25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Rendezvények

E3 2000: Infogrames

Írta: Dino

Igencsak feltörekvőben van ez a francia bázisú cég, mely az elmúlt egy-másfél év során felvásárolta a Gremlint, az Accolade-et és a GT Interactive-ot, így igen széles termékskála, több mint ötven játék szerepel idei listájukon, hét platformra. Ezek közül cikkünkben elsősorban a PC-s játékokról adunk összefoglalót.

Az óriási standon egy halfpipe is fel volt állítva, ahol gördeszkások bemutatóztak, a fontosabb játékokat pedig külön elkerített részeken mutatták be, köztük például a Driver 2 PlayStation verzióját és az egyik legnagyobb érdeklődéssel kísért újdonságukat, az Alone in the Dark sorozat negyedik részét. Egy külön részen egy repülőgép kis része volt berendezve, melyen a cég repülőgépes játékhoz fejlesztett programjait mutatták be. A tervek szerint pár év múlva egyes légitársaságok járatain akár egyedül, akár más utasokkal játszhatunk majd néhány játékot.

3-2-1 Smurfs
(2000. november)
A Hupikék Törpikék rajzfilm se kerülhette el a megszámítógépesítést. Ezúttal egy 4-7 éves gyerekeknek szánt arcade versenyjátékban láthatjuk majd viszont Törpillát, Ügyit, Törpapát és további kilenc törpöt, akikkel kilenc pályán autókázhatunk.

Alone in the Dark: The New Nightmare
(DarkWorks, 2000. ősz)
A külső nézetes horror akciójáték stílusát megteremtő sorozatnak nagyban készül a negyedik része. Ezúttal a detektív, Edward Carnby mellett egy újabb szereplő irányítását is választhatjuk, mégpedig a fiatal antropológusnőét, Aline Cedracét. A játék egy rejtélyes szigetre, a Shadow Islandre (Árnyéksziget) visznek, ahol mindkét kalandornak megvan a maga motivációja, így két teljesen eltérő nézőpontból játszhatjuk le a programot. A két főhős mellett tíz személlyel kerülünk kapcsolatba, akik segítik vagy hátráltatják előrejutásunkat.

Animorphs: Know the Secret
(Gigawatt Studios, 2000)
Az Animorphs könyvek és TV-filmek elég népszerűek az amerikai fiatalság körében, ezért a GT úgy gondolta, hogy megér egy játékot. A programban viszontláthatjuk a sorozat szereplőit, akik képesek különböző állatokká alakulni, az egyik például farkassá vagy bagollyá változhat. A játékos az egész csapatot irányíthatja, tetszőlegesen váltogatva közöttük. Az egyik szereplő végig sasként követ majd (valamiért ebben a formájában maradt), és tanácsokat ad a kalandok során.

Desperados: The Shadow of El Diablo
(Spellbound, 2001. I. negyedév)
Ebben az stratégiai-kalandjátékban egy westernhős, John Cooper, és ötfős csapata áll a középpontban, őket irányíthatjuk a banditavezér, El Diablo ellen. Huszonöt küldetésen keresztül kell végigvezérelnünk a csapatot. A pályák változatosak lesznek, némelyik küldetés nappal, másikak pedig éjjel játszódnak majd.

Dirt Track Racing: Sprint Cars
(Ratbag, 2000. ősz)
A Powerslide és a Dirt Track Racing programok készítői az utóbbi, tavaly novemberben megjelent játékuk folytatását készítik, melyet bizonnyal már várnak az arcade autóversenyek kedvelői. A cég korábbi programjai igen látványosak voltak, most is hasonlóra számíthatunk. Ezúttal 20 pálya vár majd ránk, hálózaton pedig akár tizen is játszhatunk majd.

Harley Davidson: Wheels of Freedom
(2000. IV. negyedév)
Ebben az arcade motorversenyben a híres Harley Davidson motorokkal versenyezhetünk.

Hogs of War
(Infogrames Studios, 2000. szeptember)
Érdekes mókás kis játék lesz ez, mely a Gremlin felvásárlásával került az Infogrames birtokába. A körökre osztott 3D stratégiai játék főhősei malacok, melyeket 25 küldetésen keresztül irányíthatunk. Hat hadsereg vesz majd részt a csatákban, mindegyike más-más egyenruhával.

Independence War 2: The Edge of Chaos
(Particle Systems, 2000. tél)
A Particle Systems fejlesztésében készül az űrhajó-szimulátor folytatása. A játék egy egyszerű bosszúval indul, de csakhamar belekeveredünk az egész galaxis és emberiség sorsával kapcsolatos űrcsaták közepébe. Mindez 16 csillagrendszeren keresztül visz majd, új űrhajókkal, fegyverekkel és véletlenszerűen generált űrközlekedéssel.

Oddworld: Munch's Oddysee
(Oddworld Inhabitants, 2000. IV. negyedév)
Az Oddworld sorozat harmadik részének főhőse Munch, akinek testébe chipek vannak beépítve. A SkullJack eszköz segítségével képes átvenni robotok vezérlését, így azok segítségével is előrejuthatunk egyes pályákon. A játék a szokásos - kissé néha idétlen - mászkálós lesz, jópofa grafikával, és rengeteg humorral.

Outcast DVD
(Appeal, 2000. szeptember)
Ősszel megjelenik az Outcast third-person akciójáték DVD-s változata, mely rengeteg kitűnő minőségű videóval, 3 nyelvvel és 7 felirattal nyújt többet az eredeti játéknál. Emellett speciális DVD kiegészítések is lesznek, például egy "Hogyan készült?" rész.

Stunt GP
(Team 17, 2000. III. negyedév)
A Hasbrotól került át az Infogrameshez ez a játék, melyet a Worms sorozat mögött álló csapat fejleszt. A Stunt GP nem más, mint egy arcade verseny, távirányítós autókkal. A nevéhez méltóan a játékban nem csak a verseny kap fontos szerepet, hanem az autókkal bemutatható kaszkadőrmutatványok is: ugrások, 360 fokos fordulások, stb. Autónkat - melyet 16 jármű közül választhatunk ki - különböző kiegészítőkkel is felszerelhetjük.

V-Beach Volleyball
(Carapace, 2000. nyár)
Egy számítógépre nem túl gyakran készített sport a tengerparti röplabda, ezt dolgozzák fel ebben a játékban. A Nemzetközi Röplabdaszövetség licencének birtokában készülő programban játékosainkat mindenféle speciális mozgással is irányíthatjuk, például sáncolhatunk. Emellett a közönség is értékelni fogja szebb mozdulatainkat. A játékban a létrán egyre feljebb jutva a csúcs eléréséhez pedig a magyar származású Karch Királyt kell legyőznünk.

V-Rally 2 Expert Edition
(Eden Studios, 2000. nyár)
A nyáron sok rally játék is a boltokba kerül, az Infogramestől már megjelent a Rally Masters, a Codemasterstől még későbbre várható a Colin McRae Rally 2, addig pedig még egy rallyjátékot ad ki az Infogrames. A V-Rally második részében 26 autó közül választhatunk, melyekkel 12 ország 80 pályáján versenyezhetünk, 4 játékmódban.

Looney Tunes játékok
A Warner Brothers licencének tulajdonában rengeteg játékot ad ki az Infogrames Tapsi Hapsi és barátai főszereplésével. Ezek közül most két PC-sre számíthatunk. A Bugs Bunny & Taz: Time Busters! egy 3D platformjáték lesz szeptemberben, melyben Tapsi Hapsit és a Tazmán Ördögöt (Taz) irányíthatjuk öt korszakban az aztékok birodalmától Erdélyig. A Wacky Races az ismert rajzfilmsorozatot dolgozza fel arcade autóverseny formájában. Ez is szeptemberben jelenik meg.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Játék repülőgépre
  • Alone In The Dark: The New Nightmare
  • Animorphs
  • Bugs Bunny & Taz: Time Busters
  • Desperados
  • Dirt Track Racing
  • Harley Davidson: Wheels of Freedom
  • Hogs of War
  • Independence War 2: The Edge of Chaos
  • 3-2-1 Smurfs
  • Stunt GP
  • Wacky Races
Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!