Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Rendezvények

ECTS 2000: Take 2 Interactive

2000.09.26. 00:00 | szerző: Dino | Rendezvények

A Take 2 zárt ajtók mögött mutatta be az újságíróknak az új játékokat. Sajnos - bármennyire is szerettük volna - idő híján (és a Take 2 részéről némi szervezési probléma miatt) nem tudtuk mindet megnézni, így most kimarad cikkünkből a Rune és az Oni.

ECTS 2000: Take 2 Interactive
A Take 2 standja

Hidden and Dangerous 2

A cseh Illusion Softworks két munkatársa mutatta be számomra két új játékukat, közülük is elsőként a Hidden & Dangerous folytatását. A 3 éve alapított cégről annyit érdemes még tudni, hogy a H&D első részével robbant be a köztudatba, jelenleg pedig egyszerre négy játékot is fejlesztenek.

ECTS 2000: Take 2 Interactive
Hidden and Dangerous 2

A Hidden & Dangerous 2-ben egy katona lesz a középpontban, aki mindegyik küldetés központi figurája lesz, mellé választhatjuk ki a maximum négyfős csapat többi tagját, de lesz olyan feladat is, melyben teljesen egyedül lesz. Megmarad a taktikai része is a játéknak, melyben az első rész térképét egy könnyebben kezelhető taktikai interfész váltja fel. Ez drag-and-drop módszerrel sokkal egyszerűbb vezérlést biztosít. A játék akció részének irányítása is egyszerű lesz, egyetlen akciógomb szolgál az ajtónyitásra, tárgyak felvételére és a további hasonló funkciókra.

Többszemélyes játékmódok is lesznek, 1-4 ember irányítása közül választhatunk (akár az ellenség oldaláról is), olyan játéktípusokban, mint a hagyományos deathmatch, a Capture the Flag vagy a King of the Hill.

ECTS 2000: Take 2 Interactive
Mafia

Az eddigi Insanity engine-ről egy teljesen új, saját fejlesztésű grafikus motorra váltottak, az LS3D-re. Ez már simán megbirkózik egyszerre akár 40000 poligonnal is. [GAME:Hidden and Dangerous 2]

Mafia, The City of Lost Heaven

ECTS 2000: Take 2 Interactive
Tropico

Az Illusion másik új PC-s játéka egy képzeletbeli világban, a 30-as évek Amerikájának településeiről mintázott Lost Heaven városában játszódik, ahol a maffia az úr. A városban találhatunk kínai negyedet, nyomortelepet, és további olyan környékeket, melyek jellemzőek az amerikai nagyvárosokra. A nagyobb élethűség érdekében 3D Studioban modellezték a várost.

Egyszerű taxisként kezdünk a programban, míg két gengszter be nem ugrik autónkba, majd miután sikeresen leszállítottuk őket a célállomásra, munkát is ajánlanak számunkra, sofőrként. Innentől kezdve már csak rajtunk múlik, meddig tudunk feljebb jutni az alvilág ranglétráján. A Mafia amúgy típusát tekintve egy külső nézetes játék, hagyományos akció és autóvezetéses részekkel, igencsak keverve a kétféle játékmódot.

Több mint 60 autótípus van a programban, melyek mindegyikét vezethetjük is. Hozzátartozik ehhez az is, hogy rengeteg autós üldözésre számíthatunk a küldetések során. Persze fegyvereink is lesznek, a baseball ütőtől kezdve a pisztolyon keresztül és a távcsővel is felszerelt puskáig.

Az összesen két órányi videójelenet az igen erős történetet viszi előre az egymást követő küldetések közben. Emellett ez a program is az Illusion új 3D engine-jét fogja használni. [GAME:Mafia, The City of Lost Heaven]

Tropico

A Railroad Tycoon II fejlesztőinek új játékában egy trópusi szigeten kell a diktátor feladatát ellátnunk. A bemutató során a játék főbb jellemzőire mutatott rá az egyik fejlesztő.

A Tropico csak és kizárólag egyszemélyes lesz, a készítők úgy gondolják, hogy ennél a játéktípusnál nincs sok értelme a multiplayernek, nem véletlen, hogy a Sim Cityből se készült még többszemélyes játék.

Diktátorként minden hatalom a mi kezünkben van. Fontos tényező népszerűségünk, melyet akár kisebb manipuláció segítségével is javíthatunk, befolyásolhatjuk például a TV-t és a többi médiát is.

Népünk minden tagja külön egyéniség: különböző képességekkel, tulajdonságokkal rendelkeznek, de még a családjukról és munkájukról is kaphatunk információt. Az emberek közvetlen irányítása helyett a gondolkodás és a taktikai tervezés kapja a fő hangsúlyt. Ha például egy munkahelyen fizetést emelünk, hirtelen többen fogják azt választani.

A játék engine-je a Railroad Tycoon II-ből megismert motor továbbfejlesztett változata lesz, melyben 1600*1200-as felbontásig választhatjuk ki a nekünk tetszőt. Lesz hardware-es gyorsítás is, jelenleg ezen még dolgoznak, mert a mostani változat nem igazán szereti a GeForce kártyákat. A játék futásához minimum 200-as Pentiumra és 64 MB memóriára lesz szükségünk. A tervek szerint februárban fejezik be a fejlesztést. [GAME:Tropico] ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló