Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

DVD

Femme Fatale DVD

Brian de Palma izgalmas krimije már DVD-n is elérhető.

2003.09.16. 00:00 | szerző: mogyoro [UG] | DVD

A filmről most nem írok, akit nem csak a hang, a képminőség, az extrák érdekelnek, az elolvashatja az Underground Magazinban a filmajánlót.

Femme Fatale DVD

A lemez behelyezése után megjelenik a menü, kellemes, elfolydogáló halk zenével. Aki belemerül abba a meditációs hangulatba, amit az intro nyújt, az tőrdöfésként fogja érzékelni a muzsika végét a durva vágással, ahogy elölről kezdődik. Kis hasonlattal azt is mondhatnánk, olyan a háttérzene komponálása, amilyen a film (lásd a már említett filmajánlót). Más-más menüponthoz eltérő zenék kapcsolódnak. Eddig még nem figyeltem meg, lehet, hogy máshol is így van, de ha kb. egy percnél hosszabb ideig vagyunk egy almenün (egy zeneciklus végéig), akkor visszaugrik a főmenübe önműködően. Választható magyar és angol nyelv mindhárom formátumban: felirat, dts, 5.1.

A jelenetválasztás kicsit meglepő módon lett elkészítve. Lassan feláll a kép, én meg vártam, hogy jöjjenek a képsorok, amiből választhatnék. De semmi képsor, középen üres a mező. Fals menü lenne? De nem! A képernyő tetején ott egy számsor (elég sötétben) egytől tizenhatig, s minden szám egy-egy jelenetet takar. Így hasznos a tokon látható fejezetlista.

Amiért érdemes az angol nyelvet választani, az a francia nyelv, ami a filmben felváltva fordul elő az angollal. A magyarok ezt is leszinkronizálták természetesen. Igaz, angol nyelven (ha valaki nem kér feliratot), akkor a francia dialógusoknál – hacsak nem beszél franciául – kapkodhat a távirányító után, hogy alulra odavarázsolja a fordítást.

Femme Fatale DVD

A további extrák a szokásosak. A film előzetese (kétszer is, mint TV spot, és trailer), interjúk, forgatási jelenetek.
Az előzetesekről kár beszélni. A „Forgatási jelenetek” pontban inkább a filmből kapunk pár képsort (nagy néha egy-egy kamerát is tartalmazó jelenettel), s az újabb filmelőzetesek között Brian de Palma, Rebecca Romijn-Stamos és Antonio Banderas beszél a filmről, a szerepekről – de ez se több egy filmajánlónál körülbelül 5 percben. Semmi lényeges. Ezek után tényleg kíváncsi vagyok az „Interjúk”-ra. Ez már komolyabb, az összes szereplő (akinek akár egy mondata is elhangzik a filmben) és a rendező megszólal, de nem kell mindet végighallgatni, név szerint lehet az almenüben választani, ki mondja el, mit is jelent a szerepe. Még az „Így készült” menüpont van hátra. Sajnos ez is annyit ad, mint a „Forgatási jelenetek”, a film jelenetei összevágva az „Interjú”-kal, néha egy-egy kamerával a képsorok között. Így elmondhatjuk, hogy az öt plusz egy extra csak három plusz egy (a plusz egy másik négy SPI DVD előzetese). Mivel a film elején a magyar menüt választottam, az extrák automatikusan magyar hangalámondással kerültek lejátszásra. ■

Femme Fatale DVDFemme Fatale DVDFemme Fatale DVDFemme Fatale DVD

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló