25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Előzetes

Command & Conquer: Yuri's Revenge

Az év második felében jelenik meg a Red Alert 2 küldetéslemeze, mely egy harmadik oldalt is behoz a játékba.

Írta: Blade Runner 3 hozzászólás

A Westwood az RA2 sikerén felbuzdulva - no meg nem árt egy rókáról egynél több bőrt lehúzni - bejelentette, hogy még a karácsonyi vásárlási láz előtt a boltokban lesz a Red Alert 2 kiegészítő csomag, Yuri’s Revenge (Jurij bosszúja) elnevezéssel. Amint az RA2 történet vezetéséből már sejteni lehetett, ez a hatalommániás Jurij gyerek nem törődött bele, hogy elveszítette a hatalmat, és ezért a Szovjet oldallal szakítva saját maga próbálja megragadni a világ fölötti hatalmat pszichikai ereje segítségével. A játékos feladata, hogy az időutazás segítségével megpróbálja megakadályozni Jurij ördögi tervének megvalósulását.

A játék 14 új küldetést tartalmaz. Hasonlóan az RA2-höz, itt is mozibetétek tarkítják a játékot. Mind a két kedvenc, Tánya, és Jurij is a szereplők között lesz. Gondolom, a Westwood fejlesztők is tisztába voltak azzal, hogy ez kevés ahhoz, hogy a kiegészítő csomag ugyanakkora durranás legyen, mint maga a játék volt, ezért igyekeztek minél több új lehetőséget beépíteni a kiegészítő csomagba. Kis igazítással azt is mondhatjuk, hogy egy új játékot kapunk majd a kezünkhöz. Először is többjátékos üzemmódban (sajnos csak ott) lehetőségünk nyílik arra, hogy az eredeti két (szovjet és szövetséges) oldal mellet Jurij pszichikai erővel rendelkező hadseregével is játsszunk. Újdonság az úgynevezett kooperatív küldetés, amelyből tíz került a csomagba. Itt lehetőségünk nyílik arra, hogy egy társsal együtt interneten vagy helyi hálózaton próbáljuk meg agyonütni az ellenséget. A tervek szerint több mint harminc új egység és épület is szerepel majd a csomagban, ezek jó része Jurij hadseregét erősíti majd. Eddig öt ilyen újdonságról lebbentették fel a fátylat:

Vírus: Egy kedves mesterlövész hölgy, aki mérgezett tűket lövöldöz a puskájával. Amikor a szerencsétlen katonát eltalálja a lövedék, először kétszeresére fújódik, elkezd lebegni a talaj fölött, majd szétdurran, és a gáz szétterül a környéken. Ez a gáz is veszélyes a közelben tartózkodó gyalogos katonákra.

Brutális: Úgy néz ki, mint egy testépítő bajnok és Quasimodo keveréke. Genetikusan módosították, hogy ilyen hatalmas legyen. Sem a kutyák, sem a terror drónok nem képesek megtámadni, sem a tankok eltaposni. A járműveket úgy semmisíti meg, hogy felborítja őket. A pszichikai támadás ellen is teljesen védettek (gondolom ez az intelligencia-hányadosukból következik). :-)

Robbantó: Egy olyan speciális tengeralattjáró, amely képes tengeri és szárazföldi célok ellen is harcolni. A tengeri célok ellen torpedót, a szárazföldi célok ellen pedig cirkáló rakétákat használ. Sem az óriás tintahalak, sem a delfinek nem képesek megtámadni. Ha a tenger alatt tartózkodik, a rombolók és a többi tengeralattjáró tudja megtámadni, a felszínen pedig a repülőgép hordozók és a csatahajók.

Rabszolga bánya: Jurij-féle elmés megoldás a pénzügyi helyzet stabilizálására. Ez egy olyan önjáró feldolgozó egység, amely mindig kiküld 5 rabszolgát, akik ásóval nekiesnek a betakarításnak, és becipelik az önjáró szerkezetbe, ahol azonnal pénzzé alakul. Ha a betakarítót megtámadják, a rabszolgákat a betakarító folyamatosan termeli, illetve a rabszolgák az ásót bunkóként használva megpróbálnak védekezni. Ha a betakarítót elpusztítjuk, akkor a rabszolgák önként csatlakoznak a győztes oldalhoz.

A Jurij-féle Katonai Utánpótlás Központ: Jurij a Központ külső megjelenését saját képmására tervezte meg, követve ezzel a kommunisták legnagyobbjának Sztálin elvtársnak a személyi kultusz területén felmutatott erőfeszítéseit, aki elérte, hogy a képe még a wc-kben is ott függött. Ez az épület fogja a Jurij féle társaság részére a gyalogos egységeket termelni.

Gondolom, amit eddig megtudtunk a játékról, annak alapján ismét izgalmas karácsonynak nézünk elébe. Persze ezt majd igazán akkor tudjuk meg, amikor a csomagot kibontottuk, és a játékot felinstalláltuk az RA2-re. Én személy szerint azt remélem, hogy ez a kiegészítő csomag tényleg több lehetőséget és újdonságot ad majd, mint amit a Firestorm adott a Tiberian Sun-hoz, amely egy kicsit csalódás volt számomra.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Command & Conquer: Yuri's Revenge

Platform:

Fejlesztő: Westwood Studios

Kiadó: Electronic Arts

Forgalmazó: Ecobit Rt.

Megjelenés: 2001. november 1.

» Tovább a játék adatlapjára

HOZZÁSZÓLÁSOK

Blade Runner
Blade Runner [3128]
Naná, hogy lesz kiegészítő! Ilyet nem hagy ki egy cég sem. Olcsó pézért sokat manit bekaszálni!
Én személy szerint meg azt remélem, hogy vissza rakják a 2 vs 2 World Tournamentet. Az 1 vs 1 csak egyszerűen unalmas. :-(


Blade
Torda Duran
Torda Duran [619]
Ja!!!!
Ghoost
Ghoost [11787]
Király hogy lesz kiegészítő!!
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (3 db)