25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Rendezvények

E3 2000: Midas Interactive

Írta: Dino

Elsősorban különböző sportprogramok találhatók a Midas most bemutatott játékai között, persze ezek mellett tovább folytatja olcsó kategóriájú programok és programcsomagok kiadását is.

Budweiser Cue Club
(Bulldog Interactive, 2000. június)
Első ránézésre egy kissé elavultnak tűnt ez a játék, mivel a manapság szokásos 3D biliárdprogramokkal ellentétben itt csak és kizárólag felülről nézhetjük az asztalt, azonban az aprólékos kidolgozottság tekintetében nem marad el a konkurenciától a Bulldog programja sem. A Cue Clubban snooker mellett ötféle pool változatot játszhatunk. A játék érdekessége, hogy ellenfeleinket egy virtuális beszélgetőszobában választhatjuk ki, a játék ezen része olyan, mintha az interneten beszélgetnénk. Minden játékosnak persze különböző a személyisége és tudásszintje. A kidolgozottságról annyit, hogy a lepottyanó labdák kis idő múlva szépen végiggurulnak a tárolóban, ahogy az a pénzbedobós biliárdasztaloknál is történik.

Sergei Bubka's Millenium Games
(Dinamic, 2000. július)
Az Eidosszal ellentétben a Midas nem jutott hozzá az idei olimpia licencjogához, de valószínűleg nem is ez volt a céljuk, hanem egy régóta elhanyagolt kategória újjáélesztése. A Millenium Gamesben 17 versenyszámban próbálhatjuk ki tudásunkat. Négy csoportra oszthatók ezek a számok: sprint (a 100 méteres síkfutástól a 400 méteres gátfutásig), hosszú távú futás (800 métertől 5000 méterig), ugrószámok (távolugrás, magasugrás, hármasugrás, rúdugrás), valamint dobószámok (pl. diszkosz, gerely, kalapács). Az irányításhoz teljesen új rendszert dolgoztak ki. Az eddigi programokban a billentyűk minél gyorsabb nyomogatásával érhettük el, hogy atlétánk minél gyorsabban fusson, ezúttal azonban az egér kapja a főszerepet és a Mouse Driver Power névre keresztelt rendszer. Mindent egerünk mozgatásával és gombjainak nyomogatásával kontrollálhatunk. Akár egy nyolcfős csapatot is irányíthatunk, ilyenkor a cél minél több érem begyűjtése a csapat számára. Menedzseri feladatokat is betölthetünk, ilyenkor még az edző és az orvos kiválasztása is fontos.

Sydney Equestriad 2000
(2000. szeptember)
Három lovas számban indulhatunk a programban, 20 neves versenyzőt irányítva, olyan helyeken, mint Badminton, Burghley, Kentucky vagy Sidney. A kommentárt Lucinda Green volt versenyzőtől és Russ Witherstől, az olimpia egyik közvetítőjétől hallhatjuk.

Ezek mellett bemutatták a PC-re nemrég megjelent Mary King's Riding Star lovaglóprogramot, a Sikolene Honda Motocross GP illetve a Castrol Honda Superbike 2000 motorversenyt és a Super 1 Karting go-kartversenyt, és érdekességként a Black & White PlayStation verziója is itt volt látható.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • E3 2000: Midas Interactive
Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!