Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

SteelSound 5H v2 headset

A dán gyártó headsetjeinek csúcsmodelljét teszteltük.

2007.04.01. 00:00 | szerző: Dino | Kütyü+hardver

A SteelSound korábban bemutatott 3H és 4H típusjelzésű headsetjei után egy újabb termék érkezett szerkesztőségünkbe: a dán gyártó mikrofonos fejhallgatóinak csúcsmodelljét jelentő 5H v2.

SteelSound 5H v2 headset

Az új headset nevében nem véletlen a v2 megjelölés, ez ugyanis a korábbi 5H modell felújított változata. Egy nagyméretű, a fület teljesen körbevevő headsetről van szó, melynek fejpántját és fülhallgató részeinek külső peremét puha szivaccsal borították a kényelmes viselet érdekében. A mikrofon a többi SteelSound modellhez hasonlóan a fülhallgatóból húzható elő, ha pedig nincs rá szükség, ugyanilyen egyszerűen vissza is tolhatjuk a helyére. A hordozhatóságot segíti, hogy a headset három darabra szedhető: a fej feletti részről pillanatok alatt leválasztható a két hangszóró, így kevesebb helyet foglal el.

A hagyományostól eltérően szövet borítású kábel tartósabbnak tűnik társaiénál. A headset bal oldali részéből 1 méter hosszú drót vezet ki, a végén egy zöld és egy rózsaszín színű jack csatlakozóval (a fejhallgató ill. a mikrofon csatlakoztatására), a vezetéken pedig egy ruhára csiptethető vezérlőegységen egy tekerhető hangerőszabályzó valamint egy háromállású kapcsoló található. Ez utóbbival a mikrofont kapcsolhatjuk ki, vagy választhatunk a low és high érzékenységi fokozatai közül. Az 1 méter rövidnek hangozhat, és az is, de természetesen ez nem minden. Egyrészt ha például notebookhoz használjuk a headsetet, bőven elég is ennyi, és nem kell a kábelrengeteget feleslegesen bővíteni. A dobozban pedig kapunk egy 2 méteres hosszabbítót, így az összesen 3 méternyi kábel biztos, hogy mindenkinek elég lesz.

SteelSound 5H v2 headset

A gyártó honlapja szerint a headset frekvenciatartományát úgy állította be, hogy az leginkább a játékokban hallható hangzáshoz passzoljon. Ezzel nincs is semmi gond, a fejhallgató igen jól szólt, de aki univerzális headsetet keres, tehát ezzel szeretne zenét is hallgatni, az jobban teszi, ha másfele nézelődik. A mélyhangokból ugyanis kicsit kevesebb jutott bele, a magasakból pedig – legalábbis az én ízlésemhez képest – túl sok van.

20000 Ft körüli bruttó kiskereskedelmi árával a SteelSound 5H v2 nem tartozik az olcsóbb headsetek közé, de a pénzünkért cserébe egy igényesen kidolgozott, jó minőségű és jó hangú terméket kapunk. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló
ADATA SD600 külső SSD ADATA SD600 külső SSD
HyperX Pulsefire FPS gamer egér HyperX Pulsefire FPS gamer egér
Samsung C24FG70FQU ívelt gaming monitor Samsung C24FG70FQU ívelt gaming monitor