Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Végigjátszás

C.S.I. - Crime Scene Investigation végigjátszás

Warhawk segít a játék végigvitelében.

2003.08.01. 00:00 | szerző: Warhawk | Végigjátszás

Első rész
Halál a motelszobában

C.S.I. - Crime Scene Investigation végigjátszás

Első nap a helyszínelőknél. Gil Grissom éppen üdvözölne, mikor csörög a telefon: gyilkosság egy motelben. Mivel ez az első ügyed, a számítógép szájbarágósan elmagyarázza, mit kell tenni. Mikor vége a magyarázatoknak, néhány ténnyel már tisztában leszünk. Az áldozatot ugyebár megfojtották, az ágy húzat egy darabjával. Amint látjuk, a szeme be van kötve, a szájában pedig egy húszdolláros van. Vajon egy valami végső elégtétel, vagy inkább rituális gyilkosság? Ami biztos, megvan a gyilkos “fegyver”, róla egy idegen hajszál, illetve egy check-in kártya a motel tulajdonosától Jenny Strickland névvel. Amit még megtudtunk az az, hogy a hölgyön kívül egyedül a moteltulajnak volt kulcsa az ajtóhoz. Ha ez mind megvan, akkor gyerünk nyomozni! Kezdetnek vegyük ki az áldozat szájából a pénzt (gumikesztyűvel), majd Grissom mellől vegyük fel a földről a karperecet. Remélem feltűnt a K.Y faragás! Következő áldozatunk legyen az ágy másik oldala előtt, a földön heverő távirányító. Mivel a televízió be van kapcsolva, van rá esély, hogy találunk a távkapcson valamit. Mondjuk egy ujjlenyomatot. Keressük elő a kis ecsetünket (Detection rész, balról a harmadik eszköz), majd szépen sepregessük meg a távirányítót, különös tekintettel a hangerő kapcsolókra! Nini, a keresett ujjlenyomat! Ha már ilyen ügyesek voltunk, nézzük meg a televíziót is! Ugyanúgy, ecsettel kezdjük leporolni, és itt is találunk egy ujjlenyomatot. Utunk ezután a fürdőszobába vezessen! Nézzük csak a csapot! Hohoo, valamiféle folyadék nyomai! Nosza, használjuk a Luminolt (Detection rész, jobbról a második), mely a vérnyomokat teszi láthatóvá. Bingo! Vérnyomok, melyeket azonnal gyűjtsünk is be – Collection fül, balról az első kis fültisztító kell hozzá. A hotel ezennel kivégezve – egyelőre, gyerünk Ms Strickland lakásához!
A hölgy, miután megmutatjuk neki a karperecet elárulja az áldozat nevét: Karen Yurdstrum. Sajnos ennél többet nem tudunk meg tőle, így vegyük az irányt Brass irodájába!
Tőle megtudjuk Karen címét, illetve hogy nem volt valami fényes karrierje a show bizniszben. Mielőtt elindulnánk Karen lakásába, látogassuk meg a dokit a boncteremben!
Megtudjuk a halál okát (fulladás), valamennyi nyomot is kapunk (bőrdarabokat a körmei alól, illetve a tényt, hogy bár a halála előtt nem sokkal szexuális kapcsolatot létesített, nem volt erőszakos a közösülés), illetve a halál időpontját 11:00 és 11:30 között. Ami még fontos, az a tény, hogy Karen Hepatitis C-ben szenvedett. Még mindig ne látogassuk meg Karen hajdan volt lakhelyét, hanem hajtsunk Greghez a laborba!
Adjuk Gregnek a motelszobában talált vérmintát, illetve a bőrdarabokat, majd irány a mögötte látható számítógép! Próbáljunk rákeresni mindkét ujjlenyomatra, az egyiknél a gép talál egy “felhasználót”: A moteltulajt, kinek egyébként nem túl tiszta a múltja, szexuális zaklatásért kapták már el. Most már mehetünk az áldozat lakására.
Karen lakásában először nézzük meg az asztalon található gyógyszeres dobozt. Vannak rajta ujjlenyomatok, de sajna nagyon elmosódottak. Sebaj, azért tegyük el a dobozt! Következő lépésünk a számítógép felé vezessen. Helló, Windows! Gyorsan nézzünk bele, mi volt Karennek feljegyezve halála napjára. Egy nevet találunk, majd Brass-t megkérjük, hogy nézzen utána. Egyelőre viszont forduljunk balra, és lessük meg a villogó üzenetrögzítőt! Hm. A hoteltulaj, méghozzá, elég fenyegető hangnemben. Hát, ez eléggé ellene szól. Ha tovább fordulunk, a pulton találunk még egy rakás cédulát. Több, mint a semmi, vegyük hát fel.
Irány vissza a rendőrség, Brass irodája! Kezdjük azzal, hogy behozatjuk kikérdezni a motel tulaját. Miután minden kérdésünket feltettük, vegyünk DNS mintát tőle. A csipesszel tépjünk ki egy hajszálat a fejéből, illetve a fültisztítóval nyálmintát szerezzünk be. Ezután irány Greg!
Adjuk oda neki a nyálmintát. Greg futtat egy DNS tesztet, és vegyes eredményeket közöl: bár a tulaj vére van a mosdókagylón, a bőrdarabok nem tőle származnak, sőt, ha mikroszkóp alatt összehasonlítjuk a haját a talált hajszállal láthatjuk, hogy különböznek. Mielőtt elmennénk, gyorsan vizsgáltassuk meg Greggel a gyógyszeres üveget – kiderül, hogy Hepatitis C elleni gyógyszer, illetve a kazettát – semmi info. Ezután lépjünk be a komputerbe, szkenneljük be Karen időpont listáját, és az eredmény, egy igen kedves, büntetett előéletű úr lesz: a második gyanúsított!
Vissza Brasshez, aki új infot tud közölni: Az áldozat pár hete jelentette, hogy mintha valaki követnék, viszont a tettest ne sikerült lekapcsolni. Sebaj, hívassuk még egyszer be a moteltulajt, a vér kérdés lerendezése miatt. Sajnos jó alibije van, így ő kiesett a gyanúsítottak közül. Akkor viszont jöjjön Devon! Hívassuk őt is be! Hm, a fickó nagyon gyanús, ugye? Kellene tőle DNS minta, viszont csak akkor kérhetünk, ha bizonyítjuk, hogy ott járt a gyilkosság helyszínén. Lássuk, mit is szereztünk onnan? Hát persze, a távkapcsolóról egy ujjlenyomatot! Irány Greg és a számítógép, töltsük be az egyik oldalra a talált ujjlenyomatot, a másikra pedig Devon papírját (Documents rész a bizonyítékoknál), majd kattintsunk a Compare – összehasonlítás gombra! Nahát, nahát, egyeznek az ujjlenyomatok. Akkor irány Brass, és hozassuk be újból Devont. Közöljük, hogy tudjuk, hogy ott járt a helyszínen, majd begyünk tőle DNS mintát – haj, nyálminta. Vissza Greghez, nyálmintát odaadni neki. Természetesen nem passzol a mosdón talált mintával (hiszen az a tulajé, mint már kiderítettük), viszont egyezik a bőrdarabokkal! Már csak a hajszálakat kell mikroszkóp alatt megvizsgálni, kiderül hogy az ismeretlen hajszál is Devoné! Megvan tehát az ok (elkapta a Hepatitis C-t Karentől), a lehetőség (hiszen aznap találkoztak) illetve a bizonyíték (haj és vérminta). Irány tehát Brass, hívjuk be Devont és közöljük vele a híreket. Nem fog örülni, de mi örülhetünk: megoldottuk első ügyünket!

Második rész
A titokzatos gyújtogató

C.S.I. - Crime Scene Investigation végigjátszás

(Innentől nem mondom, hogy akitől lehet, próbáljunk meg DNS mintát venni, illetve, hogy hogyan kell. A másik fontos dolog, hogy amit csak lehet, azt meg kell Greggel vizsgáltatni! Tárgyakat felvenni pedig vagy a csipesszel, vagy a kesztyűvel lehet.)
Amit látunk, az egy szimpla betöréses gyújtogatásnak tűnik. Persze a helyzet nem lesz ilyen egyszerű. Aki pedig segíteni fog, Sara Sidle.
Mi marad a tűz után? Füst. Első dolgunk tehát, hogy a nagy, kör keretű kép fölé nézzünk. Ott a füst! Kapjuk elő a Sniffert, majd használjuk a füstön, a mintáért. Következő lépésként a kép alatt nézzük meg a földet. Jobbra fadarabokat találunk, melyeket átvizsgálva UV lámpával különös dolgokat találunk. Kapjuk hát fel a fadarabokat! Mellettük néhány üvegcserép hever. Színesek, tehát az ablakból nem származhattak. Vegyük fel ezeket is. Most nézzük át az áldozat asztalát! Először is ott a telefon. Ha megnyomjuk a visszahívás (redial) gombot, hallhatunk egy... elég kellemetlen üzenetrögzítő hangot. Menjünk tovább, az asztal másik oldalán egy papírdarab található. Felvenni nem tudjuk, de ha használjuk rajta a Ninhydrin-t, akkor találunk pár ujjlenyomatot. Ezután lépjünk az asztal mögé, a bal oldaláról tehetjük meg ezt. Az asztal alatt egy antik öngyújtót, mellette valamilyen ruhadarabot találunk. Vegyük fel mindkettőt! Ezután lépjünk ki az oldalsó ajtón a szoba elé, a szabadba. Nézzünk a kitört ablak alá/elé! Két dolgot észlelünk: 1. üvegdarabok vannak a földön. Hogy eshettek ide, ha kívülről lett betörve az ablak? Vegyünk fel egy darabot. A szilánkok előtt egy lábnyomot találunk... lábnyomot? Amit ott látunk, az bizony nem lábnyom! Gyorsan öntsük ki gipsszel! Ezután irány vissza a házba, kérdezzük ki a tulajt! Sok infot nem tudunk meg, viszont megemlíti James Ritchie-t, egy konkurens tervezőt, mint potenciális gyanúsítottat. Itt már nincs több dolgunk, irány Greg! Vizsgáltassunk át vele mindent, majd nézzük meg az ujjlenyomatot a számítógépen. A keresés eredménye újból Ritchie lesz, így nézzünk Brasshoz, hogy mit tud róla, illetve, hogy merre található.
Megvan, hol kell keresni, akkor menjünk az irodájába! Sajnos az ürgének szilárd alibije van – a tűz idején éppen repülőn ült. Ráadásul nincs saját gépe, így a molotov koktélban található repülő üzemanyag sem tőle származik. Menjünk vissza Brasshoz, és miután ellenőriztük Ritchie alibijét, nézzük meg, van-e Graynek repülője? Van bizony. Akkor látogassuk meg!
Az asztalon egy elutasító levelet találunk, melyet fel is vehetünk. A gép mellett egy rakás ruhát, olyat, mint amilyennel felgyújtották a házat – legalábbis ránézésre. Vegyünk ezekből is. Már csak a papírládákat kell átvizsgálni, ott is a címkét, mely mutatja, hogy Ecuadorból kapott Gray cuccokat. Onnan, ahonnan a gyújtóanyag is származik. Ja, mielőtt elmennénk, nézzük meg a hajtómű mellett, hogy tényleg ez-e az a gép, ami kell nekünk! Ciki lenne, ha rosszat vizsgálnánk. :)
Vissza Greghez, átvizsgálni a ruhát. Igen, ugyanaz az anyag. Akkor viszont hívassuk csak be Grayt! A kérdések hatására az ürge vallani kezd. Mégis, kicsit fura a története. Mivel megengedte, hogy átvizsgáljuk a hátsó helyiséget, irány oda! Az ajtó előtt két kiöntendő lábnyomot találunk, a kilincsen pedig ujjlenyomatokat. Bent megtaláljuk a boros üveg helyét, a földön egy benzines kannát (fültisztítóval vegyünk mintát!), illetve a jobb oldalon a szögeknél egy ruhaszálat. Vigyük ezeket Greghez, megvizsgálni!
Benzinmintát, ruhaszálat neki mutassuk meg, az ujjlenyomatot pedig a számítógépnek. Az pedig elkülönít két ujjlenyomatot! Nézzük meg mindkettőt, egy Gray-é, a másik...Stan Ginns? Már Ritchie is említette Gray drogproblémáját, úgy látszik tényleg egy díler volt a hátsókertben. Nézzük meg a két cipőnyomot is!
Az egyik Gray mérete, másik viszont nagyobb nála. Tipikus utcai viselet. Hívjuk csak be ezt a Stan fiút!
Alibije nincs, cipőméret stimmel. Már csak Gray-t kell kikérdeznünk az új fejlemények tükrében, és már be is fejeztük a második ügyünk! (Miután Gray-t kihallgattuk, hívjuk még egyszer Stant be!)

Harmadik rész
Rendőrgyilkos a múltból

C.S.I. - Crime Scene Investigation végigjátszás

(Mostantól kevesebb mese lesz, inkább a lényegi végigjátszásra koncentrálok)
Nickkel érkeztek a helyszínre. Azonnal kezdjük megvizsgálni az áldozatot, illetve annak fejét. Használjunk Mikrosilt a mintavételhez. Ezután nézzük meg a lövésnyomot, majd a Nick lábánál lévő vértócsát, ahonnan vegyünk is mintát. Következzen a pisztoly, ahol keressünk ujjlenyomatokat, majd a fegyvert is tegyük el. Ha Nick felé nézel, akkor láthatsz egy gumicserénél használatos vasdarabot, amire közelítsünk rá, majd használjuk a nagyítót egy szövetdarab megkereséséhez. Ha megvan, akkor tegyük el, majd ezután a vasat is vegyük fel.
Következő célpont az autó. Itt megtalálhatjuk a sofőr igazolványát a két ülés között, majd nézzük meg, és tépjük le a jegyzettömbje felső lapját. Láthatunk még foltnyomot a sofőr ülésén, fújjuk le Luminollal, majd vegyünk mintát belőle.
Menjünk a boncterembe, kérdezzük ki Alt, majd irány a labor!
Vizsgáltassuk meg a vörös szövetdarabot, a fegyvert, a vasdarabot, a testből nyert lőszert, a jegyzettömb lapját, a két vérmintát (kocsi, illetve Nick lábánál lévőt), majd az igazolványt. Majd futtassuk át az AFISon a pisztolyról nyert ujjlenyomatokat.
Vissza a bűntett színhelyére! Találunk itt még egy fegyvert, ami eddig a kocsi alatt volt. Vissza a laborba, majd használjuk a számítógépet, hogy chatelhessünk picit. Ezután adjuk Gregnek oda a pisztolyt vizsgálatra, majd menjünk Brasshez, feltenni pár kérdést.
Kapunk egy új helyszínt, menjünk is oda. Beszéljünk a ház “urával”, majd menjünk vissza Brasshez házkutatási engedélyt kérni. Miután ez megvan, vissza Riley lakására. Szedjünk ujjlenyomatokat a szódás dobozokról, és információt a gépéből. Ezután nézzük meg a bűnügyi könyveket, illetve a jegyzet táblát plusz információért. Menjünk vissza a laborba és nézzük meg a talált ujjlenyomatot a számítógépen.
Menjünk Brasshez és kapunk egy új helyszínt. Irány hát az UNLV számítógép laborja! Ott beszélgessünk a professzorral és vegyünk ujjlenyomatokat a Nick mögötti szódás dobozról. A laborban vizsgáljuk meg az friss ujjlenyomatokat, majd menjünk vissza Riley-hez, hogy újabb kérdéseket tegyünk fel neki.
Ezután Brass következik, hívassuk be vele Laskint, és kérdezzük ki, majd vegyünk mintát a ruhájából. A laborban vizsgáltassuk meg Greggel a mintát, majd a kapott tipp alapján menjünk vissza a főiskolai laborba. Ott közelítsünk addig a Nick és a rendőr között lévő ruhára, míg fel nem vehetünk korpát róla, majd rakjuk el a ruhát is. Gondolom egyértelmű, hogy ezt is a laborban kell megvizsgáltatni, majd irány Brass. Kérjük meg, hogy vehessünk DNS mintát a gyanúsítottaktól. Vigyük őket a laborba, majd hívjuk be kikérdezni a professzort, és a kikérdezés után feladatunk teljesítve.

Két rész van még hátra, de mivel azoknál a fent megtanult technikákat kell alkalmazni, ezért rátok bízom azok megoldását. Természetesen ha valahol elakadtatok, a fórumban szívesen segítek! Jó nyomozást! ■

C.S.I. - Crime Scene Investigation végigjátszás
C.S.I. - Crime Scene Investigation végigjátszásC.S.I. - Crime Scene Investigation végigjátszásC.S.I. - Crime Scene Investigation végigjátszásC.S.I. - Crime Scene Investigation végigjátszásC.S.I. - Crime Scene Investigation végigjátszásC.S.I. - Crime Scene Investigation végigjátszásC.S.I. - Crime Scene Investigation végigjátszás
C.S.I. - Crime Scene Investigation
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
C.S.I. - Crime Scene Investigation

hozzászólások (80)

dreaMan
dreaMan 2005.08.08. 22:35
Huhh szasztok
Én még a CSI 1 részénél tartok a 2. ügynél a gyújtogatásnál. Ott akadtam el hogy kikérdeztem a fekát a főnököt is be is vittem és hogy tovább? Valaki részletes leírást tudna mondani. MOndták hogy keressek valamilyen lábnyomót, hol? Help
Ewyt
Ewyt 2005.11.29. 09:25
Szia ne haragudj, hogy ilyen hülyeséggel zavarlak, de most akadtam rá a pc dome forumjára. Láttam Te már egy éve írtál, hogy problémád volt a CSI-vel. Most nekem ugyanaz a problémám, a casinos résznél vagyok, senki nem mond semmit, a kertben a kisház ajtaja nem nyílik, a kukából sem tudok semmit kivenni. Most azthiszem azt kellene megtudnom , hogy kié a kocsi aminek megtaláltam a nyomait... Remélem Te azóta már megoldottad ezt a problémát , kérlek segíts nekem !!!!! Címem:ewyt@freemail.hu Előre is köszi !!!!
rockerangyalka
rockerangyalka 2006.12.08. 17:25
Helló! Nemrég kezdtem el játszani a CSI - MIAMI - val, ár átkutattam mindent, be is hivattam mindenkit, csak a szőke csajt nem tudom sehogy behívatni, lécci segítsetek!:-(( Előre is köszi!
gumi95
gumi95 2008.06.01. 19:05
sziasztok

A csi 1-ben az elsö áldozatnál el akadtam

köszi elöre:DANI
gumi95
gumi95 2008.06.03. 17:11
sziazstok

a csi-1 ben nem magyar a második áldozatnál a játék
ajánlott olvasnivaló