Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

Suncom Technologies újdonságok

2000.02.13. 00:00 | szerző: Dino | Kütyü+hardver

A Suncom cég PC-s joystickjeiről ismert, például az F-15-ös repülőgép botkormánya alapján készítették egyik terméküket, az eredeti kormányt a lehető legjobban utánozva. A cég új termékei között szerepel egy új joystick, az SFS (Strike Fighter Series) Flight Controller, egy programozható tolókar, az SFS Throttle, egy ugyancsak programozható joystick, a Scepter LCD, valamint egy gamepad, mely SFX Pad névre hallgat.

Az SFS Flight Controller a cég két korábbi botkormányának, az F15 Hawknak és F15 Raptornak a keveréke, négy tűzgombbal és egy négyirányú nézőpont-kapcsolóval. A 29,99 fontba (kb. 11000 Ft) kerülő joystick tetején egy piros lámpa ég, ha a számítógép be van kapcsolva.

Az SFS Throttle egy kettéosztott tolókar, az első olyan PC-s tolókar, mely lehetőséget teremt külön a jobb és külön a bal tolóerő-szabályzásra. A joysticken lévő 16 gomb egyszerűen programozható. Egy gombra akár öt billentyűleütést is beállíthatunk. Lehetőség van makró programozásra is , ekkor egy gombnyomásra a megadott billentyűk egymás utáni lenyomását szimulálja a joystick. A kar programozása ráadásul roppant egyszerű, nincs szükség hozzá külön software-re: a tolókar gombjának nyomvatartása mellett lenyomjuk a billentyűzet gombját vagy gombjait, és kész is. Ráadásul mindezt játék közben is megtehetjük. A programozást a kar memóriájának köszönhetően akkor sem felejti el, ha kikapcsoljuk a gépet. Az SFS Throttle-hoz csatlakoztathatunk tetszőleges joysticket, ekkor a joystick gombjai is programozhatóvá válnak a tolókaron keresztül. A joystick tudását mindenesetre meg kell fizetni, az SFS Throttle angliai ára 99,99 font (kb. 37000 Ft).

A Suncom másik új botkormánya a Scepter LCD. Ezen egy ergonómikusan kialakított kar található négy gombbal és egy négyirányú kapcsolóval. A joystick talpazatán további 24 gomb és két négyirányú kapcsoló van, melyeket tetszésünk szerint programozhatunk be billentyűlenyomások (vagy billentyűsorozatok) helyettesítésére. A kart tengelye mentén is elforgathatjuk, ami hasznos, ha a játék támogatja ezt a funkciót. Egy tolóerőszabályzó is került a talpazatra. A szeptemberben boltokba kerülő joystick ára 74,99 font lesz (kb. 28000 Ft).

Egy új gamepadet is készített a Suncom, az SFX Plus Programmable Padet. Ezen 24 gomb található, melyet az előbbi két joystickhez hasonlóan lehet programozni a billentyűzet emulálására. A gyorstüzelő üzemmódhoz kétféle sebesség közül választhatunk. Természetesen hagyományos négygombos gamepadként is használhatjuk az SFX Padet, melynek bolti ára 49,99 font (kb. 19000 Ft). ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló