25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

Hologram Time Traveler

A DVD-s változat után normál CD-n is megjelent Rick Dyer játéka.

Írta: Dino

A DVD-s változat után normál CD-n is megjelent Rick Dyer játéka, a 10 évvel ezelőtti játéktermi gépet szimuláló Hologram Time Traveler, így ha nincs DVD játszónk, akkor is kipróbálhatjuk ezt az érdekes játékot. Az érdekes jelző azonban annyit jelez, hogy a mostanában megszokottól eltérő a program, igazából semmi áttörő újítás nincs benne, ráadásul az első CD-ROM játékok színvonalát idézi, talán még rosszabb is annál.

A történetről és a játékról magáról ezúttal nem írnék semmit, azt röviden megtalálhatjátok pár hónappal ezelőtti cikkünkben. A PC-s változatot se kell installálni, berakjuk a CD meghajtóba, elindítjuk a rajta lévő programot és már játszhatunk is. Alapból egy irtó kicsi, 320*240 pixel méretű ablak nyílik meg, melyben AVI file-okat jelenít meg a játék. Az ablak felnagyítása mindenképpen szükséges, mert bélyeg méretben nem túl jó játszani, de a nagyítás igencsak a minőség rovására megy. Az AVI file-ok futása közben ha a billentyűzetet megfelelő pillanatban nyomjuk meg, szereplőnk oldalra ugrik vagy lő, ahogy az a DVD változatnál is volt. Ennél a verziónál is választhatjuk a 3D megjelenítést, kapunk hozzá egy 3D szemüveget is ehhez a módhoz.

Egyáltalán nem értem, miért kellett a Digital Leisure-nek a DVD változat után egy normál CD-s programot is kiadnia. A mai játékok mellett igencsak kétlem, hogy van, aki a Hologram Time Travelert fogja betölteni PC-jén, maximum azok, akik ismerték a játéktermi gépet, és egy kis nosztalgiára vágynak. A többiek sokkal jobban teszik, ha nagy ívben elkerülik ezt a játékot.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Hologram Time Traveler
  • Hologram Time Traveler
  • Hologram Time Traveler
Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!