Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

SteelSeries Experience I-2

Egy üvegből készült high-end mousepadhez volt szerencsénk.

2007.12.09. 00:00 | szerző: Dino | Kütyü+hardver

A dán SteelSeries ez év során egy márkanév alá vonta össze korábbi két termékvonalát, a SteelSeriest és az IceMatet, és mostanra már minden az előbbi név alatt fut. Ennek megfelelően az üvegből készült mousepadek és a Siberia fülhallgatók egyaránt megkapták a saját új elnevezésüket. Nemrég érkezett meg szerkesztőségünkbe az IceMat 2nd Edition, mely a SteelSeries Experience I-2 nevet kapta az átkeresztelés során. Lássuk, mit is tud ez az egéralátét!

SteelSeries Experience I-2

Az Experience I-2 dobozát rendesen kitöltötték hungarocellel, ami nem véletlen, mivel alapvetően ugye egy üveglapról van szó. A Dániából való utazást így teljes épségben kibírta a termék, melynek fekete változatához volt szerencsénk. Emellett fehér, kék és rózsaszín verziója létezik. (Ez utóbbit feltételezem, a női játékfanatikusoknak szánták – ha már van pink PS2 és pink PSP is, miért ne legyen mousepad is ilyen színben?) Az üveg megfelelően nagy, 25*30 centi felületet biztosít az egér számára, szélei pedig természetesen kerekítettek. Az egyszínű felület bal alsó sarkában láthatjuk az új SteelSeries logót, kissé elmosott szélekkel. Az asztalon való csúszkálás ellen hat kis gumitalp szolgál, melyek ha nem is tartják ott annyira masszívan a mousepadet, mint a SteelSeries SX teljes gumis alsó része, használat közben nem tapasztaltam semmi problémát. Az üveg felülete természetesen tökéletesen sima felszínt biztosít. Amiben még különbözik a korábban bemutatott termékektől az Experience I-2, az a vastagsága: az üveglap 4 mm-es, a talpakkal együtt pedig nagyjából 6 milliméterre emeli kezünket az asztallaptól.

A dobozban az utóbbi időkben tesztelt SteelSeries alátétekhez hasonlóan találhatunk egy készlet öntapadós egértappancsot is, mely tovább javítja az egér csúszási tulajdonságait. Nem is volt gond ezzel: tapadást egyáltalán nem tapasztaltam, az egér pedig remekül csúszott a felületen. Igaz, az alumínium SX típushoz hasonlóan ezen is az átlagnál nagyobb zajjal tologathattam az egeret, ami a gyorsabb vagy nagyobb távú csúsztatások esetén volt hallható. Ahogy az SX-nél is feltűnt, a kis porszemek sajnos ezen is megmaradnak, ami jelen esetben szerencsére nem okozott ugyan jelentős megakadást, de a felületen kezünket végighúzva furán hatnak. Mindemellett az üveg tapintása is kissé hűvösebb az átlagosnál, de ez sem volt zavaró.

SteelSeries Experience I-2

Ennyi hasonlóan jó mousepad tesztelése után már kezdek kicsit bajban lenni az értékelések megírásakor. Főleg, mivel a negyven eurós (kb. tízezer forintos) Experience I-2 gyakorlatilag ugyanolyan csúszási tulajdonságokkal rendelkezik, mint hasonló árkategóriájú társai. Azt mondanám, innentől kezdve már inkább személyes preferencia kérdése, hogy valakinek egy fém, szövet vagy üveg mousepad tetszik leginkább, illetve mi illik legjobban a használati módjához. A szállítási kockázat miatt az I-2-t kevésbé lehet ajánlani LAN partyról LAN partyra járó játékosoknak, minden más célra viszont ez is tökéletesen használható, hardcore játéktól a nagy precizitást igénylő grafikai munkákig – feltéve, hogy tudunk vigyázni rá, hogy ne sérüljön meg. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló