25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Egyéb

Clever's Games látogatás

A Clever's pályázat nyertesének élménybeszámolója az "üzemlátogatásról".

Írta: Kóbori Ádám

Tavaly év végén a Clever’s fejlesztőcsapat felhívást tett közzé, mely szerint visszajelzéseket vár Terminator 3: War of the Machines játékuk kapcsán a játékosoktól. A válaszadók buzdítására pedig nyereményt is felajánlottak: egy példányt a T3 játékból, a nyertes pedig egyúttal „üzemlátogatáson” is részt vehet náluk. Március végén megtörtént a nyertes kihirdetése, nemrég pedig a szerencsés, Kóbori Ádám meg is látogatta a Clever’s csapatot. Az alábbiakban az ő beszámolóját olvashatjátok.

Kedd, Március 30. du. 15:00
Kedd. Végre ezen is túl vagyok. Mikor hazaérkeztem nem tudtam mást tenni minthogy bekapcsoljam a gépet (Játékaddikció I.), és levezessem a feszültségemet egy kis Serious Sam-mel. Gép bekapcs, ventillátor pörög, Sam CD behelyez, ám a Messenger jelez... (hehh...ez rímel) hogy kaptam egy e-mailt. Feladó: Botfa Zsolt, Clever’s Games. Gondolom a Terminátoros pályázat miatt, hogy megköszönjék azt a pár mondatot, amit írtam a pályázatukkal kapcsolatban. Többször is átolvastam a levelet, hogy nekem írták-e, és igen nekem írták. Mehetek meglátogatni a Clever’s-t! Államat keresgélem, majd olyan gyorsan írok vissza, ahogy csak tudok. (Feltehetően 3 óra elteltével...) Jövő héten, csütörtökön, délután 3 órakor találkozhatok a magyar játékfejlesztőkkel, akik a Screamer 4x4-et csinálták, amivel anno sokat játszottam!

Csütörtök, Április 8. du. 14:59
Önbizalom és/vagy bátorság drasztikus csökkenésének a jeleit veszem észre magamon. Ezen még a Coldrex sem segít, pedig muszáj bevennem egyet. Ott állok a magyar szakos tesómmal együtt, az ajtó előtt. Megkérem, hogy jöjjön be velem, de ne szólaljon meg, mert úgyse ért hozzá. :-) Épp jött ki valaki, így bementünk az épületbe csengetés nélkül. (Ez is kipipálva.) 5. emelet. Kilépek. Épp egy srác cigizett kint, úgy éreztem hogy jó helyen járunk. Bevezet minket az egyik szobába, majd kisvártatva megismerhetem Botfa Zsoltot, a Clever’s PR Manager-ét. Épp megbeszélésük volt ezért leütünk beszélgetni. Volt szó a T3-ről, a játékokról, a csapatról, a fórumokról Próbálom összeszedni a bátorságomat, hogy kérdezhessek. Rövid beszélgetésünk után elindulunk, hogy megnézzük a Clever’s „területét”. Sok Concept Art-ot láttam (remélem így hívják), sok emberrel találkoztam, továbbá rájöttem, hogy ez az egész teljesen szerelemből van. Mármint az egyik kérdés (megjegyzem, az első normális kérdés tesómtól) után, miszerint ezt nem lehet tanulni, ezért teljesen önállóan kell rájönni a fortélyokra. Mint minden csapat, ez is egy garázsban kezdte, hobbifejlesztőként. Miután Zsolt körbevezetett minket, leültünk a tárgyalóteremben tovább beszélgetni. Kicsit feljebb húzom az ingem gallérját, mert tesóm újabb kérdésre szánja magát. (És mint tudjuk a magyarral kapcsolatban.) Továbbá azért is, mert nem tudtam a Screamer 4x4 kiadóját. (Persze egy másik magyar csapat kiadóját mondtam helyette.) A beszélgetésünk végén átadták nekem a fejlesztőkkel dedikált amerikai T3 – War of the Machines-t, és rájöttem hogy tesóm ért a fényképezőgépekhez. :-)

Csütörtök, Április 8. 16:41
Miután átadták a játékot, el kellett köszönnöm, mivel győri vagyok, és indult a vonatom. Hatalmas élmény volt egy játékfejlesztő csapatot meglátogatni, egyszerűen leírhatatlan, hogy mennyire egységet teremt a csapat. Ezennel kívánok nekik még hosszú és sikeres játékfejlesztést és klaviatúrakoptatást!

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Clever's Games látogatás
  • Clever's Games látogatás

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!