25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Előzetes

Stormrise

A Creative Assembly elsődlegesen konzolra készíti új RTS játékát.

Írta: Dino

Miközben a Creative Assembly a Total War sorozat újabb epizódján, az Empire-ön dolgozik, ausztrál részlegüknél egy egészen más jellegű RTS fejlesztése folyik. A Stormrise ugyanis elsődlegesen konzolokra készül, PlayStation 3 és Xbox 360 az elsődleges platform, de azért PC-sek is kipróbálhatják majd.

Stormrise

A sci-fi témájú, poszt-apokaliptikus keretű játék tervezésekor az elsődleges szempont az volt, hogy a konzolos kontrollerrel perfekt és gyors irányítást biztosítsanak. Így aztán a vezérlés kitalálásával kezdték meg a munkálatokat, minden mást e köré építettek fel. A Games Conventionön pedig élőben is bemutatták, hogy is működik ez. Bár az ausztrál Warcraft bajnok srác feltehetően helyzeti előnnyel indul, úgy tűnt, tényleg nem bonyolították túl a játék irányítását. Az egyik analóg kart körbe forgatva választhatunk hadseregünk csoportjai közül, egy pillanatra pedig egy irányba billentve azt az arrafelé lévő legközelebbi egységre válthatunk. A másik analóg joy pedig a kamerát mozgatja. Emellett mindössze két gomb használatára van szükségünk, a célpont kijelöléséhez illetve egységünk akcióra bírásához. Az ígéretek szerint a vezérlés az első pár küldetés alatt könnyen elsajátítható lesz.

Mindezt a teljes 3D környezetben történő irányításra használhatjuk, amire szükség is van, mivel a földfelszín mellett a mélyben és a levegőben is folyik a csata. Kicsit olyan amúgy a megjelenése a játéknak, mintha egy TPS-sel játszanánk: az épp kiválasztott egység közelében helyezkedik el a kamera. Viszont az RTS-ekben már jól megszokott Fog of War itt nincs jelen, az egységek látószögének megfelelően fogjuk látni a csatateret. Tehát ha át szeretnénk tekinteni a teljes pályát, fel kell másznunk egy magaslatra.

Stormrise

Két fél, az Echelon és a Sai harcol a játékban egymás ellen, a megmaradt erőforrások birtoklásáért. Az előbbi nép fejlett technológiával és mechákkal rendelkezik, míg az utóbbi törzsi faj a megváltozott környezethez adaptálódott. A küldetésekben fő célunk az energiatermelő pontok kontroll alá vonása – ez szükséges ahhoz, hogy erősítést hívhassunk be játék közben. Ezeket a pontokat egyúttal fejleszthetjük is, ha az ellenőrzésünk alatt állnak, például ágyúval szerelhetjük fel a nagyobb védelem érdekében. Bizonyos egységek speciális képességekkel is rendelkeznek majd, mint például savas eső megindítása, láthatatlanná válás, vagy az ellenfél agyának befolyásolása.

Természetesen nem marad ki az online játéklehetőség se a Stormrise-ból. Az akciójátékokhoz (vagy például a World in Conflicthez) hasonlóan bármikor csatlakozhatunk majd a netes összecsapásokhoz, 4-4 elleni vagy kooperatív módokban.

Stormrise

A PC-s verzió kizárólag Vista alatt fog futni, ez talán kevésbé jó hír a konzolokat nélkülöző játékosok számára. Viszont amellett, hogy a PC-re köthető X360 kontrollerrel is természetesen irányítható lesz a számítógépes változat, választható lesz a hagyományos, egér és billentyűzet kombinációval történő játék is.

A Stormrise az említett három platformra, tehát PlayStation 3-ra, Xbox 360-ra és Vistás PC-re fog megjelenni, valamikor a jövő év folyamán. Meglátjuk, mit sikerül összehozni az ausztrál csapatnak, mert az tény, hogy a konzolos játékokat nem túlzottan kényeztették el eddig a kiadók igazi RTS-ekkel.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Stormrise
  • Stormrise
  • Stormrise
  • Stormrise
  • Stormrise
  • Stormrise

Stormrise

Platform:

Fejlesztő: Creative Assembly

Kiadó: Sega

Forgalmazó: Automex Számítástechnika

Megjelenés:
2009. március PC
n/a: PS3, X360

Minimális rendszerigény: Kétmagos, 2,8 GHz-es processzor, 1 GB RAM, 256 MB-os videokártya (GeForce 8400/Radeon HD2400 vagy jobb), 9 GB HDD, DVD-ROM, Vista SP1, DirectX 10

» Tovább a játék adatlapjára

Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!