Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Medal of Honor: Vanguard (PS2)

Magyar felirattal került boltokba az új PS2-es II. VH-s játék.

2007.07.10. 00:00 | szerző: Dino | Ismertető/teszt

1999-ben PlayStationre jelent meg az első Medal of Honor játék, melyet 2000-ben követett a MoH Underground epizód, szintén a Sony konzolján. A sorozat 2002-ben debütált PC-re, és mára az egyik legnépszerűbb második világháborús FPS-franchise-zá nőtte ki magát. Igaz, a 2015 Inc. fejlesztőcsapatból közben kivált Infinity Ward nagy konkurensként elindította saját Call of Duty sorozatát, és a MoH játékokat kiadó EA adja ki a hasonló témájú Battlefield játékokat is, alapvetően azért jól megférnek egymás mellett ezek, és inkább egészséges versenyt gerjesztenek a második világháború témájával jelentősen túltelített játékpiacon.

Medal of Honor: Vanguard (PS2)

A közelmúltban jelent meg a Medal of Honor sorozat legújabb PlayStation 2-es tagja, Vanguard alcímmel. Ebben Frank Keegan tizedest alakítjuk négy ütközet során, melyekbe ejtőernyősként csöppenünk az ellenség vonalai mögé, 1943-45 között. Szicíliában a Husky hadműveletben veszünk részt, majd Franciaországba, Hollandiába (Market Garden hadművelet) és végül Németországba visz a játék. A küldetések teljesítése mintegy 10-15 óra játékidőt jelent. A feladatok végrehajtása során nem leszünk egyedül, a gép vezérelte csapattársak vesznek körül bennünket, de a fontosabb lépések - mint például egy ajtó berobbantása - ránk várnak. Hangulati elemnek mindenesetre jó, hogy folyamatosan érezzük, hogy egy csapatban dolgozunk, még ha sokszor nem is kapunk elég segítséget tőlük. (De hát végülis a játék rólunk szól, nem csapattársainkról... :-)

A négy egyszemélyes kampány mellett multiplayer mód is található a játékban, osztott képernyőn ketten, vagy megfelelő hardver-kiegészítővel 3-4-en is játszhatunk ötféle játékmódban (Deathmatch, Team Deathmatch, Capture the Flag, King of the Hill és Scavenger Hunt), azonban a hasonló játékok körében ma már alapnak számító online többszemélyes játék lehetősége teljes mértékben kimaradt ebből.

Medal of Honor: Vanguard (PS2)

Alapjába véve a Vanguard nem egy kiemelkedő része a sorozatnak, inkább egy a sok közül. Grafika tekintetében semmi jelentőset nem tud felmutatni, hozza a PS2-n megszokott átlagot, és játékmenetben se tartalmaz igazán újítást. A hazai konzolos játékosoknak viszont mégis csábító lehet ez a rész, mivel ez az első olyan PS2-es Medal of Honor játék, mely magyar feliratozást kapott. A játék indításakor a nyelvválasztó képernyőn rögtön kiválaszthatjuk a "magyar" menüpontot, és innentől kezdve minden menüt anyanyelvünkön olvashatunk, az átvezető jeleneteken magyar feliratot láthatunk, és természetesen a küldetésekről kapott tudnivalók is magyarul jelennek meg.

A megszállott MoH rajongóknak valószínűleg nem fog sokat jelenteni ez a PS2-es epizód, akik viszont szeretik saját anyanyelvükön követni a történetet, végre elégedettek lehetnek, hogy már egy FPS-t is választhatnak gyűjteményükbe. ■

Medal of Honor: Vanguard (PS2)Medal of Honor: Vanguard (PS2)Medal of Honor: Vanguard (PS2)Medal of Honor: Vanguard (PS2)Medal of Honor: Vanguard (PS2)Medal of Honor: Vanguard (PS2)Medal of Honor: Vanguard (PS2)
Medal of Honor Vanguard (PS2)
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Medal of Honor Vanguard (PS2)

hozzászólások (2)

Sinka X
Sinka X 2008.08.23. 16:46
Az utolsó küldetésben(kohó) elakadtam amikor le kellett szedni az orvlövészeket, leugrotam a terepre megöltem mindet de nem tudtam továbbmenni se és visszamenni se tudtam. Nem tudja vki mi a teendő? előre is köszönöm.
ajánlott olvasnivaló