Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

Logitech QuickCam Pro 3000

A Logitech új webkamerája jó képminőségével és a mellékelt nagyszerű programcsomaggal tűnik ki a konkurencia közül.

2001.05.31. 00:00 | szerző: Dino | Kütyü+hardver

Nemrég került boltokba a Logitech webkameráinak legújabb csúcsmodellje, a QuickCam Pro 3000-es. Az ezüst színű, gömb formájú kamerához kétféle tartót mellékelnek. Az egyik egy U alakú talppal rendelkező állvány, melynek tetejére csavarva a kamerát az asztalra vagy a hagyományos monitorok tetejére állíthatjuk azt. Sajnos a csavar nem feszül meg eléggé a kamerában, így az véletlenül elfordulhat, de kis ügyességgel megfelelően beállíthatjuk a kamera szögét. A másik tartó kifejezetten a lapos LCD kijelzőkhöz készült, azok tetejébe kapaszkodik bele.

Logitech QuickCam Pro 3000

A kamera lencséjét egy kék színű, lehajtható ellenző védi, de ezzel biztosíthatjuk azt is, hogy véletlenül se készüljenek felvételek, ha nem szeretnénk. A kamera USB porton keresztül csatlakoztatható a számítógéphez, és a jobb webkameráknál megszokott módon egy beépített mikrofont is tartalmaz. A kábele igen hosszú, majdnem három méter, így nem baj, ha a gépünk a földön van, elég távol helyezhetjük a csatlakozótól a szerkezetet.

Az installálás teljesen egyszerű, a kamera csatlakoztatása és a QuickCam 5.4.1 szoftver installálása után azonnal használatba vehetjük azt. A QuickCam Traveler-nél már ismertettük a program képességeit, így most arra nem térnék ki. A Pro 3000 kamera 160*120, 320*240 és 640*480-as felbontású képeket illetve filmet tud készíteni. A kamera tetején lévő gombbal akár azonnal is készíthetünk egy-egy képet, ha fut a meghajtóprogram.

Logitech QuickCam Pro 3000

Video felvételekor a legnagyobb képmérettel másodpercenként 4-5 képkockát képes rögzíteni, 320*240-es felbontásnál pedig már 25 FPS fölött is teljesít, ha a többi hardverelem is megfelelő gyors hozzá. A driver rengeteg beállítási és korrekciós lehetőséget biztosít, így valamivel rosszabb fényviszonyok esetén is előcsalhatunk elfogadható minőségű képet a kamerából. A lencséhez kapcsolódik egy élességállító gyűrű is, amivel a fókuszt állíthatjuk. Az ilyen kis kameráktól kissé szokatlan módon a nagyon közeli – 10-15 centinyire lévő – tárgyak is igen élesek lettek, ha megfelelő fényt kaptak.

A CD-n lévő egyéb szoftverek is ugyanazok, mint a Traveler típusnál, tehát többek közt a GameCam SE kamerával vezérelhető játékok, az egyszerű kezelhetőséget megcélzó PhotoSuite III SE kép- és a VideoWave III SE videoszerkesztő programok. Szerkesztőségünk kedvence a kamera vezérelte kosárlabda-program volt, mókás volt, ahogy a cikkírók a gép előtt ugráltak és hadonásztak egymás előtt jobbra-balra, hogy a kamerán keresztül érzékelt mozgásnak megfelelően a képernyőn látható labda a másik kosarába pottyanjon.

Logitech QuickCam Pro 3000

A QuickCam Pro 3000 egy jó minőségű webkamera, igazán figyelemreméltó szoftvercsomaggal. A kezelőprogram rengeteg funkciója könnyedén elérhető, a többi mellékelt program pedig minden szükséges eszközt kezünkbe ad, amire a kamerához szükségünk lehet, legyen szó videokonferenciáról vagy a képek retusálásáról. A kamera ára nettó 27.720 Ft. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló