25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

Battlefield 1942: The Road to Rome

A sikeres akciójáték küldetéslemezével a II. Világháború olasz hadszínterének néhány csatáját vívhatjuk újra.

Írta: JOKER 20 hozzászólás

„Rómát látni és meghalni!” - így sóhajtottak fel régen elődeink. Az Electronic Arts által kiadott BF 1942 kiegészítésben azonban legfeljebb a mondás utolsó részét tapasztalhatjuk meg. Rómát ugyanis nem fogjuk meglátni a játék során. Helyette viszont gazdagabbak lehetünk 6 új pályával, ahol újra megvívhatjuk az olasz hadszíntér néhány emlékezetesebb csatáját a II. Világháború idején.

Igaz, ezek a harcok a valóságban nem voltak túl dicsőségesek az olaszok számára, hiszen vajmi kevés ellenállást tanúsítottak a dél felől támadó szövetségesek csapatokkal szemben. Az Afrika és Szicília között fekvő Pantelleria-szigeten lévő bevehetetlennek hitt erődítményt gyakorlatilag szinte harc nélkül feladták, ezzel nem kis fejfájást okozva a német hadvezetésnek. Ezt a taktikát folytatták később is az olaszok, aminek következtében Dél-Olaszország rövid időn belül szövetségesek kezére került. Ez a tény azonban ne tántorítson minket el attól, hogy visszaszerezzük az itáliai katonák becsületét, és a játékban lehetőségünk van legyőzni az angolokat, amerikaiakat is. Néhány pályán pedig választhatjuk a francia sereget is, hogy ne csak a megszokott népekkel harcoljunk mindig.

A kiegészítő feltelepítése egyben az 1.25-ös verziószámú patch felkerülését is jelenti, de ezt rögtön upgradelhetjük is az 1.3-sal, ami számos további javítást tartalmaz. Javítottak többek között a gépi ellenfelek „eszén”, most már valamivel ügyesebben használják a fegyvereiket, valamint a hálózati hibák nagy részét is orvosolták. Az egyes fegyverek hatékonyságán, hangján is módosítottak.

Térjünk vissza azonban a Road to Rome nyújtotta újdonságokra. A korábban említett 6 új helyszín rendkívül változatos és főleg élvezetes csatákat biztosít számunkra. Hegyek, völgyek, folyók által tarkított hadszíntereken kemény harcokat kell vívni egy-egy hadműveleti pont elfoglalásáért, vagy annak megtartásáért. Jól védhető, nehezen megközelíthető helyeken vannak általában a zászlók, amelyeket el kell foglalni. Épp ezért nem lehet pár perces csata után győzni, kőkemény küzdelem vár mindazokra, akik itt le akarják nyomni az ellenfél csapatait.

Új fegyverek, járművek is segítik a katonákat a harcok alatt. Végre a medicnek is jut egy használhatóbb géppisztoly, a mérnök puskára tűzött szuronnyal is vívhat közelharcot. Újdonságként olyan tankok is vannak, amelyek félelmetes tűzerejű ágyúkkal, és vastag páncéllal vannak ellátva, de végre gondoltak a harckocsik géppuska tornyában ücsörgő katonák védelmére is. Megjelentek azok a tankok is, amelyben ezek a tornyok is páncélozva vannak, így nincsenek annyira kitéve az itt ülők a gyalogos ellenfelek fegyvertüzének. Új repülőgépekkel is találkozhatunk a játékban, az angoloknál egy könnyű kis gép, míg a németeknél egy nehézbombázó jelenti az újdonságot.

A pályákat az egyjátékos módban nem tudjuk kampány keretében játszani, csak egyenként próbálhatjuk ki. Azonban akárcsak a BF1942-ben itt is a multiplayer mód jelenti az igazi élvezetet, és a Road to Rome pályái is hamar népszerűségre tettek szert a szervereken.

Összességében tekintve nagyon jól sikerült kiegészítést sikerült alkotnia a Digital Illusions gárdájának, amely játékélményben és kivitelezésben méltó a BF 1942-ben megismert színvonalhoz. Minden rajongónak kötelező darab!

A Battlefield 1942 és küldetéslemeze 10% kedvezménnyel vásárolható meg online boltunkban!

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

95%
grafika
9
hangok
10
játszhatóság
9
hangulat
9
Pozitívumok
  • Remek hangulat
  • Szép grafika
  • Szinte tökéletes játék
Negatívumok
  • Komoly gépigény a futtatáshoz

HOZZÁSZÓLÁSOK

berendi
berendi [1]
Heló.Nekem kéne a Battlefield 1942 The Road To Rome instalálókodja
ha valaki leirná nekem megköszönném.;-)
Bismarck
Bismarck [2342]
nem látom be ez mért rossz?
(1ébként te a "Browning Auto Rifle"-re gondolsz vagyis BAR)
de én ugy tudom volt leandlase....
hogy ezt rakták be az orosz katonának az csak kompromisszumkötés volt, hisz orosz megfelelője nem volt nagyobb számban a Vöröshadseregben!

affene már megint kukacoskodok!

Battlefield:
szeressem, jókat mókázok benne, de az igazi reális 2VHs FPSre még mindig várok!
:-(
Gerry
Gerry [8081]
Gratula, felfedezted a spanyol viasz-t....;-)
Palika
Palika [152]
Van róla itt egy kis infó:

PC Dome
cINC2
cINC2 [3764]
Nem említetted az olasz és francia csapatokat, valamint az új olasz pályákon található tankokat!

Mellesleg melyik pályákon van tengeralattjáró?
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (20 db)