25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Kütyü+hardver

Logitech Revolution sajtóbemutató

Az egérgyártó bemutatta legújabb fejlesztésű görgőjét.

Írta: Dino

A nemrég bejelentett Revolution egereket a múlt héten exkluzív sajtótájékoztató keretében is bemutatta a Logitech a régió újságíróinak. Egy internet-kávézó adott helyet a rendezvénynek, ahol mindenki személyesen is kipróbálhatta a vadonatúj egerek igazán újszerű görgőjét.

Be kell valljam, a hír első olvasásakor kissé szkeptikusan álltam az elsőként a két Revolution egérben megjelenő „lendkerekes” görgőhöz – nem igazán éreztem, miért is jó, ha a görgő magától tovább forog. A bemutató első felében szintén nem kapott el a hév, hogy „igen, ez kell nekem”, ugyanis nem éreztem fontosnak, hogy több ezer sort görgessek egy táblázatban vagy pillanatok alatt ugorjak egy dokumentumban pár száz oldalt – ezekre ott a PageUp/PageDown páros és az oldalsó görgetősáv. Aztán én is odajutottam a számítógép elé, és rátehettem kezemet az MX Revolution és VX Revolution névre keresztelt újdonságokra...

Fogásra hozták a jól megszokott, kényelmes, kézbe simuló Logitech designt, sőt, kicsit talán még azon is finomítottak, ami elsődlegesen az MX verzió hüvelykujjunkhoz eső részén figyelhető meg: sokkal nagyobb felület esik ujjunk alá, ráadásul elsőre még jobbnak tűnő gumis felület került oda. No meg egy plusz billenőkapcsoló is került oda, erre programozhatunk például zoomolást vagy alkalmazásváltást.

Az új görgető az MX változatnál a görgő benyomásával, a VX típusnál pedig egy alulra rejtett kis kapcsoló segítségével váltható a kétféle üzemmód között. Az egyik a hagyományos, racsnis megoldás, míg a másik állásban szabadon fut a görgő, és ekkor azt megpörgetve másodpercekig göröghetnek az oldalak. A görgő felépítését egy nagyméretű modell segítségével is prezentálták. Mindennek igazán hasznos voltát azonban csak a sajtótájékoztatóról hazaérkezve fedeztem fel: ekkor ugyanis önkéntelenül odafigyeltem arra, hogy mikor jött volna jól egy gyorsabb görgetési megoldás – és bizony akadtak szép számmal ilyen esetek. Még pár oldalas dokumentumok esetében is sokszor hasznos lehet, mivel a különböző billenőkapcsolós megoldásoknál pontosabb és gyorsabb lehet a görgetővel való lapozgatás.

A sajtótájékoztató tehát a kezdeti szkepticizmusom ellenére végül igencsak felkeltette érdeklődésemet a Revolution görgő iránt, és igen kíváncsian várom, hogy hosszabb időre is itt vendégeskedhessen egy ilyen egér. Igaz, mint újdonság, nem éppen árával fog majd a vásárlók kegyeiért versenybe indulni (az MX Revolution egér közel 30.000 forintba fog kerülni), de a tendencia mindig is az volt, hogy az újdonságok előbb-utóbb elérhetőek lesznek mindenki számára.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Logitech Revolution sajtóbemutató
  • Logitech Revolution sajtóbemutató
  • Logitech Revolution sajtóbemutató
Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!