Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

Logitech QuickCam Express

2000.02.13. 00:00 | szerző: Dino | Kütyü+hardver

A Logitech egyszerűbb webkamerájának, a QuickCam VC-nek a legújabb változata ez a kamera, mely külső megjelenésében nagyjából megegyezik elődjével, azzal a különbséggel, hogy ez már fehér, és megoldották a talpazatához való rögzítését is.

A kamerát az USB portra kell csatlakoztatni, mely után a Win98 automatikusan felismeri azt, és elindítja a driver installálását. Miután ezzel készen vagyunk, felrakhatjuk a hozzá tartozó szoftvert is, melynek segítségével képet illetve videót rögzíthetünk, és azt tetszés szerint elmenthetjük, vagy elküldhetjük másoknak e-mailben.

A kamera által készített felvétel felbontása állókép esetén maximum 320*240, video esetén 352*288 lehet. Ez egy kis visszalépés a QuickCam VC-hez képest, ott nagyobb méretű állóképeket is lehetett készíteni (emlékeim szerint akár 640*480-asat is, ami jelentős különbség). A szoftver viszont sokat változott, kezelése egyszerűbb lett, és több beállítási lehetőséget biztosít a felhasználó számára, mint elődje. Ráadásul nem használja annyira az erőforrásokat sem, mint a korábbi szoftver. Videokonferenciára az installáláskor feltelepítésre kerülő Microsoft NetMeeting segítségével nyílik lehetőség.

A QuickCam Express - a Logitech ajánlatának megfelelően - elsősorban valóban csak videokonferenciára ajánlott, illetve ha rövid videofelvételeket szeretnénk e-mailben küldeni, mert profi minőséget nem lehet elérni vele. A rengeteg beállítási lehetőséggel kikísérletezhetjük a számunkra és a szobának megfelelő legjobb beállításokat, és azután már egy-két gombnyomással készíthetjük is a felvételeket, képeket. A kamera ajánlott végfelhasználói ára nettó 12220 Forint. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló