25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Rendezvények

E3 2000: Gathering of Developers

Írta: Dino

A Take 2 nemrég felvásárolta ezt a kiadót, melynek játékait Európában már eddig is forgalmazta. Az E3-on a tavalyi évhez hasonlóan most is egy szomszédos parkolót bérelt ki stand helyett, ahol nagy show közepette mutatta be játékait. A parkolóba szigorúan csak 21 éven felülieket engedtek be (ennek oka többek között az volt, hogy ingyen osztogatták bent a sört), és különböző hírességeket, pl. egy Playboy sztárt, vagy a Heavy Metal 2000 mozifilm főhősnőjének modelljét, Julie Straint lehetett látni, és koncerteket is tartottak. Egy rakás lakóautóban mutatták be a játékújdonságokat.

4x4 Evolution
(Terminal Reality)
A Fly! és Monster Truck Madness programokkal már bizonyította a Terminal Reality, hogy ért valamit a szimulátorokhoz. Ezúttal egy arcade jellegű terepjáró-szimulátoron dolgoznak, melyben Amerikában kapható japán terepjárókkal versenyezhetünk, mint például a Lexus vagy az Isuzu. Az autók kidolgozottsága igazán élethűre sikeredett, és a grafika se amatőr, ez a mellékelt screenshotokon is látható. A játékban 16 pálya lesz, autónkat pedig a versenyeken szerzett pénzből fejleszthetjük. Érdekessége lesz még a programnak, hogy a PC, Mac és Dreamcast verziókkal egymás ellen játszhatunk az interneten.

Blair Witch Project játékok
A Gathering of Developers a Blair Witch Project licencjogok megszerzése után nem tétlenkedett, három különböző fejlesztőcsapatot bízott meg azzal, hogy mindegyikük készítsen egy-egy játékot, melyek - ha nem is túl szorosan - kapcsolatban vannak az Amerikában igencsak jól szerepelt, alacsony költségvetésű filmmel. A három cég technológiájával segíti egymást a programok fejlesztése során, így már idén őszre boltokba kerülhetnek a játékok, melyeket valamivel az átlagos ár alatt terveznek forgalmazni, és 1-2 hónappal egymás után jelennek meg. Ezek a játékok várhatóan még akkor is nagy példányszámban fognak elfogyni, ha nem hoznak túl sok újdonságot az akció-kalandjátékok terén, köszönhetően a Blair Witch Project film mögött álló marketingmunkának.

Blair Witch: Volume 1: Rustin Parr
(Terminal Reality, 2000. augusztus)
Az 1941-ben játszódó történet szerint egy öreg remete, Rustin Parr egy idős nő szellemének hatására megkínzott és megölt hét gyereket Burkitsville-ben, és emiatt el is ítélték. A Nocturne-ből két szereplő, Doc Holiday és az Idegen folytatja a nyomozást, őket kell irányítanunk a programban. A történet Burkitsville-ben és a marylandi erdőkben játszódik.

Blair Witch: Volume 2: The Legend of Coffin Rock
(Human Head Studios, október)
A második rész 1886-ban játszódik, a középpontban pedig egy elveszett kislány, Robin Weaver áll. A lány visszatér, a keresésére indult csoportnak azonban nyoma vész. Holttesteikre testrészeiktől megfosztva találnak rá Coffin Rocknál. A játékban egy amnéziában szenvedő polgárháborús katonát irányíthatunk, akit Robin ment meg Burkitsville közelében. Ez a játék is a Nocturne engine-jére épül, amit a készítők a Resident Evil játékstílusával ötvöznek.

Blair Witch: Volume 3: The Elly Kedward Tale
(Ritual Entertainment, november)
Ennek a játéknak a története visz legkorábban az időbe, egész pontosan 1786-ba. Az egész Blair Witch legenda gyökereivel szembesülhetünk a programban. A történet szerint Elly Kedwardot boszorkánymesterség folytatása miatt elítélik, és száműzik a Blair városából. Ezután rejtélyes módon tűnnek el gyerekek a városból, és ez rettegésben tartja a lakosságot. A játék főhőse Jonathan Pyre, egy volt lelkész, aki ezúttal boszorkányvadászként indul el az erdőbe, hogy megtalálja a boszorkányt.

Fly! 2K
(Terminal Reality)
A Fly! repülőgép-szimulátor felújított verziójában sok újításra számíthatunk, többek között kibővített adatbázisra és az online beszélgetést lehetővé tevő Roger Wilco támogatásra.

Heavy Metal: F.A.K.K. 2
(Ritual Entertainment)
Az 1980-as rajzfilm folytatása lesz az idén nyáron bemutatásra kerülő mozifilm, melynek tulajdonképpen folytatása ez a 3D akciójáték. A Ritual Entertainment programozói a Quake III Arena engine-jét módosították programjukhoz, melynek főhősnőjét a bevezetőben már említett Julie Strainről mintázták. A játékban igen nagy szerepe lesz a történetnek is, a harcok során pedig leginkább a kardunkra számíthatunk majd.

Kingdom Under Fire
(Phantagram)
Ebben a fantasy környezetben játszódó programban az RPG és a valós idejű stratégiai játékok keverékét szeretnék elkészíteni. 70 különböző egység lesz majd, melyekkel mind a gonosz, mind a jó fajok oldalán 20-20 küldetés vár ránk, emellett hősönként 7 történetalapú küldetés is lesz a játékban. Egyéb jellemző számadatokként megemlíthetjük a 120.000 képkockányi animációt vagy a 60 látványos effektel kísért varázslatot. Az RPG elemeket többek között az jelenti, hogy egy győztes harc után karaktereink tapasztalati pontokat kapnak, melynek eredményeként nő a gyorsaságuk, mesterséges intelligenciájuk vagy harci képességeik. Az RPG stílusú multiplayer deathmatch módot érdekes módon még csak nem is tervezik a megjelenésre elkészíteni, az ígéretek szerint majd később lesz letölthető az internetről.

KISS Psycho Circus: The Nightmare Child
(Third Law)
Todd MacFarlane rajzolta a KISS Psycho Circus képregénysorozatot, melyből több mint másfél millió példány fogyott el az USA-ban. MacFarlane ismertebb művei közé tartozik még egy másik képregény is, a Spawn, melyből mozifilm is készült. A Third Law játékához az előbbi képregényt és a Monolith LithTech engine-jét vették alapul, az eredmény pedig egy first-person akciójáték lesz, a KISS együttes tagjainak és különböző félelmetes lények szereplésével. A LithTech engine-t persze jócskán továbbfejlesztik, a Third Law saját fejlesztésű Horde fedőnevű technológiájának köszönhetően például sebességcsökkenés nélkül lehet majd nagyon sok szörny egyszerre a látótérben.

Max Payne
(3D Realms, Remedy Entertainment)
A Max Payne egy olyan játék, melyet igencsak sokan várnak az akciójátékok kedvelői közül. A kiállításon ezúttal egy igen látványos játszható verziót lehetett belőle látni. A saját engine-re épülő program főhőse egy zsaru, Max Payne, akit főnöke és családja meggyilkolásával vádolnak. A feladat nem más, mint ennek tisztázása és ártatlanságunk bebizonyítása, persze nem lenne 3D akciójáték, ha eközben ne kellene rengeteg embert eltennünk láb alól.

Rune
(Human Head Studios, Epic Games)
Egy újabb 3D akció-kalandjáték, melynek készítői az Unreal grafikus motorját fejlesztették tovább. A történet Skandinávia területén játszódik, főhőse pedig egy fiatal viking, Ragnar. A környezetnek megfelelőek a fegyverek is: kard, harci fejsze, ráadásként pedig - a játék igen egyéni jellemzőjeként - ellenségeink levágott testrészeit is használhatjuk verekedésre.

Tropico
(PopTop Software)
A Railroad Tycoon II készítői egy újabb építkezős stratégiai játékon dolgoznak. Ezúttal egy Karib-tengeri sziget diktátoraként kell megállnunk a helyünket, fellendítve a város gazdaságát és a turizmust. Építhetünk például gyárakat, bányákat és szállodákat. A városban mászkáló lakosság is igen változatos lesz, munkásoktól a turistákon keresztül az utcalányokig mindenféle embert láthatunk majd. A játékhoz a Railroad Tycoon II engine-jét fejlesztik tovább, mely 3D gyorsítót is fog használni, a grafika pedig ezúttal 32 bites színekkel készül.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!