Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

SteelSound 5H v2 headset

A dán gyártó headsetjeinek csúcsmodelljét teszteltük.

2007.04.01. 00:00 | szerző: Dino | Kütyü+hardver

A SteelSound korábban bemutatott 3H és 4H típusjelzésű headsetjei után egy újabb termék érkezett szerkesztőségünkbe: a dán gyártó mikrofonos fejhallgatóinak csúcsmodelljét jelentő 5H v2.

SteelSound 5H v2 headset

Az új headset nevében nem véletlen a v2 megjelölés, ez ugyanis a korábbi 5H modell felújított változata. Egy nagyméretű, a fület teljesen körbevevő headsetről van szó, melynek fejpántját és fülhallgató részeinek külső peremét puha szivaccsal borították a kényelmes viselet érdekében. A mikrofon a többi SteelSound modellhez hasonlóan a fülhallgatóból húzható elő, ha pedig nincs rá szükség, ugyanilyen egyszerűen vissza is tolhatjuk a helyére. A hordozhatóságot segíti, hogy a headset három darabra szedhető: a fej feletti részről pillanatok alatt leválasztható a két hangszóró, így kevesebb helyet foglal el.

A hagyományostól eltérően szövet borítású kábel tartósabbnak tűnik társaiénál. A headset bal oldali részéből 1 méter hosszú drót vezet ki, a végén egy zöld és egy rózsaszín színű jack csatlakozóval (a fejhallgató ill. a mikrofon csatlakoztatására), a vezetéken pedig egy ruhára csiptethető vezérlőegységen egy tekerhető hangerőszabályzó valamint egy háromállású kapcsoló található. Ez utóbbival a mikrofont kapcsolhatjuk ki, vagy választhatunk a low és high érzékenységi fokozatai közül. Az 1 méter rövidnek hangozhat, és az is, de természetesen ez nem minden. Egyrészt ha például notebookhoz használjuk a headsetet, bőven elég is ennyi, és nem kell a kábelrengeteget feleslegesen bővíteni. A dobozban pedig kapunk egy 2 méteres hosszabbítót, így az összesen 3 méternyi kábel biztos, hogy mindenkinek elég lesz.

SteelSound 5H v2 headset

A gyártó honlapja szerint a headset frekvenciatartományát úgy állította be, hogy az leginkább a játékokban hallható hangzáshoz passzoljon. Ezzel nincs is semmi gond, a fejhallgató igen jól szólt, de aki univerzális headsetet keres, tehát ezzel szeretne zenét is hallgatni, az jobban teszi, ha másfele nézelődik. A mélyhangokból ugyanis kicsit kevesebb jutott bele, a magasakból pedig – legalábbis az én ízlésemhez képest – túl sok van.

20000 Ft körüli bruttó kiskereskedelmi árával a SteelSound 5H v2 nem tartozik az olcsóbb headsetek közé, de a pénzünkért cserébe egy igényesen kidolgozott, jó minőségű és jó hangú terméket kapunk. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló