Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Rendezvények

ECTS 2001: Guillemot

A Hercules és Thrustmaster márkanevekkel is rendelkező francia cég rengeteg újdonságot hozott a kiállításra.

2001.10.01. 00:00 | szerző: Dino | Rendezvények

A Guillemot (illetve az annak részeként üzemelő Hercules) is egy sajtótájékoztató keretében ismertette aktuális termékeit, többek között videokártyáit, hangkártyáit és vadonatúj monitorát. A Hercules Prophetview 720 a cég első próbálkozása a monitorok piacán. Egy 15 collos, 1024*768 pixel felbontású TFT monitorról van szó, mely exkluzív, metálkék színével és igen kis helyet elfoglaló talpazatával sokak tetszését elnyerheti.

ECTS 2001: Guillemot
Kormányok tesztje Guillemot standján

Nagy divatja lett a hardware gyártók körében a kétfunkciós webkameráknak, tehát a kis digitális fényképezőgépnek is használható típusoknak. A Hercules Dualpix is egy ilyen kamera, 1024*768 és 640*480 felbontásokkal. 8 MB beépített flash memóriával rendelkezik, melyben JPEG formátumban tárolja a képeket, illetve AVI-ban a videofelvételt (max. 2,5 perc rögzíthető). A gép mellé kapott szoftverek között találunk képnézőt és -szerkesztőt (Ulead Photo explorer 7 és Photo express 3) és panoráma-felvétel összeállítót is (Ulead Cool 360).

Hangszórók terén három új termékük van. Az XPS 510 egy 5.1-es rendszer, 20 wattos fa mélynyomóval, 89 dolláros áron. Az XPS 210 egy 30 wattos fa mélynyomóládával szállított rendszer, kétutas hangszórókkal, valamint hangerő és magas- ill. mély hangszínszabályzóval, 49 dollárért. Végül az XPS 200 egy normál 2*12 wattos sztereó hangfalkészlet, 29 dolláros javasolt végfelhasználói áron.

ECTS 2001: Guillemot
Hercules Prophetview 720

A Game Theater XP 6.1 az első 6+1 csatornás hangkártya lesz, melyben a plusz egy csatornát a hátsó center sugárzót jelenti. Az október közepétől boltokba kerülő kártyához a PowerDVD új verzióját adják, mely biztosítja a hét csatorna kihasználásához szükséges támogatást. A kártya mellé egy külső doboz jár, mely csatlakozók széles választékát hozza ki a gép háta mögül, mint például audio ki- és bemeneteket, valamint egy négyes USB HUB-ot.

Játékvezérlők terén újdonság a drótnélküli gamepad, a Thrustmaster FireStorm Wireless Gamepad mely 12 gombbal és két analóg vezérlővel rendelkezik, viszont a Logitech új termékével ellentétben nincs benne motor a vibrációs visszajelzéshez. (Ez utóbbi a FireStorm Duel Power-ben található meg.) Kormányok terén a Ferrari licenccel rendelkező Force Feedback GT számít újnak, melynek váltókarjait másolták az autós cég F1 kormányairól.

ECTS 2001: Guillemot
XPS 510

A Top Gun AfterBurner Force Feedback Joystick nevének megfelelően erővisszahatásás botkormány, két motorral, 8 programozható gombbal és egy nyolcirányú nézőpontváltó-kapcsolóval, valamint egy különválasztható, nagyméretű tolóerő-szabályzó karral. A Top Gun Fox 2 Pro Shock joystickkel az olcsóbb árkategóriát célozzák meg, és nem teljes erővisszahatást, csak vibrációs visszajelzést ad egyetlen motorjával. Hét gomb és egy hat-switch található rajta. A HOTAS Cougar egy teljes repülőgép-irányító készlet, két különálló egységgel, azaz egy joystickkel és egy tolóerő-szabályzóval. A karok az USAF-al együttműködve az F-16-os vezérlői alapján készültek, és az Amerikai Légierő pilótáinak oktatásához is ezt használják.

A játékvezérlő-gyártók időről időre megpróbálnak valami újdonsággal előjönni a piacon az FPS játékosok megszokott billentyűzet-egér kombinációjának lecserélésére. A Thrustmasternek ez pár évvel ezelőtt a kétkézzel fogható Frag Masterrel ez nem sikerült, most már a Guillemot tulajdonában álló cég egy újabb eszközt tervez, mely azonban csak a billentyűzet leváltását célozza meg. A 2002 elején megjelenő HOMAB Tacticalboard 42 kétszeresen programozható gombot tartalmaz. Ezek közül húszat alátámasztott csuklónk mozgatása nélkül érhetünk el. A csuklótámasz és a hüvelykujjunkra jutó gombokat tartalmazó rész pozíciója változtatható, hogy kényelmes legyen, bármekkora is legyen kezünk. A vezérlő nevének első fele amúgy a Hands on Mouse and Board rövidítése. ■

ECTS 2001: GuillemotECTS 2001: GuillemotECTS 2001: Guillemot

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló