For Honor
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

Logitech SoundMan X1

2000.02.13. 00:00 | szerző: Dino | Kütyü+hardver

A Logitech az egerek és játékvezérlők mellett egyre több területen tör előre a PC-s perifériák piacán. Ennek egyik bizonyítéka, hogy már hangszórókat is árusítanak Logitech márkajelzéssel. A három tagú új SoundMan sorozatról korábban már szóltunk pár szót, most azonban ki is próbálhattuk a középső, X1-es típust.

A SoundMan X1 két hangszóróból és egy mélynyomóból áll, melyek összteljesítménye 25 W (RMS). Ez úgy adódik össze, hogy a két szatellit sugárzó 5-5 W-ot ad le, míg a mélynyomó 15-öt. Mindkét hangszórót a mélynyomóra kell kötni, melyből egy kábel megy a 220V-hoz, egy pedig egy tetszőleges hangforrás vonalkimenetéhez (egy kisméretű jack csatlakozójú kábelt adtak hozzá a dobozban, de egy RCA-jack kábellel pl. a videót is ráköthetjük).

A hangszórók tulajdonképpen tetszőleges célra használhatók, nem feltétlenül kell a számítógépre kötni, használhatjuk például magnó híján a walkmanhez, de a TV doboz-hangját is jobbra cserélhetjük vele. A mélynyomó sokkal jobb összhangzást biztosít, az alacsony frekvenciájú hangok hatására kicsit megremeg az asztal vagy a föld, attól függően, hogy hova helyeztük el. A mélyhangok kiemelését egyébként egy potméter segítségével szabályozhatjuk is. A hangerőszabályzó a jobb oldali hangszóró tetején kapott helyet.

A SoundMan X1 mindhárom hangszórója kultúrált külsejű, lekerekített sarkokkal, tetszetős kivitelezésben, fekete színű műanyagból készítve. A két kis hangszóró nem foglal sok helyet az asztalon, a mélynyomót meg akár a földre is helyezhetjük, a mély hangok irányát az emberi fül nem tudja érzékelni.

A hangszóró kis méretéhez képest szépen szólt, a mélynyomó pedig valóban hasznosnak bizonyult, nélküle kissé tompábban szólt az egész. Intenzív mélyhangok hatására azonban megmutatkozott, hogy a 15 W nem mindenre elég, ilyenkor már torzította a mélyhangokat a hangszóró.

A SoundMan X1 ajánlott végfelhasználói ára nettó 17180 Forint, a nagyobbik, X2-es típus 24810 Ft, a mélynyomó nélküli G1 pedig 9540 Ft-os nettó áron kapható. ■

Logitech SoundMan X1

hozzászólások (0)

cikkajánló

Speedlink Regger gamer szék

Miért jó nekem, hogy nem az étkezőből hozott széken ülve osztom a headshotokat?

Logitech G933 Artemis Spectrum Snow headset videobemutató

Egy vezeték nélküli gamer headset járt nálunk teszten.

Samsung C24FG70FQU ívelt gaming monitor

Az ideális gamer monitor?

Logitech G900 Chaos Spectrum

Nagyszerű gamer egér brutális áron.

Oculus Rift játékok a gamescomon

Három Oculus Touch-vezérlésű VR-játékot mutatunk be.