulátort ad a Logitech: az Interactive Magic Warbirdsét és a DID F-22 ADF-ét. A boltokba október vége felé kerül, 47 font (18000 Ft) körüli áron.

Force feedbackes joystick se hiányozhat a Logitech palettájáról, ez a WingMan Force. Ez is ugyanazt az I-FORCE technológiát használja, mint a Formula Force kormány. A joysticken kilenc programozható gomb és egy nyolcirányú hat-switch van. Ez lesz az első force feedbackes joystick, mely az USB porton is használható. Ezen a porton keresztül ráadásul 300-szor gyorsabb kommunikál a géppel, mint a többi force feedbackes joystick. USB-re csatlakoztatva más eszközöket - például külön tolóerő-szabályzó kart - is használhatunk a joystick mellett. A WingMan Force október közepétől lesz kapható, 89 font (34000 Ft) körüli áron.

Egy új gamepadje is van a Logitechnek. A nemes egyszerűséggel WingMan Gamepad-nek nevezett szerkezeten egy nyolcállású "tányér", 6 normál gomb, 2 trigger és 3 beállításokra szolgáló gomb van. Ezeket mind tetszés szerint programozhatjuk a gamepadhez járó szoftverrel. A szerkezet októberben kerül a boltokba, 18 font (7000 Ft) körüli áron. ■

Logitech újdonságok

hozzászólások (0)

cikkajánló

Speedlink Regger gamer szék

Miért jó nekem, hogy nem az étkezőből hozott széken ülve osztom a headshotokat?

Logitech G933 Artemis Spectrum Snow headset videobemutató

Egy vezeték nélküli gamer headset járt nálunk teszten.

Samsung C24FG70FQU ívelt gaming monitor

Az ideális gamer monitor?

Logitech G900 Chaos Spectrum

Nagyszerű gamer egér brutális áron.

Oculus Rift játékok a gamescomon

Három Oculus Touch-vezérlésű VR-játékot mutatunk be.