Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

Logitech sajtótájékoztató 2003. szeptember 30.

A Logitech sajtótájékoztatóján sok ötletes újdonság került bemutatásra.

2003.10.02. 00:00 | szerző: Viper | Kütyü+hardver

A Logitech 2003. szeptember 30-án tartott sajtótájékoztatóján a látványos táncbemutatót követően a cég „Work, Play, Communicate” mottóhármasához híven három különböző kategóriában kerültek bemutatásra az idei év újdonságai. Sajnos ezek közül sok termékről még nem beszélhetünk, azok később kerülnek hivatalos bejelentésre, de annyit elárulhatunk, hogy igen érdekes dolgokról van szó, melyekre érdemes lesz odafigyelni október vége felé.

Logitech sajtótájékoztató 2003. szeptember 30.
Extreme 3D Pro

A sajtótájékoztatón a PC-s játékvezérlő-fronton bemutatásra kerültek az Extreme 3D Pro és Attack 3 botkormányok valamint a Dual Action Gamepad. Az Extreme 3D Pro botkormány tizenkét kényelmesen elhelyezett akciógombbal rendelkezik, az állítható kar még a legextrémebb igényeket is képes kielégíteni, és persze nem maradhatott el a 8 állású felső kapcsoló és a gázszabályozó sem. Az Attack 3 a könnyű beállításával és egyszerű kialakításával mind a kezdők, mind a profik kedvelt játékvezérlője lehet, hiszen 11 programozható gombja és mindkét kézzel használható fogantyúja kiváló kényelmet és funkcionalitást biztosít. A Dual Action Gamepad pehelykönnyű kialakítással és két gumírozott borítású analóg botkormánnyal rendelkezik a tökéletes irányítás és a kényelmes 360 fokos mozgás érdekében.

A Logitech a hangfalak területén is meglehetősen sok újdonsággal szolgál. A bejelentett termékek közt szerepelnek a Z-sorozat legújabb tagjai, valamint a teljesen új irányvonalú X-sorozat termékei, melyek jellegzetes formával, minőségi hangzással, valamint vonzó árral állnak a nagyérdemű rendelkezésére. Három új Z-sorozatú termék csatlakozik a népszerű családhoz: két kis teljesítményű 2.1 rendszer és egy új 5.1 rendszer a számítógépes játékokhoz. Az előbbiek közé tartozik a Z-3, mely stílusos formát és kiváló hangást nyújt a házi audio rendszerek modern formájának megfelelően, igazi fa és alumínium felülettel; valamint a Z-2200, mely 200 wattos tökéletes, THX által tanúsított hangzást biztosít az igényes zenehallgató számára. Az utóbbi, tehát az 5.1-es surround újonc a Z-5300, mely 280 wattos összteljesítményével szintén a THX által minősítve varázsolja a házimozirendszer hangvilágát a számítógéphez. Mindhárom Z sorozatú hangfalhoz vezetékes távszabályzó kapcsolódik, melyen ki-bekapcsoló, hangerőszabályzó és fülhallgató-csatlakozó kapott helyet.

Logitech sajtótájékoztató 2003. szeptember 30.
Z-5300

A Logitech vadonatúj X-sorozatának új kínálata ötvözi a kiváló hangzást az innovatív formatervezéssel. Az X-620 típus egy kibővített 6.1 surround hangfalrendszer a legigényesebbeknek. Az X-220-as 2.1 hangfal rendszer egy újabb csemege a számítógépes játék felhasználók és a zenehallgatók részére a kiváló minőségű 5,25 collos mély hangfalával. Végezetül a legolcsóbb kategóriába az X-120-as tartozik, melyet a gyártó számítógép, hordozható CD lejátszó vagy MP3 lejátszó mellé javasolja.

Végül de nem utolsó sorban bemutatásra került a Mobile Bluetooth Headset, mely lehetővé teszi, hogy a felhasználó a mobiltelefonjától akár 10 méter távolságra folytasson beszélgetést, természetesen vezeték nélkül. A készülék akár 8 óra folyamatos beszélgetési időt tesz lehetővé, és több mint 3 hét készenléti idővel rendelkezik. Az energiaellátásról a hordozható akkutöltő gondoskodik, mely egyben védőtokként is szolgál. A flexibilis, puha tapintású, könnyen állítható kialakításnak köszönhetően az eszköz mindkét fülre kényelmesen illeszkedik.

Logitech sajtótájékoztató 2003. szeptember 30.
Cordless Optical Mouse for Notebooks

Webkamerák terén is vannak újdonságok, így például megújult a QuickCam Zoom, mely mostantól ezüst külsővel áll a PC mellett a Mac felhasználók rendelkezésére is, 640*480-as felbontással. Az egerek választéka is bővült, így megjelent a Cordless Optical Mouse for Notebooks, mely egy kisméretű optikai egér, szintén kicsi, USB portra köthető rádióvevővel. A MX 900 Bluetooth Optical egér újítása a nevében is látható: rádiófrekvenciás kommunikáció helyett Bluetooth technológiával oldja meg a számítógéppel való társalgást. Az MX 700-hoz hasonlóan a vezeték nélküli egér vevője egyben töltőként is funkcionál, azonban egyúttal más Bluetooth eszközök vevőjeként is alkalmazható. Az MX 900 egér billentyűzettel együtt is elérhető, a Cordless Desktop MX for Bluetooth az eddigi csúcs-billentyűzetet tartalmazza az MX 900 mellé (természetesen átalakítva az újabb drótnélküli technológiához). Ezek az új eszközök 10 méteres hatótávolsággal rendelkeznek.

A Logitech sajtótájékoztatón tehát igen sok újdonságot láthattunk, az összes termékcsoport jelentősen bővült, illetve bővül még a hónap során. Amint lejár a titoktartási határidő, természetesen beszámolunk a többi új termékről is. ■

Logitech sajtótájékoztató 2003. szeptember 30.

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló