Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

Logitech QuickCam Pro 3000

A Logitech új webkamerája jó képminőségével és a mellékelt nagyszerű programcsomaggal tűnik ki a konkurencia közül.

2001.05.31. 00:00 | szerző: Dino | Kütyü+hardver

Nemrég került boltokba a Logitech webkameráinak legújabb csúcsmodellje, a QuickCam Pro 3000-es. Az ezüst színű, gömb formájú kamerához kétféle tartót mellékelnek. Az egyik egy U alakú talppal rendelkező állvány, melynek tetejére csavarva a kamerát az asztalra vagy a hagyományos monitorok tetejére állíthatjuk azt. Sajnos a csavar nem feszül meg eléggé a kamerában, így az véletlenül elfordulhat, de kis ügyességgel megfelelően beállíthatjuk a kamera szögét. A másik tartó kifejezetten a lapos LCD kijelzőkhöz készült, azok tetejébe kapaszkodik bele.

Logitech QuickCam Pro 3000

A kamera lencséjét egy kék színű, lehajtható ellenző védi, de ezzel biztosíthatjuk azt is, hogy véletlenül se készüljenek felvételek, ha nem szeretnénk. A kamera USB porton keresztül csatlakoztatható a számítógéphez, és a jobb webkameráknál megszokott módon egy beépített mikrofont is tartalmaz. A kábele igen hosszú, majdnem három méter, így nem baj, ha a gépünk a földön van, elég távol helyezhetjük a csatlakozótól a szerkezetet.

Az installálás teljesen egyszerű, a kamera csatlakoztatása és a QuickCam 5.4.1 szoftver installálása után azonnal használatba vehetjük azt. A QuickCam Traveler-nél már ismertettük a program képességeit, így most arra nem térnék ki. A Pro 3000 kamera 160*120, 320*240 és 640*480-as felbontású képeket illetve filmet tud készíteni. A kamera tetején lévő gombbal akár azonnal is készíthetünk egy-egy képet, ha fut a meghajtóprogram.

Logitech QuickCam Pro 3000

Video felvételekor a legnagyobb képmérettel másodpercenként 4-5 képkockát képes rögzíteni, 320*240-es felbontásnál pedig már 25 FPS fölött is teljesít, ha a többi hardverelem is megfelelő gyors hozzá. A driver rengeteg beállítási és korrekciós lehetőséget biztosít, így valamivel rosszabb fényviszonyok esetén is előcsalhatunk elfogadható minőségű képet a kamerából. A lencséhez kapcsolódik egy élességállító gyűrű is, amivel a fókuszt állíthatjuk. Az ilyen kis kameráktól kissé szokatlan módon a nagyon közeli – 10-15 centinyire lévő – tárgyak is igen élesek lettek, ha megfelelő fényt kaptak.

A CD-n lévő egyéb szoftverek is ugyanazok, mint a Traveler típusnál, tehát többek közt a GameCam SE kamerával vezérelhető játékok, az egyszerű kezelhetőséget megcélzó PhotoSuite III SE kép- és a VideoWave III SE videoszerkesztő programok. Szerkesztőségünk kedvence a kamera vezérelte kosárlabda-program volt, mókás volt, ahogy a cikkírók a gép előtt ugráltak és hadonásztak egymás előtt jobbra-balra, hogy a kamerán keresztül érzékelt mozgásnak megfelelően a képernyőn látható labda a másik kosarába pottyanjon.

Logitech QuickCam Pro 3000

A QuickCam Pro 3000 egy jó minőségű webkamera, igazán figyelemreméltó szoftvercsomaggal. A kezelőprogram rengeteg funkciója könnyedén elérhető, a többi mellékelt program pedig minden szükséges eszközt kezünkbe ad, amire a kamerához szükségünk lehet, legyen szó videokonferenciáról vagy a képek retusálásáról. A kamera ára nettó 27.720 Ft. ■

hozzászólások (0)

cikkajánló

Speedlink Regger gamer szék

Miért jó nekem, hogy nem az étkezőből hozott széken ülve osztom a headshotokat?

Logitech G933 Artemis Spectrum Snow headset videobemutató

Egy vezeték nélküli gamer headset járt nálunk teszten.

Samsung C24FG70FQU ívelt gaming monitor

Az ideális gamer monitor?

Logitech G900 Chaos Spectrum

Nagyszerű gamer egér brutális áron.

Oculus Rift játékok a gamescomon

Három Oculus Touch-vezérlésű VR-játékot mutatunk be.