Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

DVD

Halj meg máskor! DVD

A huszadik James Bond film kétlemezes DVD kiadásban került a boltokba.

2003.08.03. 00:00 | szerző: Viper | DVD

Az őfelsége titkos ügynökének legújabb kalandjait bemutató 2 korongos DVD változat minden bizonnyal különleges gyöngyszem a rajongók szemében, ugyanis rengeteg érdekes kiegészítő információval lehetünk gazdagok az extrák megtekintése után.

Halj meg máskor! DVD

Az első korongon kapott helyet maga film, nagyszerű képminőséggel, Dolby Digital 5.1 EX angol hanggal és 5.1-es magyar szinkronnal, de természetesen magyar feliratot is választhatunk az angol nyelv mellé. Két audio-kommentár sáv került a lemezre, az elsőben a rendező, Lee Tamahori a film producerével, Michael G. Wilsonnal szövegeli végig a filmet, míg a másikban Pierce Brosnen és a Miranda Frostot alakító Rosamund Pike tesz néhány megjegyzést egy-egy jelenet során.

A legtöbb extrát természetesen a második korong hordozza. Az „Inside Die Another Day” címet viselő menüpont alatt megismerhetjük a film forgatásának körülményit, különös tekintettel a leglátványosabb akciójelenetekre. Az első rövidfilm egy általános bemutató a forgatásról, amelybe sok mindent igyekeztek belezsúfolni a készítők, de a film rövidsége elég erőteljes határt szab a kinyerhető információk mennyiségének. Sokkal inkább tekinthető a következő „így-készült” filmek kedvcsinálójának. Ezek 10-15 percben a film történetének időrendiségében mutatják be a szörfös nyitó-jelenet, a légpárnás üldözés, a kubai felvételek, az új Q laboratóriumának, a jégpalota, az autós üldözés, valamint az utómunkálatok készítésének részleteit. Szerencsére a nyilatkozók nem viszik túlzásba a „mindenki hihetetlenül szuper volt, és a legjobb formáját hozta” szövegeket, így elég sok érdemi információhoz juthatunk. Megtudhatjuk például, hogy hogyan sikerült az irányíthatatlan szörfös felvételekből kihozni a végeredményt, ami nem volt kis teljesítmény a méteres hullámokon lovagló kaszkadőröktől. A film képkockáit látva egészen hihetetlennek tűnnek a kubai forgatás időjárási viszonyai, ugyanis miután elkészültek a bikinis felvételek, nem is gondolnánk, hogy Halle Berry szinte azonnal ugrott a kabátba, ugyanis az esős és szeles időben kimondottan hideg volt.

Halj meg máskor! DVD

Nagyon érdekes a jégpalota jeleneteinek helyszínéül szolgáló műtermet bemutató rövidfilm, ugyanis végigkalauzol minket az építéstől kezdve az aprólékos látvány-munkák folyamatán át a palota olvadásáig. Az elmaradhatatlan autós-üldözés helyszínéül szolgáló alaszkai felvételek körülményeit mutatja be a hetedik rövidfilm. Az utolsó előtti kisfilm az utómunkálatokra irányítja rá a figyelmet, a jégen való szörfölés, a szatellit valamint a film végén felbukkanó hatalmas repülőgép számítógéppel generált effektusainak elemzésével. Végezetül egy kissé laposra sikerült interjút láthatunk a film zenéjét készítő úriemberrel, akinek előadásmódja nem igazán tartozik a legérdekfeszítőbbek közé.

A „Deconstruction” menüpont alatt olyan rövidfilmeket találunk, amelyek az egyes jelenteket boncolgatják a film készítésének folyamatában. Megtekinthetjük például a jégen látható autós-üldözési és a légpárnás üldözési jelenetek storybordja mellett a végleges felvételeket, valamint a fent felsoroltakon túl a vívás és a repülőgépen zajló végső összecsapás több nézőpontból felvett filmkockáit. A szekció talán legérdekesebb darabja a mindig is különleges bevezető képsorok elkészítésének bemutatója, amelyben lépésről lépésre végigkalauzolnak bennünket a különálló felvételektől és effektusoktól ezek összekombinálásán át egészen a végeredményig.

Halj meg máskor! DVD

A következő menüpont alatt Bond különböző ketyeréinek bemutatóját találhatjuk Q előadásában. A 3D-s forgó, ámde a bemutatóhoz számítógéppel generált eszközök közt szerepel a szörfdeszka, a 007-es elmaradhatatlan órája, az üveget törő agitátor, valamint az aktuális szuperautó ismertetője. Külön szekciót kapott még az a rengeteg fénykép, amelyeken a főhősökön túl a forgatásról is rengeteg felvételt láthatunk.

Végül a propaganda menüpont alatt kapott helyet a film bemutatói és televíziós reklámjai mellett Madonna klipje, valamint a videoklip készítését bemutató rövidfilm. Szintén itt találhatjuk az Electronic Arts kiadásában készült Nightfire című számítógépes játékot valamint annak készítését bemutató rövidfilmeket. Végezetül megnézhetjük a gyűjtők számára készült, minden eddig megjelent James Bond filmet egybe foglaló DVD-s kiadás reklámfilmjét.

Halj meg máskor! DVD

A huszadik James Bond film DVD kiadása megfelelően igényes lett, nagyszerű kép- és hangminőséggel, mindezt több órányi extrával körítve. A filmet magát lehet szeretni vagy nem, de a rajongók gyűjteményében biztos, hogy ott a helye ennek a kiadványnak is. ■

Halj meg máskor! DVDHalj meg máskor! DVDHalj meg máskor! DVDHalj meg máskor! DVDHalj meg máskor! DVDHalj meg máskor! DVDHalj meg máskor! DVDHalj meg máskor! DVDHalj meg máskor! DVDHalj meg máskor! DVDHalj meg máskor! DVD

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló