Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

Suncom Technologies újdonságok

2000.02.13. 00:00 | szerző: Dino | Kütyü+hardver

A Suncom cég PC-s joystickjeiről ismert, például az F-15-ös repülőgép botkormánya alapján készítették egyik terméküket, az eredeti kormányt a lehető legjobban utánozva. A cég új termékei között szerepel egy új joystick, az SFS (Strike Fighter Series) Flight Controller, egy programozható tolókar, az SFS Throttle, egy ugyancsak programozható joystick, a Scepter LCD, valamint egy gamepad, mely SFX Pad névre hallgat.

Az SFS Flight Controller a cég két korábbi botkormányának, az F15 Hawknak és F15 Raptornak a keveréke, négy tűzgombbal és egy négyirányú nézőpont-kapcsolóval. A 29,99 fontba (kb. 11000 Ft) kerülő joystick tetején egy piros lámpa ég, ha a számítógép be van kapcsolva.

Az SFS Throttle egy kettéosztott tolókar, az első olyan PC-s tolókar, mely lehetőséget teremt külön a jobb és külön a bal tolóerő-szabályzásra. A joysticken lévő 16 gomb egyszerűen programozható. Egy gombra akár öt billentyűleütést is beállíthatunk. Lehetőség van makró programozásra is , ekkor egy gombnyomásra a megadott billentyűk egymás utáni lenyomását szimulálja a joystick. A kar programozása ráadásul roppant egyszerű, nincs szükség hozzá külön software-re: a tolókar gombjának nyomvatartása mellett lenyomjuk a billentyűzet gombját vagy gombjait, és kész is. Ráadásul mindezt játék közben is megtehetjük. A programozást a kar memóriájának köszönhetően akkor sem felejti el, ha kikapcsoljuk a gépet. Az SFS Throttle-hoz csatlakoztathatunk tetszőleges joysticket, ekkor a joystick gombjai is programozhatóvá válnak a tolókaron keresztül. A joystick tudását mindenesetre meg kell fizetni, az SFS Throttle angliai ára 99,99 font (kb. 37000 Ft).

A Suncom másik új botkormánya a Scepter LCD. Ezen egy ergonómikusan kialakított kar található négy gombbal és egy négyirányú kapcsolóval. A joystick talpazatán további 24 gomb és két négyirányú kapcsoló van, melyeket tetszésünk szerint programozhatunk be billentyűlenyomások (vagy billentyűsorozatok) helyettesítésére. A kart tengelye mentén is elforgathatjuk, ami hasznos, ha a játék támogatja ezt a funkciót. Egy tolóerőszabályzó is került a talpazatra. A szeptemberben boltokba kerülő joystick ára 74,99 font lesz (kb. 28000 Ft).

Egy új gamepadet is készített a Suncom, az SFX Plus Programmable Padet. Ezen 24 gomb található, melyet az előbbi két joystickhez hasonlóan lehet programozni a billentyűzet emulálására. A gyorstüzelő üzemmódhoz kétféle sebesség közül választhatunk. Természetesen hagyományos négygombos gamepadként is használhatjuk az SFX Padet, melynek bolti ára 49,99 font (kb. 19000 Ft). ■

Suncom Technologies újdonságok

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló
Nyugalom vihar idejére - hasznos tudnivalók a túlfeszültség elleni védelemről Nyugalom vihar idejére - hasznos tudnivalók a túlfeszültség elleni védelemről
HyperX Pulsefire FPS gamer egér HyperX Pulsefire FPS gamer egér
Genesis GX58, Xenon 200 egerek és M12 Maxi  mousepad Genesis GX58, Xenon 200 egerek és M12 Maxi mousepad