Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

Logitech QuickCam Express

2000.02.13. 00:00 | szerző: Dino | Kütyü+hardver

A Logitech egyszerűbb webkamerájának, a QuickCam VC-nek a legújabb változata ez a kamera, mely külső megjelenésében nagyjából megegyezik elődjével, azzal a különbséggel, hogy ez már fehér, és megoldották a talpazatához való rögzítését is.

A kamerát az USB portra kell csatlakoztatni, mely után a Win98 automatikusan felismeri azt, és elindítja a driver installálását. Miután ezzel készen vagyunk, felrakhatjuk a hozzá tartozó szoftvert is, melynek segítségével képet illetve videót rögzíthetünk, és azt tetszés szerint elmenthetjük, vagy elküldhetjük másoknak e-mailben.

A kamera által készített felvétel felbontása állókép esetén maximum 320*240, video esetén 352*288 lehet. Ez egy kis visszalépés a QuickCam VC-hez képest, ott nagyobb méretű állóképeket is lehetett készíteni (emlékeim szerint akár 640*480-asat is, ami jelentős különbség). A szoftver viszont sokat változott, kezelése egyszerűbb lett, és több beállítási lehetőséget biztosít a felhasználó számára, mint elődje. Ráadásul nem használja annyira az erőforrásokat sem, mint a korábbi szoftver. Videokonferenciára az installáláskor feltelepítésre kerülő Microsoft NetMeeting segítségével nyílik lehetőség.

A QuickCam Express - a Logitech ajánlatának megfelelően - elsősorban valóban csak videokonferenciára ajánlott, illetve ha rövid videofelvételeket szeretnénk e-mailben küldeni, mert profi minőséget nem lehet elérni vele. A rengeteg beállítási lehetőséggel kikísérletezhetjük a számunkra és a szobának megfelelő legjobb beállításokat, és azután már egy-két gombnyomással készíthetjük is a felvételeket, képeket. A kamera ajánlott végfelhasználói ára nettó 12220 Forint. ■

Logitech QuickCam Express

hozzászólások (0)

cikkajánló

Speedlink Regger gamer szék

Miért jó nekem, hogy nem az étkezőből hozott széken ülve osztom a headshotokat?

Logitech G933 Artemis Spectrum Snow headset videobemutató

Egy vezeték nélküli gamer headset járt nálunk teszten.

Samsung C24FG70FQU ívelt gaming monitor

Az ideális gamer monitor?

Logitech G900 Chaos Spectrum

Nagyszerű gamer egér brutális áron.

Oculus Rift játékok a gamescomon

Három Oculus Touch-vezérlésű VR-játékot mutatunk be.