Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

DVD

Sky kapitány és a holnap világa DVD

Egy egyszerű sztorijú, de annál érdekesebb látványvilágú film került DVD-re.

2006.03.25. 00:00 | szerző: Dino | DVD

A technika fejlődésével párhuzamosan a nagy mozifilmek is egyre jobban kihasználják a különböző számítógépes trükkök adta lehetőségeket, és az utóbbi időben egyre-másra jelennek meg az olyan filmek is, melyek szinte száz százalékban ezekre épülnek. Ilyen volt például tavaly a Sin City, melyben a számítógép segítségével hozták létre a képregényszerű megjelenést, de a két éve mozikba került Sky kapitány és a holnap világa (Sky Captain and the World of Tomorrow) is. Ez utóbbi nemrég jelent meg DVD-n, és ez lesz jelen cikkünk alanya is.

Sky kapitány és a holnap világa DVD

A filmmel kapcsolatosan eleinte nem sok jóra számítottam, ennyire kacifántos és talán bugyutának is nevezhető címmel valahogy nem gondoltam volna, hogy nézhető alkotást kapunk. Aztán miután többektől hallottam, hogy egy érdekes hangulatú filmről van szó, így kíváncsi lettem, mi is ez. Ami a történetet illeti, az tényleg nem valami nagy durranás. Világszerte híres tudósoknak vész nyoma, és óriási robotok jelennek meg mindenfele. Polly Perkins, a Chronicle riportere (Gwyneth Paltrow) nyomozásba kezd, és hamarosan segítségére lesz a hős „Sky kapitány”, alias Joseph Sullivan is (Jude Law), akivel aztán felkutatják Dr. Totenkopfot és megmentik a világot. Egyszóval egy átlagos, egyszer nézhető sztorit kapunk. Azonban mindezt olyan látványvilággal körítik, ami kiemeli a Sky kapitányt a hasonló filmek közül. Az összes jelenetet zöld háttér előtt forgatták, és minden díszletet számítógéppel rajzoltak a szereplők köré. Mindössze azok a tárgyak voltak valósak a forgatás során, melyeket kezükbe vettek a színészek. A jelenetek renderelése után pedig ráeresztettek egy színszűrőt a képre, melytől olyan hatása lett az egésznek, mintha az első színes mozifilmek egyikét néznénk – persze modern megvalósítások mellett. Szerintem az eredmény jópofa és mókás, egyszeri megtekintést mindenképpen megérdemel.

Sky kapitány és a holnap világa DVD

A korongra magyar és angol Dolby Digital 5.1, valamint magyar sztereó hangsáv került, és feliratnak is az angol és magyar nyelvek közül választhatunk. Extraként bőségesen kapunk hosszabb-rövidebb összeállításokat. Magyar nyelven megnézhetjük a film előzetesét, egy kb. 10 perces werkfilmet, valamint pár interjút (összesen 22 percben, Jude Law, Angelina Jolie és Gwyneth Paltrow közreműködésével). Emellett angol változatban kapunk még egy nagy adag extrát. Ezek között megtaláljuk a mintegy technológia demonstrációként készült, eredeti 6 perces filmecskét (a teljes film első jeleneteit tartalmazza, csak még nem a végső szereposztással), valamint két 25-30 perces werkfilmet. Megnézhetünk néhány kimaradt jelenetet és egy nem túl humoros bakigyűjteményt is. Végül pedig két teljes audiokommentárt is kapunk: az egyikben a producer, a másikban a film író-rendezője, Kerry Conran, valamint a speciális effektusokért felelős csapat közreműködik.

Sky kapitány és a holnap világa DVD

A közepes – de látvány tekintetében mindenképpen egyedi – film kiemelkedő DVD kiadványt tudhat magáénak, megfelelő mennyiségű és minőségű extrával körítve. Ha valakinek tetszett a film, a DVD-ben se fog csalódni. ■

Sky kapitány és a holnap világa DVDSky kapitány és a holnap világa DVDSky kapitány és a holnap világa DVDSky kapitány és a holnap világa DVDSky kapitány és a holnap világa DVDSky kapitány és a holnap világa DVDSky kapitány és a holnap világa DVDSky kapitány és a holnap világa DVD

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló