25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Előzetes

SimCity 4

Nem marad újabb folytatás nélkül a kedvelt városépítő játék.

Írta: LeMon 12 hozzászólás

Még idén ősszel piacra kerül a nagysikerű SimCity sorozat negyedik része az Electronic Arts kiadásában. Túl sok újat nem igazán lehet mondani a programról, hiszen a sorozat eddigi részei is elég komplexre sikerültek, és maguk a készítők is igazából csak szépítgetni tudtak a játékon.

Természetesen most is kezdhetjük majd a játékot azzal, hogy mi magunk építjük meg álomvárosunk talajvidékét, környezetét. Felhúzhatunk hegyeket, áshatunk folyómedreket, befásíthatjuk az egész vidéket, ha nekünk úgy tetszik. Rengeteg fajta új épülettípus áll majd a rendelkezésünkre. Sőt, a még részletesebb grafikának és az új látványelemeknek köszönhetően még élethűbb lesz a játék. Ilyen hatás például a napszakváltakozás. Mondanom se kell, éjszaka az egész város fényárban úszik az utcalámpáktól és a reklámfényektől. De éjszaka nem elég csak a látványban gyönyörködni, hisz ilyenkor sok fiatal indul szórakozni, és jóval több a bűnözés is az utcákon.

Oda kell figyelni minden egyes járókelő véleményére, hiszen nekik építkezünk, és a lakosok véleménye sokat számít. Kicsit mintha már összefolyt volna a Sims és a SimCity, ami persze jó, hiszen így sokkal változatosabb a játékmenet. Persze nem mindig lehet a lakosok kedvében sem járni, a tüntetéseket sokszor barikádokkal, rendőrkordonnal kell féken tartani. Természeti csapások esetén viszont érdemes készenlétben tartani a tűzoltóságot. Nem maradnak ki a programból az előre elkészített városok sem, ahol nehéz feladatokat kel megoldanunk ahhoz, hogy a város életben maradhasson.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

SimCity 4

Platform:

Fejlesztő: Maxis

Kiadó: Electronic Arts

Megjelenés: 2003. január 17.

» Tovább a játék adatlapjára

LeMon

LeMon
A PC Dome/PlayDome egyik alapítója, a magazin örökös designere.

HOZZÁSZÓLÁSOK

hron84
hron84 [2]
Valaki helpettudna adni a játék hivatalos patchének alkalmazásárol?
hron84
hron84 [2]
Szia,
Nos a kölcsönautomatice fizetődik vissza. Nincs külön visszafizetem gomb, hanem egy adott konstrukciót kapsz, ami asszem haonta kiértékelésre kerül.

Igen, sajnos a vasúthálózatnak itt nincs akkora jelentősége mint a 3000-ben, és nem is nagyon látszik. Nem kell orrba-szájba építeni ezeket. Érdemes regionálisan építeni városonként 2-3 állomás bőségesen elég. Általába véve is érdemes regionálisan gondolkodni.

A fejlődésre nálam az játszik, hogy már a zelején 8-9%-ra nyomom mindenre az adót egységesen, lerakok egy kevés residentialt, mellé valami nagyon kevés commercialt, és argárterületet, olyan közepesen nagyot (ált. egy kezdő városba 6x8-8x8 körüli elég). Ezzel elindul a dolog. ezek után lehet ipart tenni, amennyi kell nekik. Nem érdemes egyszerre óriási területek lefedésével indítani...

valahonnét annó letöltöttem egy simcity 4 gaming guide-ot megkereshetem neked, ha arról van szó, nagyon szépen leírja, hogy mit meg hogy.
Blade Runner
Blade Runner [3128]
A fórumon szabály, hogy lopott szoftverrek kapcsolatos infót nem szabad feltenni. Te se kérj ilyesmit, ha megkérhetlek rá.
martonandras 2
martonandras 2 [63]
légyszi linkeljétek be, hogy honnan lehet letölteni a játékot.

Köszi: martonandras
wudan
wudan [1]
Sziasztok!

Nem rég óta játszom a SimCity 4-gyel... Lenne néhány kérdésem:
- hogyan lehet a helvett hitelt visszafizetni? Nem találtam rá sehol... Feltételezem a hitelt nem csak felvenni, hanem visszafizetni is lehet, korábbi részeknek megfelelően.

- hiába csináltam vasútvonalat, és állomásokat (mind a két félét, személyszállításhoz valót és cargósat is),de sajnos nem járnak a vonatok. Kérdés miért? Hogyan lehet megcsinálni, hogy járjanak? Egyszer jött egy tehervonat, de az is a másik városból. Akkor láttam először és útoljára vonatot.

- A város fejlődésének módját még nem nagyon értem, vagy az ipar, vagy a kereskedelem mindíg a béka feneke alatt van. Ha az ipart messzebb rakom a lakónegyedektől, fejlődni sem nagyon akar... Kérdés: ki, hogyan csinálja hatékonyan? Mik a trükkök?

Várom válaszaitokat!

Üdv.:
Wudan
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (12 db)