Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Super Monkey Ball: Step & Roll (Wii)

Balance Boarddal is irányítható az új "majom a gömbben" játék.

2010.03.28. 00:00 | szerző: Dino | Ismertető/teszt

A játéktermi gépként indult Super Monkey Ball 2001-ben a Nintendo GameCube konzoljára elérhető egyik első játék volt. Egy átlátszó gömbben lévő majommal kellett végigmenni a pályákon, útközben lehetőleg összeszedve minél több banánt. Az irányítás pedig nem a majom kontrollálásával, hanem a pálya döntögetésével történt. Ez utóbbi mechanizmus pedig mi mással működhetne legjobban, mint a Wii döntésérzékelő kontrollerével, így nem csoda, hogy az új konzol megjelenésekor, 2006-ban is érkezett egy új SMB játék, a Banana Blitz. Most, közel négy évvel később pedig megérkezett a folytatás, a Step & Roll.

Super Monkey Ball: Step & Roll (Wii)

Az alapkoncepció maradt a régi: itt is a gömbbe zárt majom a főhős, és ezúttal hét helyszín (világ) 10-10 pályáját kell teljesítenünk vele. A Wii Remote helyett azonban más vezérlést is választhatunk: ha van Balance Boardunk, akkor arra állva, testsúlyunk áthelyezésével mozgathatjuk a pályákat. Ez a fajta vezérlés azonban jelentősen nehezíti feladatunkat, sokkal macerásabb ilyen módon irányítani a játékot, pár kísérlet után inkább vissza is váltottam a jól megszokott Wii Remote-ra. (Ezzel gyakorlatilag hasonló élmény a játék, mint korábban a Kororinpa volt.) Minden világ más és más környezetbe helyezi a pályákat, a 10 szint teljesítése után pedig mindig átugorhatatlan címfeliratok fogadnak. Eközben persze szórakozhatunk azzal, hogy a betűket tartalmazó golyókat lent egy tálca lyukain potyogtatjuk át, azonban 1-2 alkalom után már sokkal jobban örültem volna, ha ki lehetett volna hagyni ezeket a kb. értelmetlen részeket.

Super Monkey Ball: Step & Roll (Wii)

Az egyszemélyes pályák mellett többszemélyes minijátékokat is tartalmaz a Super Monkey Ball: Step & Roll, szám szerint 21-et. Ezek többségét egyszerre akár négyen is játszatjuk, és feelingjükben leginkább a PS2-es Buzz! Junior (pl. RoboJam) játékokban található ötletekre emlékeztettek. Fentről potyogó gyümölcsöket kell például a kontroller döntésével megfelelő edénybe irányítanunk, flipperkarokkal kell golyókat ütögetni és több pontot elérni a többieknél, vagy tüzet kell oltani a vízsugarat irányítva. Van köztük pár szórakoztató darab, de összességében inkább átlagos a minijátékok gyűjteménye.

Super Monkey Ball: Step & Roll (Wii)

A Super Monkey Ball: Step & Roll igazából nem hoz semmi újat a játékok világába, minden elemét láthattuk már valahol. Az egyszemélyes rész pár óra alatt letudható, a minijátékok pedig egy ideig szórakoztatóak egy party során, de a csapat valószínűleg könnyen lecseréli ezt valami másra, mint valamelyik Rayman Raving Rabbids epizódra vagy az egyik Mario & Sonic olimpiai játékra. ■

Super Monkey Ball: Step & Roll (Wii)
Super Monkey Ball: Step & Roll (Wii)Super Monkey Ball: Step & Roll (Wii)Super Monkey Ball: Step & Roll (Wii)Super Monkey Ball: Step & Roll (Wii)Super Monkey Ball: Step & Roll (Wii)

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló