Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

Logitech Action Pad

A legújabb Logitech gamepadet tesztelhettük az elmúlt hetekben.

2001.08.16. 00:00 | szerző: Dino | Kütyü+hardver

Termékpalettájának felújítása során egy újabb gamepaddel jelent meg a Logitech a piacon ebben a hónapban, mégpedig a felső középkategóriásnak tekinthető Action Paddel. A kb. egy éve megkezdett új design-irányzatot folytatják ezzel az eszközzel, hiszen inkább a szögletesebb formák uralkodnak, de a markolati rész kialakítása már sokkal jobbra sikerült, mint a korábbi termékek.

Logitech Action Pad

Az Action Pad bal oldali részén egy digitális és egy analóg vezérlő is helyet kapott, melyek között egy gombbal bármikor válthatunk. (Az éppen nem elsődleges irányító a nyolcirányú hat-switch szerepét kapja meg.) Jobb oldalon hat gomb vár hüvelykujjunkra, középen pedig még egy Start gomb is található. Mutatóujjainknál egy-egy igen nagyméretű trigger kapcsoló van, a jobb oldali felett pedig még egy analóg szabadsági fokot biztosító throttle csúszka helyezkedik el.

Ahogy már említettem a bevezetőben, a gamepad fogása jó, a két "szár" alulról domborított, ami nagyon pozitív az ergonómia szempontjából. Az analóg kar igen kényelmes, és nagyon jól használható, elsősorban a szimulátor jellegű játékoknál (igencsak érezhető volt az analóg és digitális vezérlés közti különbség például a Leadfoot tesztelése során). A digitális tányér nyolcirányú vezérlést tesz lehetővé. Kényelem szempontjából valamivel jobb lett volna, ha kicsit ferdén pozícionálják a tervezők, de azért így is hozzá lehet szokni. A gombok elhelyezése megfelelő, a két nagyméretű trigger használata különösen jó (bár személy szerint továbbra is kényelmesebbnek tartom a korábbi gamepad sorozat - pl. az Extreme típus - esetén alkalmazott homorúan ívelt formájú gombot).

Logitech Action Pad

A gamepad kizázólag USB felületen csatlakozik, de nem hiszem, hogy ez egy mai számítógép-konfigurációban gondot jelentene. Az installálás egyszerű, a mellékelt CD-ről fel kell tenni a WingMan szoftver 4.0-s verzióját, majd a gép által jelzett időpontban csatlakoztatni a gamepadet. A folyamat 1-2 újraindítást is igényel, amivel mondjuk az USB eszközök előnye teljesen elvész, de kárpótlásul egy jól használható szoftvert (WingMan Profiler) kapunk, melynek segítségével a gombokat tetszés szerint programozhatjuk.

A hamarosan hazánkban is boltokba kerülő WingMan Action Pad nettó 6300 Ft körüli árával nem a legolcsóbb kategóriába tartozik ugyan, de a számos funkció miatt mindenképpen egy jó ár/teljesítmény arányú eszközről van szó. Az analóg kar és a throttle tolóka miatt az autóversenyek kedvelői számára egy jó választás lehet, amennyiben nem kívánnak egy kormányra költeni. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló