25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Kütyü+hardver

Logitech sajtótájékoztató 2006.

25 éves születésnapját is ünnepelte a cég hagyományos éves sajtótájékoztatójával.

Írta: Dino

A hagyományos őszi Logitech sajtótájékoztatónak ez évben a Városmajor utcai Barabás-villa adott otthont. A rendezvény első felében a cég bevételeinek töretlen növekedéséről és a főbb termékújdonságokról hallhattunk Kőszegi Mihály értékesítési menedzsertől, majd három csoportban, 10-10 perces prezentációk keretében mutatták be a legérdekesebb új termékeket, mégpedig nem is keveset...

Logitech sajtótájékoztató 2006.

Az első részleg az internetes kommunikációról szólt. Az itt bemutatott QuickCam Ultra Vision egy ránézésre meglehetősen nagyméretű webkamera, cserébe viszont a tudása is hasonlóan nagy. A legfontosabb újítás az új lencserendszer, mely öt nagyméretű lencsét foglal magába, ezek egy része ráadásul üvegből készült a tökéletesebb képvisszaadás érdekében. A nagylátószögű lencse gyengébb fényviszonyok között is az eddigieknél jobb, a cég mérései szerint az átlagnál kétszer élesebb képet biztosít. A benne található érzékelő 1,3 megapixeles, HD felbontású videók rögzítését is lehetővé téve. A továbbfejlesztett vezérlőprogramnak – ill. a benne megtalálható RightLight 2 technológiának – köszönhetően rossz fényviszonyok között is automatikusan megfelelő képet ad a kamera, például hátulról vagy oldalról jövő erős fények esetén is a kamera előtt ülő személyre optimalizálja a megjelenítést. A QuickCam Ultra Vision ajánlott kiskereskedelmi ára 149,99 euró.
Láthattuk a nemrég bejelentett EasyCall Desktopot, mely készlet az egér és billentyűzet mellett egy kommunikációs egységet (kihangosító és mikrofon), valamint headsetet is tartalmaz. Emellett újdonság még a QuickCall USB Speakerphone, mely egy voice-IP telefonáláshoz használható kihangosító (decembertől kerül a boltokba, ára 99,99 euró lesz), valamint a Cordless Internet Handset, egy vezeték nélküli telefonkészülék internetes hívásokhoz. Optimális esetben akár a számítógéptől 50 méterre is használható (egy USB-s adó-vevő biztosítja a számítógép felé a kapcsolatot), színes LCD kijelzőjén pedig elérhető például a Skype partnerek listája, melyből kiválasztva beszélgetőpartnerünket rögtön hívást is kezdeményezhetünk. Októbertől lesz kapható, 99,99 eurós áron. A Cordless Headset for PC and Mobile Phones gyakorlatilag nem más, mint egy Bluetooth headset mobiltelefonhoz, melyet azonban a mellékelt USB adó-vevő segítségével PC-s headsetként is használhatunk. Ára 99,99 euró lesz, és szintén október során kerül a boltokba.

A második szekcióban a zenehallgatás játszotta a főszerepet. Bemutatták az AudioStation for iPodot, az Apple zenejátszójához tervezett aktív hangszórót, mely egyben bölcsőül és töltőül is szolgál az iPodhoz, emellett pedig jó hangminőségű és elég nagy hangerejű zenét képes lejátszani. A Wireless DJ Music System azoknak készült, akik számítógépüket szeretnék zeneforrásnak használni egy másik szobában lévő hifi torony számára – például MP3-ak vagy internetes rádióállomások hallgatásához. Az új eszköz legfontosabb újítása a korábban bemutatott Music Anywhere rendszerhez képest, hogy nemcsak egyszerűen irányítani képes a másik szobából számítógépünket, hanem kijelzőjén megjeleníthetjük a lejátszási listát, így könnyen navigálhatunk a számok között. Végül láthattuk és hallhattuk a szintén nemrég bejelentett Z-10 Interactive 2.0 aktív hangfalpárt, mely kiváló hangja és elegáns külseje mellett érintőgombos vezérlőpaneljével tűnik ki a hasonló termékek közül.

Logitech sajtótájékoztató 2006.

Az utolsó bemutató a hordozható számítógépeknek, pontosabban az ahhoz készülő kiegészítőknek volt szentelve. A legnagyobb méretű újdonságról egyelőre még nem írhatunk, így nézzük a kisebbeket! Egyrészt láthattuk újra a VX Revolution egeret, az MX Revolution notebookokhoz szánt kistestvérét. Az újfajta görgőt alkalmazó egérről nemsokára külön cikkben írunk. Új egér még a V450 Laser Cordless Mouse, a V sorozatú notebook-egerek újabb modellje, miniatűr, használaton kívül az egérbe helyezhető 2,4 GHz-es frekvencián működő adó-vevővel. 49,99 eurós áron már a boltokban található. A notebookkal való kommunikációhoz készült a Premium Notebook Headset mikrofonos fejhallgató, melyet használaton kívül összecsukhatunk. Tetszés szerint csatlakoztathatjuk 3,5 mm-es jack csatlakozóval vagy USB-n keresztül a számítógéphez. Ára 49,99 euró lesz. Két új webkamera készült a notebookokhoz, a QuickCam for Notebooks Pro és a QuickCam for Notebooks Deluxe. Mindkettőben a RightLight 2 technológia segít a jó képminőség elérésében. Előbbi mindössze 1 cm magas, 2,5 cm széles és 1 cm mély, így igen könnyen szállítható. 1,3 megapixeles érzékelőt tartalmaz, és 99,99 eurós áron kerül a boltokba. Az utóbbi 640*480-as érzékelővel rendelkezik, egy darabból öntött, boltívet idéző formájával biztosan megül egy notebook képernyőjének tetején. Ára 59,99 euró lesz.

Végül pedig a terem közepén lehetőség adódott a G25-ös kormány kipróbálására is. A 900 fokban elforgatható, három pedállal és hatsebességes manuális váltóval szerelt PC-s játékvezérlőről hamarosan részletes bemutató lesz olvasható magazinunkban.

Logitech sajtótájékoztató 2006.

Természetesen nem lett volna teljes a sajtótájékoztató egy torta nélkül: a Logitech a napokban ünnepelte 25 éves fennállását, így erről természetesen a rendezvényen is megemlékeztünk egy finom, marcipán borítású torta elfogyasztásával.

A svájci cég tehát rendületlenül halad előre a perifériagyártásban. Fő termékvonala, az egerek mellett folyamatosan tör be különböző más területekre is, így sok-sok érdekes új termékkel találkozhatunk kínálatukban. Az elmúlt időszakban látszólag a zenejátszásra erősítettek különösen, de folyamatosan fejlesztik webkameráikat is, és egyre nagyobb jelenlétre törekednek a notebook-kiegészítők terén is. Biztos, hogy ahogy az elmúlt 365 napban, úgy az elkövetkező év során is további érdekes újdonságokat láthatunk még tőlük!

Fotók: Tyukodi László

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Logitech sajtótájékoztató 2006.
  • Logitech sajtótájékoztató 2006.
  • Logitech sajtótájékoztató 2006.
  • Logitech sajtótájékoztató 2006.
  • Logitech sajtótájékoztató 2006.
  • Logitech sajtótájékoztató 2006.
  • Logitech sajtótájékoztató 2006.
  • Logitech sajtótájékoztató 2006.
  • Logitech sajtótájékoztató 2006.
Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!