Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

Tom Clancy's Ghost Recon Advanced Warfighter 2

Tavasszal új epizóddal folytatódik a taktikai FPS sorozat.

2006.12.11. 00:00 | szerző: Dino | Előzetes

Nyáron került a boltokba a legutóbbi Ghost Recon játék, az Advanced Warfighter, mely egy remek kis taktikai FPS lett. A Ubi Softnál persze nem ülnek tétlenül, látva a sikert hamarosan következik a folytatás, a márciusra várható GRAW2. A fejlesztés elsődleges célplatformja az Xbox 360, emellett PS3-ra, PC-re és PSP-re készül a játék. Az újgenerációs konzolokra a Ubi Soft párizsi stúdiójában dolgoznak (legalábbis az egyszemélyes játékrészt), a PC-s változatot pedig az első részhez hasonlóan a svéd Grin csapatra bízták (az ő nagyszerű játékuk volt évekkel ezelőtt a Bandits - Phoenix Rising). Lássuk hát, mire is számíthatunk a második epizódban!

Tom Clancy's Ghost Recon Advanced Warfighter 2

A közeli jövőben, 2014-ben játszódó történet 12 egyszemélyes és 6 kooperatív küldetésből fog állni – legalábbis ami az Xbox 360 verziót illeti. (A PC-s változatot ebből kiindulva alakítják ki, a PC-re szabva a játékot.) Az első rész mexikóvárosi eseményei után a lázadók maradék erejüket az amerikai határ mentén gyűjtik össze, az USA-t fenyegetve. Eközben pedig a Panama-csatornán keresztül gyűjtenek nagy erejű fegyvereket maguknak. Kevesebb, mint 72 óránk van, hogy megvédjük tőlük az országot. A játékban ennek megfelelően a Ghost tagjait a határ környékén, hegyekben, sivatagokban, és a texasi El Pasoban irányíthatjuk.

Egy új választható karakter jelenik meg a GRAW2-ben, mégpedig az orvos. A többiekhez képest ő nagyobb biztonságban van, de kisebb tűzerővel rendelkezik. Emellett igyekeznek érdekesebbé tenni a meglévő karakterosztályokat is, a speciális egységek pedig másodlagos fegyvereket kapnak. Így összesen hatféle karakter szerepel a játékban, melyek közül három főt választhatunk magunk mellé. Javítanak a csapat mesterséges intelligenciáján, így például számíthatunk csapattársaink visszajelzésére is, például kiabálással hívják fel figyelmünket, ha észreveszik az ellenséget (akár olyan üzenetet is kaphatunk, hogy "ellenség a piros autó mögött!"). Felderítés módban embereink észlelési távolsága megnő, így már jóval azelőtt kiszúrhatják az ellenséget, mielőtt azok észrevesznek minket. A Mule távirányításos eszköz segítségével embereink veszélyeztetése nélkül deríthetjük fel a terepet, de használhatjuk ugyanakkor mozgó fedezéknek is, vagy fegyverek szállítására, így küldetések közben is lehetőségünk van fegyverváltásra. Csapattagjaink mesterséges intelligenciája mellett persze az ellenfélé is fejlődik, számíthatunk oldalba támadásra, de a tetőkről is érkezhet a váratlan támadás.

Tom Clancy's Ghost Recon Advanced Warfighter 2

Ha már fegyverekről volt szó: 18-20 új fegyver kerül a GRAW2-be, köztük például füstgránát-vető vagy újgenerációs irányított rakétakilövő. A Beretta Storm Suite fegyverekre alapoztak egyes új fegyvereket a készítők.

A látványra is nagy figyelmet fordítanak, így például dinamikus fények és árnyékok kísérik a napszakok váltakozását, a realizmust pedig a fizikai engine is segíti. Az időjárás is változó lesz, így előfordulhat, hogy gyorsan kell alkalmazkodnunk csapatunkkal a változó körülményekhez. A füst "reagál" majd a járművekre, robbanásokra, dinamikus fényekre, a robbanások pedig láncreakciókat válthatnak ki.

Tom Clancy's Ghost Recon Advanced Warfighter 2

A megújuló Cross-Com 2.0-nak köszönhetően jóval több információt kapunk, így például folyamatosan figyelhetjük majd, mit látnak a velünk egy oldalon álló csapatok. A szintén új "Full Command View" nézet segítségével pedig a taktikai tervezésre nyílik minden eddiginél jobb lehetőség.

Az egyszemélyes küldetések sztorijához is kapcsolódó kooperatív multiplayer mód a panamai lázadókra koncentrál majd. Gyakorlatilag az egyszemélyes rész előzménye lesz, önálló történettel, melyben akár 16 játékos vehet részt egyszerre. Egymás elleni multi játékban 14 változatos pálya lesz, sokféle játékmóddal, klánok létrehozásának támogatásával.

A taktikai FPS-ek kedvelőinek 2007. tavaszáig kell várniuk a Ghost Recon sorozat legújabb darabjára. ■

Tom Clancy's Ghost Recon Advanced Warfighter 2
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Tom Clancy's Ghost Recon Advanced Warfighter 2

hozzászólások (7)

Novae
Novae 2006.12.15. 22:11
kis javítás: full command view.. a pontosság kedvéért
sonofa
sonofa 2006.12.27. 13:40
K.O. Mit is mondtatok, mikor jelenik meg?
Ákos2
Ákos2 2007.01.06. 12:42
Nem tudja valaki, mekkora lesz a gépigénye, és hogy megy-e majd XP-n. Csak ezért nem kéne Vistát venni.
Lacko
Lacko 2007.01.16. 14:57
Úgy tudom nem kell hozzá Vista (persze még bármi megeshet), viszont a gépigénye elég emberes lehet, mert az első részé is az volt.
Zenithian
Zenithian 2007.02.05. 00:08
durva lesz!trailerek kiralyak...
ajánlott olvasnivaló