25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Előzetes

World War II: Frontline Command

A Bitmap Brothers egy második világháborús stratégián dolgozik.

Írta: Morello 6 hozzászólás

Az RTS-ek világában nem is olyan rég elég szép sikert aratott a Sudden Strike. Köszönhette ezt mutatós grafikájának, izgalmas játékmenetének, és annak, hogy hagyott minket a harcra koncentrálni, nem kellett vesződni építkezéssel, nyersanyaggyűjtéssel, mint mondjuk a Red Alert 2-ben. Nos, ezt a sikert szeretné meglovagolni a Bitmap Brothers is, akik a World War 2: Frontline Command című játékukkal próbálják meg letaszítani a nagy elődöt a trónjáról. Hogy ez mennyire fog nekik sikerülni, az rövidesen kiderül, produkálni pedig mindenképp kell valamit, hiszen már itt van a Sudden Strike 2 is.

A játékban a II. Világháború leghíresebb csatáit vívhatjuk újra, az 1944. június 6-i normandiai partraszállástól a Harmadik Birodalom bukásáig. A szerzők 25 küldetést ígérnek nekünk, mint pl. a Market-Garden hadműveletet vagy az 1944 decemberében induló ardenneki német ellentámadást (Battle Of The Bulge). A kínálat ígéretes, de az a 25 küldetés így első hallásra kissé kevésnek tűnik.

Az irányítás a megszokott, a játéktér ki-be zoomolható, forgatható, ahogy illik. Sőt, a profiknak lehetőségük van bővebb lehetőségek kihasználására (irányításban, harci technikákban). A képek alapján a grafikára sem lehet panaszunk, összedőlő épületek, remek tűz-, víz- és füsteffektek, bombatölcsérek várhatók.

Ami azonban kiemeli a játékot a tömegből, az a vadonatúj morál-rendszer. Mike Montgomery, a Bitmap Brothers vezetője szerint a Frontline Command nem csak egy szimpla harci játék: ez lesz az első RTS, amely valós harctéri tapasztalatot, harctéri pszichológiát is megjelentet majd (hát, ha valakinek, neki illik is tudni, hiszen a druszája vezette a brit egységeket a normandiai partraszállástól kezdve :-).

Egységeink morálja tehát kiemelten fontos szerepet kap majd. Az alacsony morál miatt katonáink nem végezhetnek el különféle akciókat, sőt, akár teljesen leblokkolhatnak. Harci kedvük befolyásolja a célzási pontosságukat, reakcióidejüket, stb. Ez tehát azt jelenti, hogy hiába van West-Pointban végzett elit ejtőernyős alakulatunk, ha már fél órája 150 mm-es bombázás alatt vannak, az életben nem fogjuk őket rohamozásra bírni az „egy bokor-egy hurrá” módszerrel. Sőt, még az elefántot sem találják el két méterről, ha tele a gatya. De fordítva is működik a dolog: egy magas morállal bíró, 60-70 év átlagéletkorú, szedett-vedett Volkssturm zászlóalj is két elfojtott ásítás között hülyére veri a bepánikolt bakákat. A pánikhelyzet azonban orvosolható, ha a leharcolt katonáinkat visszavonjuk a hátországba, és helyükre utánpótlás egységeket hozatunk. Az új morál-rendszer tehát a bakák valódi háborús körülményeit, félelmeit prezentálja.

Az ígéretek szerint tehát elég húzós kis játék lesz az év végéig megjelenő Frontline Command, de kérdéses, hogy a legnagyobb konkurenciát jelentő Sudden Strike 2-vel szemben is fölényben lesz-e.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

World War II: Frontline Command

Platform:

Fejlesztő: Bitmap Brothers

Kiadó: Plaion

Megjelenés: 2002. ősz

» Tovább a játék adatlapjára

HOZZÁSZÓLÁSOK

Ruiz
Ruiz [105]
én még régebben megvettem. hát láttam jobbat is, de nem rossz
Pras
Pras [5483]
Tetszik. Jó grafika lesz!...
Bugs Bunny
Bugs Bunny [1541]
óóóóóó
Bugs Bunny
Bugs Bunny [1541]
vazze!ne tolongjatok:)
Bugs Bunny
Bugs Bunny [1541]
nem tud vki megjelenési időpontot?
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (6 db)