25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

DVD

A kárhozat útja DVD

Sam Mendes remek maffia-mozija ősztől kapható DVD-n.

Írta: Dino

Az Amerikai szépség rendezője, Sam Mendes tavaly egy maffia-történettel jelentkezett. Ez volt a Tom Hanks főszereplésével forgatott A kárhozat útja. A kalandokat most már DVD-n is megtekinthetjük.

A kárhozat útja DVD

A történetben Michael Sullivan (Tom Hanks) John Rooney maffiafőnöknek (Paul Newman) dolgozik. Egyik munkája során azonban fia titokban követi, és így megtudja, mivel is foglalkozik apja. Ezzel pedig igen nagy bajba sodorja családját, főnökének fia, Connor Rooney (Daniel Craig) ugyanis el akarja tenni láb alól apja fogadott fiának tekintett Sullivant. Apa és fia menekülni kezd, miközben Sullivan érdekes tervet forgat fejében. A megölésére eközben egy bérgyilkost (Jude Law) is utána küldenek, így veszélyesebbé válnak a kalandok.

A DVD kiadás képminősége gyakorlatilag tökéletes, a film borongós színvilágát nagyszerűen visszaadja, és a sok sötét, esős jelenet is szépen jelenik meg a képernyőn. Ehhez társul a kiváló 5.1-es hang (sajnos csak angol és orosz nyelv közül választhatunk), a hangulatot remekül megadó zenével. Feliratnak szerencsére magyar nyelvet is választhatunk.

A kárhozat útja DVD

Extrák terén se igazán lehet panasz a filmre, legalábbis az egy korongos DVD kiadásokhoz hasonlítva. Mindenekelőtt megnézhetjük újra a filmet a rendező, Sam Mendes kommentárjával, melyhez angol feliratot is választhatunk. Találunk a lemezen egy 24 perces werkfilmet, mely a forgatás fontosabb részeit érinti. Törölt jelenetekből 11-et kapunk (sajnos ezek menüjét nem számítógéphez tervezték, egérrel nem igazán lehet választani közülük), melyekhez szintén választhatjuk a rendezői kommentár hangsávot, akár angol feliratozással. Ez utóbbiban szokás szerint azt hallhatjuk, hogy miért is döntött végül a rendező a jelenet teljes kihagyása vagy rövidítése mellett. Itt jegyezném meg, hogy igazán jónak tartom ezt a trendet, hogy egyre több DVD-n jelenik meg az audio kommentárhoz kapcsolódó felirat, így egy kis mankót adva a nehezebben követhető szövegekhez. A hab a tortán természetesen az lenne, ha magyar felirat is lenne hozzá, de ilyennel eddig csak egy alkalommal futottam össze.

A hátra lévő extrákra igazából már a “semmi különös” jelző alkalmazható: a filmzene CD-jének reklámja, egy igényes fotógaléria, valamint néhány szöveges információs oldal tölti ki a lemezt (biográfiák és forgatási háttérinformációk).

A kárhozat útja DVD

A kárhozat útja egy hatásos maffia-film, érdekes történettel és remek látványvilággal. A hozzá készült DVD színvonalában ennek megfelelő, és az extrák mennyisége tulajdonképpen elegendő is.

A DVD szeptembertől lesz kapható, addig keresd a kölcsönzők polcain.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • A kárhozat útja DVD
  • A kárhozat útja DVD
  • A kárhozat útja DVD
  • A kárhozat útja DVD
  • A kárhozat útja DVD
  • A kárhozat útja DVD
Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!