Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

Sacred

Egy ígéretes akció-RPG, mely nagy sikerekre számíthat a Diablo sorozat rajongói körében.

2004.02.25. 00:00 | szerző: Blade Runner | Előzetes

A Diablo és már a Diablo II is klasszikus játékoknak számítanak. A folyamatos újítások és javítócsomagok ellenére a játék képletesen szólva rendes hosszúságú szakállt növesztett. :-) Az eredeti Diablo megjelenése óta jelentős mennyiségű játék jelent meg, amelyek a Diablo sorozat sikerét próbálták leutánozni, mindeddig sikertelenül. Talán ebben az évben, várhatóan március végén megtörténik a csoda, és a Diablo rajongók végre újabb játékot kapnak, amellyel lecserélhetik a szokásos barbár és amazon karaktereiket.

Sacred

Ez a játék pedig a Sacred címet kapta, és a kiváló minőségű kereskedő- és gazdasági játékairól ismert Ascaron német fejlesztőcég készíti. Az új játék elsősorban óriási méretével szeretné meghódítani a játékosok szívét. A mintegy 30 kötelező küldetés mellett több mint 200 alkalmi feladatot vállalhat el a játékos. De ez még nem minden. A Sacred igazi újdonsága az, hogy a hatalmas játékterületet szinte teljes egészében azonnal bebarangolhatja a játékos (a fejlesztők ígérete szerint a világ kb. 70%-a az első pillanattól a játékos rendelkezésére áll), és a nagy távolságok leküzdését megkönnyítendő mindezt lóhátról is megteheti. Szokásos módon az ellenséges karakterek elhalálozásuk örömére mindenfélét szétdobálnak a földön, így például pénzt, fegyvereket, varázstárgyakat és egyéb hasznos cuccokat. :-) A szorgalmasan összegyűjtögetett holmit azután el lehet cipelni a legközelebbi kereskedőhöz, akinél a felesleget pénzzé tehetjük, és megnézhetjük azt is, van-e nála valami hasznos dolog.

Az interfészről annyit már a demo alapján is megállapítottam, hogy nagyon logikus, egyszerűen kezelhető. Különösen a térkép megoldása tetszik. A normál nézetnél logikus módon nem látszik az, hogy az adott területet felderítettük-e már vagy sem. A tabulátor lenyomására viszont megjelenik egy jól használható áttekintő térkép, amelyen a felderítetlen területeket sötét köd takarja. Ezen túlmenően egy nagy térkép is a rendelkezésünkre áll, ahol a végrehajtandó feladatok és a már végrehajtott feladatok helyszíneit is láthatjuk, együtt az adott feladat megnevezésével. Így a játék folyamán nem kell össze-vissza rohangálni és keresni hol a következő feladat, ami tekintetbe véve a csaknem 300 feladatot, nem kis könnyebbség. Maga a feladatnapló is jól sikerült. A napló például tartalmaz egy leírást a világról, a földrajzáról, az állat- és szörnyvilágról, stb. Ezeket a leírásokat az itt-ott elhelyezett könyvállványokról gyűjthetjük be. Itt kapunk részletes információkat a varázslatainkról és a statisztikánkról is.

Sacred

Hat, egymástól alapjaiban különböző karaktert választhatunk ki a játék kezdetén. Az első a Diablo barbárnak nagyjából megfelelő Gladiátor. A második karakter a Seraphim. Ő egy szép angyal, aki az égi varázslatok mellett a fegyvert is jól forgatja. :-) A harmadik a Vampiress, aki érdekes módon nappal csupán egy jól felkészült harcos, viszont éjjel igazi vámpír módjára mindenféle sötét varázslatot képes előidézni és harapásával az ellenséget saját szolgájává változtatni. A negyedik, a Battle Mage ugyan jól forgatja a kardot is, de azért az igazi ereje a varázslatokban rejlik. A két maradék karakter Elf. Az egyik a jó oldal képviselőjeként a Wood Elf, aki elsősorban íjászatban jeleskedik, míg a rossz oldalt a Dark Elf képviseli, aki harcművész és orgyilkos minőségben menti meg a világot a pusztulástól. :-)

A játékot a neten is és hálózatban is játszhatjuk majd. Feladat üzemmódban 4, szabad üzemmódban pedig maximálisan 16 játékos küzdhet vállvetve (illetve adott esetben egymás ellen) a neten. Ha a fejlesztőknek a többjátékos módot is sikerül olyan kiválóan elkészíteni, mint ahogy azt a demo alapján az egyjátékos üzemmóddal tették, akkor akár 2004. legnépszerűbb RPG-jét köszönthetjük a hamarosan boltokba kerülő játékban. ■

SacredSacredSacredSacredSacredSacredSacredSacredSacredSacredSacredSacredSacredSacredSacredSacredSacredSacredSacredSacredSacredSacred
Sacred
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Sacred

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló