25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

DVD

A Karib-tenger kalózai 2. – A holtak kincse DVD

Írta: InterCom

A Karib-tenger kalózai – A fekete gyöngy átka hatalmas sikere után nem volt kétséges, hogy az alkotók folytatják a vidám kalandokkal, látványos akciókkal és rémes lényekkel teli kalóz-mesét. Azt csak a legmerészebb álmukban remélhették az alkotók, hogy az immár trilógiának szánt sorozat második része, hetekkel bemutatója után minden idők harmadik legsikeresebb filmje lesz! Bevétele már meghaladta világszerte az 1 milliárd dollárt. A Karib-tenger kalózai – Holtak kincse extra változatú DVD-je november 28-tól hozzáférhető itthon.

A folytatásban Jack Sparrow kapitánynak ismét természetfeletti kalózokkal gyűlik meg a baja: kiderül ugyanis, hogy egy régi vérszerződés miatt még mindig a legendás Davey Jones, a Repülő Hollandi nevű szellemhajó kapitányának adósa. Jacknek mihamarabb rendeznie kell a tartozását, különben örök átokra és szolgaságra ítéltetik. Akaratukon kívül az első részben egymásra talált Will Turner és Elizabeth Swann is nyakig belekeveredik Sparrow kapitány hátborzongató kalandjába. A kényszerű csapatmunka talán kihúzza őket a pácból...

A fergeteges alkotás – amelyet 5.1-es szinkronnal nézhetünk meg – mellett több mint 8 órányi magyar feliratos extra is várja a nézőket a két lemezes kiadványon. Az első korongon két bónusz anyag található.
„Audiókommentár a két forgatókönyvíróval, Ted Elliott-tal és Terry Rossióval”
Jó forgatókönyv nélkül képtelenség jó filmet készíteni. Ted és Terry, a két kimeríthetetlen fantáziájú író (2001-ben a Shrekért jelölték őket a legjobb adaptált forgatókönyvírónak járó Oscar®-díjra) arról beszélget, hogy a lehetetlennel próbálkoztak. Egy már lezárt, befejezett történetet kellett folytatniuk. Úgy, hogy abban benne legyen minden, amit Sparrow kapitány, a kalóztörténetek, a tengeri legendák és a mesebelien ijesztgető lények rajongói szeretnek. Mindaz, ami sikerre vitte a történet első részét.
„Karibakik”
A tengeren sem megy semmi simán. Egy forgatáson, ami elromolhat, az el is romlik, aki eleshet, az nagyon elbotlik valamint nincs olyan egyszerű mondat, amibe egy színésznek ne törne bele a nyelve. Még Johnny, Keira és Orlando is hibázik néha! Szerencse, hogy a jókedvű munkába ez is belefér.

A második lemezen igazán mélyre merülhetünk a Karib – tenger kalózainak kulisszatitkaiban. Tengernyi extra elégítheti ki a nézők csillapíthatatlan tudásvágyát.
„Jack kapitány tetőtől talpig – Titkok és legendák feltárása Johnny Depp és mások vezetésével”
Hogy igazán kinek köszönhetjük Sparrow kapitány figuráját, Johnny Depp zsenialitásának, vagy a jelmeztervező (Penny Rose), a kellékes (Kris Peck) és társaik szaktudásának, sosem fog teljesen kiderülni. Valószínűleg mindegyiküknek. Ebben az interaktív extrában a habókos kalóz minden porcikája életre kel, és rögtön be is avat születése és funkciója titkaiba. Egy kis előleg: a kapitány övébe tűzött csirkeláb egy régi termékenységvarázslat eszköze.
„Terv szerint – napló a forgatásról”
A jókedv kevés: egy nagy költségvetésű film forgatását nagyon sok szakember pontosan összehangolt munkája teszi csak lehetővé. A stáb csak akkor tud hatékonyan dolgozni, ha olyan fegyelmezett, mint egy hadsereg. Sőt, még sokkal fegyelmezettebb! Cél: a határidő, a pontosság, és végül: egy pompás film.
„Ismerje meg Davy Jonest: Egy legenda anatómiája”
Mire mennénk egy vérfagyasztó főgonosz nélkül? Bill Nighy játéka és az őt átvarázsoló speciális 3D komputertrükkök (a híres CGI) együtt létrehozták a filmtörténet egyik legtitokzatosabb negatív hősét. A nagy technikai ötletektől egészen a kis részletekig. Kiderül hogyan ihlette egy kávépiszkos eldobható pohár a szörny bőrszínét. Reszkessen, aki kíváncsi!
„A Kraken teremtése”
Aki a Kraken szemébe néz, már nem mesélheti el, mit látott. Mi azonban a mitológiai szörny születésének minden titkát megismerhetjük. A szörny erejének mélyén majd 30.000 kg cement, sok robbanóanyag és még több komputer trükk rejlik. És akkor még a tűhegyes fogak szóba sem kerültek! S ha még mindig újabb titkokra vagyunk kíváncsiak, ne mulasszuk el megnézni a producer, Jerry Bruckheimer forgatási fotóalbumát; a beszámolót a világpremierről valamint egy nagyon különleges díszlet, a csontkalitka jelenetek kulisszatitkait.

Nincs más hátra: fedélzetre! Itt az alkalom, hogy kihajózzunk a rejtelmes, veszedelmes tengerekre és elmerüljünk a kalózok fantasztikus világában.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • A Karib-tenger kalózai 2. – A holtak kincse DVD
  • A Karib-tenger kalózai 2. – A holtak kincse DVD
  • A Karib-tenger kalózai 2. – A holtak kincse DVD

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!