25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Rendezvények

E3 2000: Hasbro Interactive

Írta: Dino

Igen nagy területet foglalt el a Hasbro Interactive standja is, ahol rengeteg játék várta az arra járókat. Annyi új programjuk volt, hogy sorban álltak egymás mellett a PC-k, és volt, ahol mindegyiken más játék volt látható. Természetesen a nagyobb neveket, mint az X-COM Alliance vagy a GP3 legalább 4-5 PC-n futtatták egyszerre. A stand körül óriás Pac-Man mászkált, az egyik sarkon pedig az X-COM egy katonájával és pár űrlénnyel találkozhattunk.

B-17 - The Mighty Eighth
(2000. II. negyedév)
Az 1992-es B17 Flying Fortress folytatása, melyben a II. Világháború csatáiban vehetünk részt többféle géppel, köztük a B17-essel, a 8. Légierő gépeivel (P38 Lightning, P47 Thunderbolt, P51 Mustang), valamint német gépekkel.

Battleship 2
(2000. szeptember)
A címből arra lehetne következtetni, hogy egy újabb torpedó-játékról van szó, ez azonban csak részben igaz. A Battleship 2 ugyanis elsődlegesen egy új akciójáték, melyben egy kis flottát irányíthatunk különböző küldetéseken keresztül. Egy egyszerűnek kinéző 3D engine-es programot lehetett látni az E3-on, mely látszólag inkább a fiatalabb korosztály számára készül. Aki pedig megunja az akciót, az játszhat egy hagyományos torpedót is.

Breakout
(2000. szeptember)
A Pong után egy újabb klasszikus számítógépes játékot ír újra az Atari 3D-s grafikával. Ez pedig nem más, mint a falbontó játék, azaz egy pattogó labda és egy deszka segítségével kell minél hamarabb eltalálni a képernyőn lévő téglákat.

Frogger 2
(2000. szeptember)
Ez is egy klasszikus játék alapján készülő program lesz, de ezúttal nem ez az első PC-s feldolgozás, pár évvel ezelőtt már elkészítette a Frogger első részét az Atari. A program egy 3D platformjáték lesz, melynek elsődleges célközönsége természetesen a fiatalabb korosztály. Froggert, a békát és barátnőjét, Lillie Frogot irányíthatjuk majd hétféle környezetben (pl. kert, város, űr, halloween), 21 pályán keresztül.

Galaga: Destination Earth
(2000. szeptember)
Még egy régi játéktermi játék feldolgozása. A Galaga a 80-as években volt népszerű, ezúttal azonban 3D grafikával láthatjuk majd viszont a PC-k képernyőjén.

Grand Prix 3
(2000. nyár)
Igen közel jár a befejezéshez Geoff Crammond F1GP sorozatának harmadik része, mely minden eddiginél realisztikusabb játékot ígér. A kiállításon bemutatott verzió igen szépen nézett ki, a játék méltó konkurenciája lesz az EA nemrég megjelent F1 2000-ének, annak ellenére, hogy az 1998-as bajnokság adatai szerepelnek benne.

Majesty: The Northern Expansion
A Majesty: The Fantasy Kingdom Sim fantasy stratégiai játék sikere után készül az első kiegészítő lemez is, új küldetésekkel, szörnyekkel, varázslatokkal. Ezúttal az északi területeken kell kiépítenünk birodalmunkat.

Monopoly Tycoon
(2000. október)
A Monopoly licencre alapozva egy SimCity jellegű program készítésébe kezdtek a Hasbronál. A játékban viszontláthatjuk a táblás játékból megismert városokat, utcákat, építhetünk házakat, szállodákat, és figyelhetjük, hogy az emberek mennyire örülnek ténykedésünknek. Nagy hangsúly lesz a járókelők véleményén, bármikor megfigyelhetünk egy-egy járókelőt, hogy éppen hogy érzi magát városunkban.

Nicktoons Racing
(2000. október)
A Nickelodeon rajzfilmcsatorna ismert figuráival, például CatDoggal vagy a Rugrats rajzfilm szereplőivel lehet majd versenyezni ebben a gyerekeknek szánt arcade versenyprogramban, többféle játékmódban, tizenhat pályán.

Pac-Man: Adventures in Time
(2000. október)
Óriási Pac-Man figurák mászkáltak a South Hallban, reklámozva ezt az újonnan bejelentett játékot, mely többek között a Pac-Man programok 20 éves évfordulójának alkalmából készül. 26 szinten összesen 133 labirintus vár a játékosra, hogy összegyűjtse az öt energiapirulát, elkerülve a szellemeket. A játék öt különböző időben illetve környezetben játszódik, Egyiptomtól a Vadnyugatig, melyek között teleportok teremtik meg az összeköttetést Pac-Man laboratóriumából. Azt persze mondanom se kell, hogy a játék grafikája 3D-s lesz.

Squad Leader
(2000. szeptember)
Ez egy új második világháborús taktikai játék lesz, melyben egy csapat katona irányítása lesz a feladatunk. A készítők három, történelmileg valós küldetéssorozatot ígérnek: a Normandiai Partraszállást az amerikaiakkal, a Bulge-i csatát a németekkel, valamint az Arnhemi ütközetet az angolokkal. Mindegyik kampány 10 küldetésből és még néhány véletlenszerűen generált küldetésből áll. Csapatunkat 300 katonából válogathatjuk össze.

Starship Troopers
(2000. augusztus)
A 23. században játszódó program története szerint egy irányított meteor rombolja le Buenos Airest. Kiderül, hogy egy pókszabású létforma által lakott bolygóról jött a támadás, így háborút indítanak ellenük. A Starship Troopers akció-stratégiai játék Robert A. Heinlien 1959-es regényének világában játszódik. Egy szakasz katonát irányíthatunk, akinek képességei fejlődnek is a küzdelmek során.

X-COM Alliance
(2000. november)
Már elég régóta lehet látni az ECTS és E3 kiállításokon ezt a játékot, ezúttal egy eléggé előrehaladt állapotban lévő verziót lehetett látni belőle. A játékban egy többfős csapat irányítása a feladatunk, alapvetően first-person nézetben, miközben nyomon követhetjük többi csapattársunk cselekedeteit is. Persze az X-COM sorozatban megszokott űrlények, azok irtása és feldolgozása ebből se marad ki.

Mindezek mellett pedig készül egy újabb küldetéslemez a RollerCoaster Tycoon vidámparképítő játékhoz is.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!