Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Rendezvények

E3 2000: Logitech

2000.06.20. 00:00 | szerző: Dino | Rendezvények

Míg tavaly csak egy kis szobában volt jelen, idén már szép nagy standdal és rengeteg újdonsággal képviselte magát az egerei és billentyűzetei mellett játékvezérlőivel is egyre népszerűbb Logitech. A standon egy igazi versenyautó is kint volt, de érdekesebbek voltak a kisebb, Forma 1 autókhoz hasonló dolgok, melyekbe egy-egy monitor és kormány, valamint egy pár hangfal volt beépítve, hogy bárki kipróbálhassa a cég új kormányait, miközben persze a cég egyéb termékei veszik körbe. A standon körbe kis pultok voltak szétszórva, rajtuk az új termékekkel.

E3 2000: Logitech
SoundMan SR-30

Egyik legjelentősebb újításuk a WingMan Force 3D Joystick, mely a magazinunkban korábban már bemutatott WingMan Extreme Digital 3D "force-feedbackesített" változata. Alapfunkcióiban maradt tehát ugyanaz: 7 gomb, nyolcirányú hat-switch, tolóerőszabályzó, valamint a tengelye körül elforgatható kar. Amiben pedig különbözik, az a force feedback technológia, ami azért is jelentős, mert előző FF botkormányuk 2-3-szor ekkora volt, ráadásul az árkategóriában is lejjebb mennek már, a WingMan Force 3D-t 60 dollár körül szeretnék árusítani.

Gamepadek területén két újdonságról számolhatunk be. Egyik a WingMan Precision Gamepad, mely egy egyszerű és olcsó (10 dolláros) játékvezérlő, melyet elég csatlakoztatni a gameportra, és már használhatjuk is. Nagyobb jelentőségű újítás a WingMan RumblePad, mely a PlayStation dual-shock vezérlőihez hasonlítható. A nyolcirányú digitális irányító és a kilenc programozható gomb mellett két kis analóg joy is helyet kapott. Ezen kívül azonban még egy nagyszerű képességgel rendelkezik, ez pedig a vibrációs visszahatás. Ez a technológia a force-feedbackhez hasonlítható, ugyanis az ezt támogató programokkal lehet kihasználni. Arról van szó, hogy bizonyos események - például autós programban ütközés - hatására remegni kezd kezünkben a gamepad.

E3 2000: Logitech
WingMan Formula Force GP

Kormányok terén sok újítás nincs, az eddigi két kormányt ugyan újabb típusokra cserélik, a változás viszont csak a javított pedálokat és a csökkenő árat érinti. Az egyszerűbb WingMan Formula GP 50 dollár körüli áron kerül majd boltokba, míg force-feebackes párja, a WingMan Formula Force GP várhatóan ennek duplájába fog kerülni.

Teljesen új hangfal-készletek váltják fel az eddigi SoundMan típusokat. A legfőbb termék a SoundMan Xtrusio DSR-100 lesz, mely egy digitális surround hangszórókészlet 100 W összteljesítménnyel. A SoundMan SR-30 egy 4+1-es rendszer, melyhez egy külön hangerőszabályzó is tartozik, rajta egy fejhallgató-csatlakozóval. Ennek ára várhatóan 80 dollár lesz. A SoundMan S-20 50 dollárért egy háromdarabos készlet, két hangszóróval, egy mélynyomóval és egy különálló hangerőszabályzóval. Végül a hangfalcsalád legkisebb új típusa a SoundMan S-4 lesz, egy 20 dolláros sztereo aktív hangfalpár.

E3 2000: Logitech
WingMan Force 3D

Az itt ismertetett termékek külföldön a nyár folyamán illetve ősz elején kerülnek a boltokba, és nálunk is még az idén kaphatóak lesznek. ■

E3 2000: Logitech

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló